به گزارش شهرآرانیوز، برنج در بازار گران شده است. کاهش بارندگیها و خشکسالی تولید برنج را تحت تاثیر قرار داده است. از طرفی قیمت زمین در شمال کشور آن قدر جذاب شده که کشاورزان برنج کاری را کنار گذاشتند و با تغییر کاربری در زمینها ویلا ساختند.
البته این تمام ماجرا نیست. هزینه تمام شده و قیمت کود و سم آنقدر بالا رفته که دیگر تولید برنج برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد. حالا علاوه بر اینکه باغات چای رها شدند گویا برخی از کشاورزان زمینهای برنج خود را رها و تبدیل به ویلا کردهاند.
پیشتر هم اعلام شده بود شش هزار هکتار باغ چای در استانهای شمالی رها شده است. در این مورد محمد صادق حسنی، رئیس سندیکای چای کشور گفته بود: برخی از باغهای چای به دلیل خشکسالی تغییر کاربری دادند و با افزایش قیمت زمین در شمال کشور، به ویلا و خانه تبدیل شدند.
مردم براساس میزان حقوق کالا را انتخاب میکنند!
چرا برنج گران شد؟ دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی به تجارتنیوز گفت: برخی از شالیزارها تغییر کاربردی دادند و زمینهای کشاورزی برنج نیز تبدیل به ویلا شده است. همین مساله باعث شده تولید برنج نسبت به سالهای گذشته کمتر شود و دیگر تولید این کالا صرفه اقتصادی نداشته باشد.
قاسمعلی حسنی توضیح داد: همچنین کاهش بارندگیها، افزایش قیمت حمل و نقل، دستمزد کارگران، افزایش قیمت سم و بذر، کود در گرانی برنج بیتاثیر نیست.
او با اشاره به وضعیت بازار بیان کرد: تمام مغازهها از برنج پر است. اکنون ارزانترین و گرانترین برنج ایرانی از کیلویی ۴۵ هزار تومان تا ۷۴ هزار تومان است. واقعیت این است که براساس یک سوم میزان مصرف، برنج تولید میشود و دو سوم برنج از کشورهای هند، تایلند، پاکستان و … وارد میشود.
قیمت برنج تایلندی چند؟
حسنی گفت: قدرت خرید کاهش پیدا کرده است. اکنون قیمت هر کیلو برنج تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است. این نوع برنج برای اقشار ضعیفی است که حقوق چهار میلیون و ۲۰۰ تومانی دریافت میکنند.
او ادامه داد: هر کیلو برنج هندی هم از کیلویی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تا ۲۸ هزار تومان است. این نوع برنجها هم برای آشپزخانهها، پادگانها، ادارات و بیمارستانها مصرف دارد. مسلما کسانی که درآمد خوبی دارند برنج ایرانی میخرند. در واقع هر کس براساس میزان درآمدش کالای مورد نظر خود را انتخاب میکند.
منبع: تجارت نیوز