مهار آتش‌سوزی تولیدی تشک در مشهد | مصدومیت چهار آتش‌نشان + فیلم (۱۰ آبان ۱۴۰۳) پاسخ به اعتراضات آزمون آموزش و پرورش جزئیات بیشتر از مرگ مشکوک دختر یازده‌ساله در کاشمر | از ابهام تا انکار گره ترافیکی در برخی از محور‌های کشور (۱۰ آبان ۱۴۰۳) خبر خوش برای دانشجویان: شرط معدل از وام دانشجویی حذف شد اهدای بسته‌های معیشتی به خانواده‌های جان‌باختگان معدن طبس تا پایان سال ۱۴۰۳ شکارچی غیرمجاز، ماموران پلیس را با شمشیر تهدید کرد ساخت ۸۰۰ واحد مسکونی برای زلزله‌زدگان کاشمر فاجعه‌ای به نام اسکیمر | چگونه از کپی‌شدن کارت بانکی جلوگیری کنیم؟ + فیلم کشف تریاک در بسته‌های آجیل توسط پلیس فرودگاه امام خمینی(ره) تهران چالش رسیدن به یک زندگی متعادل در مواجهه با افرادی که دچار گازگرفتگی شده‌اند، چه‌کار کنیم؟ پلیس مشهد عامل ۲۰ فقره سرقت از خودرو‌ها را دستگیر کرد + عکس در چه صورت آمپول نوروبیون بزنیم؟ فواید آن چیست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای گرم تا اواسط هفته آینده آیا والدین مجبور به پرداخت هزینه‌های جدید برای مدارس فرزندانشان هستند؟ ایران در مسیر تبدیل‌شدن به قطب صادرات بذرهای هیبریدی توزیع شیر مدارس همچنان در بلاتکلیفی آیا لاغری یا چاقی بیش از حد کودک عملکرد ریه را مختل می‌کند؟ واریز یارانه ارزی طرح دارویار به حساب داروخانه‌ها (۱۰ آبان ۱۴۰۳) دعوای لفظی که منجر به نزاعی خونین شد | دست و پا زدن میان مرگ و زندگی معرفی رژیم غذایی طلایی برای کنترل دیابت چه عواملی می‌تواند باعث ترس کودک از تاریکی شود؟ وزیر بهداشت: بازنگری در سهمیه‌های علوم پزشکی در کنکور سراسری اعمال خواهد شد تصادف ۳ خودرو با یک کشته و ۴ مجروح در جاده قدیم مشهد-نیشابور تکذیب افزایش چند برابری هزینه ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی همراهی مردم مشهد با لبنان و فلسطین در طرح «ایران همدل» | زَرهایی برای مرهم زخم‌های مقاومت پیش‌بینی ورود سامانه بارشی جدید به کشور از شنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۳) آمار تکان‌دهنده مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در کشور و مشهد | ۷۰ درصد تصاویر ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند کشف ۱۱ کامیون دارو و اقلام آرایشی و بهداشتی در یک انبار غیرمجاز تعداد قربانیان سیل تاریخی در اسپانیا به بیش از ۷۰ نفر رسید
سرخط خبرها

چند میلیون زن خانه دار داریم؟

  • کد خبر: ۱۳۳۱۰۰
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۲
چند میلیون زن خانه دار داریم؟
یک جمعیت شناس گفت: ۵۰ درصد ۲۰ تا ۲۴ ساله‌ها خانه‌دار هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، شهلا کاظمی پور با استناد به آمارهای سال ۱۴۰۰ در خصوص جمعیت زنان خانه‌دار اظهار کرد: مطابق با آمارهای سال ۱۴۰۰ تعداد زنان خانه‌دار ۲۱ میلیون نفر است که این رقم به نسبت سال ۱۳۹۵ حدود یک میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.

