بازداشت دو سارق موتورسیکلت در تهران| آنها پدر و پسر بودند دستگیری سارق سابقه‌دار حین سرقت از اداره ثبت‌احوال پنج راه حل برای تشخیص ایمیل‌های جعلی آیا می‌دانید تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری چیست؟ اظهار نظر یک پزشک درباره واکسن HPV کار را به دفتر رهبری کشاند پلیس جوان به علت تیراندازی به شرور مست محاکمه شد| بیکاری، حکم زندان و پرداخت دیه تاوان انجام وظیفه! اعضای بدن جوان بیست‌‌ودوساله نیشابوری اهدا شد جوان بدبخت مشهدی به پلیس پناه برد| یک زن خائن و دیگری دیوانه کتک زن! آتش‌سوزی‌‌های سریالی خانه‌ها در یک روستای دورافتاده | اهالی می‌گویند کار اجنه است! اخاذی مرد شیطان صفت از همسر سابقش | شگرد او انتشار تصاویر خصوصی بود! اعترافات تکان‌دهنده زورگیران بی‌رحم درباره قتل جوان بی‌گناه | مقتول ۲ فرزند خردسال داشت آتش‌سوزی مغازه تعویض‌روغنی در خیابان رسالت مشهد با یک مصدوم (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) برخورد قاطع قضایی با تغییر کاربری ۴۸ هکتار از زمین‌های کشاورزی در شهرستان مشهد واژگونی خودرو در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) جزئیات آتش سوزی برج اوپال و ساختمان خیابان ایرانشهر در تهران (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) دستورالعمل ملی البسه استاندارد بیماران به تمامی بیمارستان ها و مراکز تشخیصی و درمانی وزارت بهداشت ابلاغ شد اعلام شرایط جذب سرباز معلم در سال ۱۴۰۳ + جزئیات امحای بیش از ۵۲ تن از کالا‌های انبار‌های اموال تملیکی در مشهد ویدئو | لحظه برخورد صاعقه به مرد روس پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

«مکمل‌یاری آهن» برای دانش‌آموزان دختر

  • کد خبر: ۱۳۰۸۰۱
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲
«مکمل‌یاری آهن» برای دانش‌آموزان دختر
طرح مکمل‌یاری آهن از آبان امسال در همه مدارس متوسطه دخترانه مشهد اجرا می‌شود.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ کاهش قدرت یادگیری، تضعیف سیستم ایمنی بدن، احساس ضعف، خستگی مزمن و کاهش قدرت ذهنی از عوارض کم‌خونی ناشی از فقر آهن است. همچنین زمانی که ردپای کم‌خونی را در دوران بارداری مادران دنبال کنیم، به عوارضی مانند خطر زایمان زودرس، تولد نوزاد کم‌وزن و افزایش احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان می‌رسیم.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد هم در گفتگو با خبرنگار شهرآرا درحالی از افزایش درصد کم‌خونی در مادران باردار در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد به ۱۴ درصد خبر داده که پیش‌تر این رقم ۱۱ درصد بوده است. این داده‌ها بیانگر اهمیت طرح «مکمل‌یاری آهن» برای دختران امروز و مادران آینده است؛ طرحی که از سال ۱۳۸۰ به‌صورت آزمایشی شروع شد و به‌مرور به کل کشور تسری پیدا کرد و اکنون قرار است پس از بیش از حدود سه سال کرونایی و بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه، دوباره از آبان‌ماه امسال از سر گرفته شود.

زهرا اباصلتی با بیان اینکه برنامه «مکمل‌یاری آهن» برای همه مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه در شهر و روستا‌های استان انجام می‌شود، اظهار کرد: معمولا این طرح از آبان تا بهمن یا اسفندماه به‌مدت شانزده هفته اجرا و هفته‌ای یک‌عدد قرص آهن به دانش‌آموزان داده می‌شود. برای شروع طرح، شماری از این قرص‌ها را تأمین کرده‌ایم و بخش دیگری نیز قرار است به‌صورت متمرکز از وزارتخانه به‌دست ما برسد.

مکمل‌یاری مادران باردار

وی با اشاره به اینکه آمار کم‌خونی در زنان و مادران باردار زیاد است، گفت: به همین دلیل اجرای طرح مکمل‌یاری ضروری است. برای پیشگیری از بروز کم‌خونی، به مادران باردار قرص آهن رایگان ارائه می‌شود، اما برای پیشگیری بیشتر باید دختران نیز این قرص را مصرف کنند تا در آینده آماده دوران بارداری سالمی باشند. همچنین، بعضی از این مادران پیش از بارداری دچار کم‌خونی بودند و از این نظر نیز مکمل‌یاری دانش‌آموزان دختر در بهبود این موضوع مؤثر است.
اباصلتی اضافه کرد: براساس یافته‌های پژوهش‌ها، از زمان اجرای طرح مکمل‌یاری آهن، مصرف قرص آهن سبب کاهش بروز کم‌خونی در دختران و مادران شده است.

وی با تأکید بر اینکه کم‌خونی ارتباطی نزدیک با تغذیه دارد، افزود: مهم است که قرص آهن با چه موادغذایی مصرف نشود. دراین‌زمینه نیز برنامه‌های آموزش تغذیه برای دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها تدوین کرده‌ایم که یکی از سرفصل‌های آن مرتبط با کم‌خونی است و در طول سال، جلسات آن برگزار می‌شود. همچنین باتوجه‌به اینکه هنوز برنامه شاد فعال است، می‌توانیم محتوای آموزشی خود را در اختیار آموزش‌وپرورش قرار دهیم تا در کانال‌های دانش‌آموزان بارگذاری کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->