به گزارش شهرآرانیوز، دکتر کمال حیدری با بیان این مطلب در اولین همایش کشوری «ارتباطات خطر و مشارکت اجتماعی»، اظهار داشت: برای توسعه مشارکتهای اجتماعی باید تمام ظرفیتها همچون بسیج، هلال احمر، شهرداری ها، سازمانهای مردم نهاد و محلات را پای کار بیاوریم که این کار در طرح شهید سلیمانی به خوبی انجام شد.
وی با بیان این که سلامت محلات و محله محوری در توسعه مشارکت اجتماعی نقش بسیار زیادی دارد، افزود: بعد از جنگ هیچ وقت مشارکت اجتماعی به اندازه مشارکت اجتماعی، پاندمی کرونا بالا نبود. در این پاندمی همه برای سلامتِ هم وارد میدان شدند و انرژی گذاشتند و نشان دادند با افزایش مشارکت چقدر خوب میتوان کارها را پیش برد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: مشکلات سلامت روز به روز پیچیدهتر میشود و نیاز به مشارکت اجتماعی در این عرصه نیز هر روز بیشتر احساس میشود. مسائل جدیدی مثل گرد و غبار، آلودگی زمین و هوا و شیوه زندگی با توسعه مشارکت اجتماعی در سلامت قابل رسیدگی است. اگر آرزوی کشورها توسعه است، سلامت در محوریت این توسعه قرار دارد.
محلات مشارکت قویتری رقم میزنند
حیدری ادامه داد: اگر افراد جامعه توانمند شوند، سلامت مطالبه همگانی خواهد شد؛ بنابراین توانمندسازی محیطهای اجتماعی مثل مدارس، ادارات و محل کار افراد به این پیشرفت کمک زیادی میکند. در محلات، چون همه به هم نزدیکتر هستند میتوانند مشارکت بهتر و قوی تری را رقم بزنند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی با بیان این که با وجود مشارکت خوبی که در برنامهها با وزارت آموزش و پرورش داریم، متاسفانه از دوره ۱۲ ساله تحصیل و مدرسه برای نهادینه کردن فرهنگ سلامت در دانش آموزان به خوبی بهره نمیگیریم، افزود: آموزش و توانمندسازی دانش آموزان در کنار مسایلی مانند توجه به تغذیه صحیح آنان در بوفه مدارس، ارتقای سلامت جامعه را در پی دارد.
وی در پایان گفت: خوشبختانه در بحث کمیت زندگی شاهد رشد چشمگیر سن امید به زندگی در افراد جامعه هستیم و اکنون باید تلاش خود را به ارتقای کیفیت زندگی معطوف کنیم.
منبع: ایسنا