ترس از «مالیات» از دلایل خانه‌دار معرفی شدن زنان

وی میانگین سنی زنان خانه دار ایرانی را حدود ۴۰ سال دانست و افزود: در آمارگیری‌ها وقتی زنی همسر نیز ندارد و خانواری "زن سرپرست" است، خود را خانه دار اعلام می‌کند و از این رو می‌توان گفت میانگین سنی زنان خانه دار حدودا ۴۰ سال باید باشد. با این وجود از هر رنج سنی در زنان خانه‌دار وجود دارد.

به گفته این جمعیت شناس، ۲.۵ درصد از زنان ۱۰ تا ۱۴ ساله، ۲۳ درصد از زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۵۰ درصد از زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله و ۸۰ درصد زنان ۵۰ سال به بالا خود را خانه دار معرفی کرده‌اند.

کاظمی پور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ جمعیت زنان ۱۰ ساله به بالا ۳۵ میلیون نفر بوده است که ۶۰ درصد این جمعیت یا به تعبیر دیگر، ۲۱ میلیون نفر از این جمعیت خانه‌دار هستند، ادامه داد: ۱۲ درصد از این جمعیت شاغل و ۲۰ درصد نیز محصل اند. با این وجود اشتغال زنان بیشتر از ۱۲ درصد است چراکه بسیاری از زنان در ایران در کار غیر رسمی مشغول هستند. برای مثال درحالی زنان مشغول در کار کشاورزی به ویژه در مناطق محروم خود را خانه‌دار معرفی می‌کنند که این زنان در اقتصاد خانوار مشارکت دارند. حتی در شهرها نیز بسیاری از زنانی که خود را خانه دار معرفی می‌کنند مشغول فعالیتهایی نظیر خیاطی در خانه، آرایشگری در خانه و... هستند و برای اینکه مجوز ندارند و یا به دلیل ترس از مالیات خود را خانه دار معرفی می‌کنند.

۱۸ درصد زنانه خانه‌داری «بیسواد» هستند

وی همچنین عنوان کرد که ۱۸ درصد از این ۲۱ میلیون نفر زن خانه دار، بی‌سواد هستند. همچنین ۱۷ درصد دارای تحصیلات ابتدایی، ۱۲ درصد دارای تحصیلات راهنمایی، ۹ درصد دارای تحصیلات متوسطه، ۲۳ درصد دارای تحصیلات دیپلم و ۲۰ درصد دارای تحصیلات عالی هستند که البته رنج سنی این زنان از ۱۰ سال تا بالای ۶۵ سال را شامل می‌شود.

پیش بینی «متاهل» بودن ۸۰ درصد زنان خانه‌دار

این جمعیت شناس در پاسخ به این سوال که آیا متاهل یا مجرد بودن این زنان خانه دار نیز مشخص  است؟، توضیح داد: مشخص نیست چند درصد این زنان خانه دار مجرد هستند اما به نظر می‌رسد ۸۰ درصد آنها متاهل و ۲۰ درصد مجرد باشند. حدود ۵ درصد این زنان جوان و دخترانی هستند که ازدواج نکرده، شغلی ندارند و در منزل پدری ساکن اند و با این وجود خود را خانه دار معرفی کرده‌اند. درواقع ۲۰ درصد از این زنان یا طلاق گرفته‌اند و یا در اثر فوت بی‌همسر شده‌اند و یا اصلا ازدواج نکرده‌اند.

کاظمی پور در پایان سخنان خود تاکید کرد: در خصوص بیمه زنان خانه دار که چندین سال است بر آن تاکید می‌شود باید توجه بیشتری کرد. بیمه زنان خانه دار باید حتما برای زنان خانه‌دار چه آنهایی که در خانه از فرزندان خود نگهداری می‌کنند و چه آنهایی که در بخش غیر رسمی مشغول به کاراند و یا در بخش کشاورزی و غیره به اقتصاد خانه کمک می‌کنند، باید اجرایی شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->