صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دیوار مهربانی ایده‌ای بود که در مشهد آغاز شد، به شهرهای دیگر ایران رفت، بعد از افغانستان سردرآورد و حالا از استکهلم سوئد خبر می‌رسد که شهروندان این شهر اقدام به ایجاد دیوار مهربانی کرده‌اند.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ شاید شما هم یادتان باشد که چندسال پیش تب دیوار مهربانی در کشور داغ بود و این ایده با استقبال زیاد هم وطنان در شهر‌های گوناگون کشور قرار گرفت؛ ایده‌ای که از مشهد آغاز شد و به تهران و شهر‌های دیگر ایران کشیده شد و موجی از مهربانی و همدلی را ایجاد کرد.

اینجا ببینید:

بعد هم کم کم سبد مهربانی در میوه فروشی ها، نان مهربانی، غذای مهربانی، کتاب مهربانی و دیوار‌های گوناگونی که بهانه آن‌ها مهربانی و کمک به دیگران بود، شکل گرفت و هرکسی به اندازه توانش قدمی برای کمک به دیگران برمی داشت؛ هرچند که کمک به دیگران سابقه زیادی در فرهنگ ما دارد.

همان روز‌ها از کابل، پایتخت افغانستان، خبر‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد آوازه دیوار مهربانی به کابل رسیده است و افغانستانی‌ها هم برای کمک به یکدیگر دیوار مهربانی ساخته اند.

حالا یورونیوز فارسی در گزارشی از جدیدترین مورد دیوار مهربانی در شهر استکهلم سوئد خبر می‌دهد؛ اتفاقی که ایده اش به همان دیواری بازمی گردد که سال ۱۳۹۵ در مشهد اجرا شد.

آیدا اریکسن، فعال مدنی که در استکهلم زندگی می‌کند، درباره این دیوار می‌گوید: «ما این کار را بیشتر در روز‌های سرد سال انجام می‌دهیم؛ وقتی که مردم به لباس گرم بیشتر احتیاج دارند. ما با این کار می‌توانیم به افرادی که نیاز به لباس گرم دارند، کمک کنیم.»

کمک به دیگران و دست گیری از نیازمندان جایگاه مهمی در فرهنگ ما ایرانی‌ها دارد. این موضوع یکی از توصیه‌های مهم دین مبین اسلام به مسلمانان است و آیات و روایت‌های زیادی هم ما را به کمک به دیگران تشویق می‌کنند.

دیوار مهربانی در پیشاور پاکستان

اینکه ایده دیوار مهربانی از ایران به اروپا رسیده است، علاوه بر اینکه باعث معرفی جلوه‌های واقعی فرهنگ متمدن ایرانی اسلامی به دیگر کشور‌ها می‌شود، موجب ارائه چهره‌ای واقعی و صادقانه از مردم کشور ما به دیگر ساکنان کره زمین نیز می‌شود؛ ایده‌ای که بدون هیچ گونه هزینه‌ای منتشر شده است و به ما یادآوری می‌کند که فرهنگ نوع دوستی در همه جای دنیا فارغ از اینکه چه دین، فرهنگ، نژاد و ملیتی داریم، می‌تواند باعث نزدیکی انسان‌ها به یکدیگر شود.

این روز‌ها با سرمای هوا افراد مستمند نیازمند توجه بیشتری از طرف ما هستند. حواسمان باید بیشتر به اطرافمان باشد؛ به گیاهانی که برای محافظت از سرما نیازمند یک پوشش پلاستیکی هستند و به پرندگانی که حالا با سرمای هوا برای یافتن غذا مشکل دارند. مهربانی زمان و مکان ندارد و فقط باید به سمتش حرکت کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.