ویدئو| پیکر هشتمین جانباخته سیل در خراسان رضوی پیدا شد فرماندار نیشابور: تا کنون هیچ خسارت جانی ناشی از سیل گزارش نشده است| برآورد خسارت ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریالی در این شهرستان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام محور‌های مسدود در خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنترل کامل انتظامی و امنیتی در منطقه سیل زده سیدی مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) قصاص؛ مجازات تصادف فوتی بدون گواهینامه است؟ شاهدان دروغگو در دادگاه| آیا مجازات شهادت کذب بازدارنده است؟ بارش شدید باران در شهر‌های خراسان رضوی | محور درگز-کلات مسدود شد افزایش ۳ برابری بارش‌های مشهد نسبت به سال گذشته| آب سد‌های مشهد ۶ درصد افزایش یافت (۲۷ اردیبهشت) اکران تصاویر مشاهیر به مناسبت دهه ادب و حماسه در مشهد خسارت سیلاب به بدنه و لایه‌های زیرین محوطه تاریخی یاریم تپه درگز (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بارش شدید باران در خراسان رضوی | احتمال سیلابی شدن مجدد مسیرها (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سردردهای میگرنی دومین عامل ناتوانی بشر در جهان است| عضویت ایران در انجمن جهانی سردرد تعطیلی محور‌های گردشگری، تفریحی و بوم‌گردی مشهد تا روز دوشنبه هشدار نارنجی هواشناسی در خصوص سیل در مشهد و ۱۸ شهر خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت) حضور ۱۵۰ گروه جهادی برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل در خراسان‌رضوی ۵۰۶ سارق و مالخر در مشهد دستگیر شدند رژیم غذایی افراد باید متناسب با منطقه و فصلی که در آن قرار دارند، تنظیم شود بهترین مواد غذایی برای صبحانه؛ از این نوشیدنی غافل نشوید خوردن آبگوشت برای این افراد ضرر دارد بهترین مواد غذایی برای تغذیه بعد از تمرین ورزشی
سرخط خبرها

کوچ زودهنگام بهاری عشایر خراسان رضوی آغاز شد

  • کد خبر: ۱۵۸۸۲۹
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۸
کوچ زودهنگام بهاری عشایر خراسان رضوی آغاز شد
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: کوچ زود هنگام بهاری عشایر از مناطق گرمسیر به سوی مراتع سردسیر در این استان آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین جعفری افزود: امسال باتوجه به کاهش بارندگی و نبود علوفه در مراتع قشلاقی، عشایر به ناچار حدود سه هفته زودتر از موعد مقرر کوچ خود را آغاز کردند.

وی اظهار کرد: عشایر درون کوچ خراسان رضوی از مناطق قشلاقی استان شامل پساکوه کلات، سرخس، میامی در مشهد، سبزوار، بردسکن و خواف به سمت ییلاقات استان در کوه‌های هزارمسجد، کلیدر، عمارت و حوزه‌هایی از شهرستان‌های یاد شده نقل مکان می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی افزود: عشایر برون کوچ استان نیز از مراتع قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان حرکت خود را آغاز کرده و با عبور از خراسان شمالی، در ارتفاعات مناطق ییلاقی شهرستان قوچان استقرار می‌یابند.

وی ادامه داد: تعداد خانوار کوچنده از استان گلستان به مناطق ییلاقی خراسان رضوی بسته به شرایط آب و هوایی حداکثر ۴۵۰ خانوار است که با طی مسافت ۳۷۰ کیلومتر به خراسان رضوی کوچ می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به کمبود بارش‌ها و خشکسالی حاکم بر استان و کاهش علوفه و افزایش نیاز دام به نهاده‌های دامی و آب و به منظور رفاه حال عشایر در طول مسیر کوچ، تانکر‌های آبرسان به عشایر کوچرو آبرسانی را انجام می‌دهند، همچنین شبکه‌های تعاونی عشایری نیز علوفه مورد نیاز دام، سوخت، آرد و دیگر مایحتاج ضروری مورد نیاز خانوار‌های عشایر را تامین خواهند کرد.

جعفری افزود:عشایر خراسان رضوی از اواخر فروردین ماه مناطق قشلاقی را به سمت مناطق ییلاقی ترک و در نیمه دوم اردیبهشت ماه در مناطق ییلاقی مستقر خواهند شد و به مدت حداکثر سه ماه در مناطق ییلاقی حضور داشته و سپس به سمت میان‌بند‌ها و مزارع مسیر حرکت خود را ادامه می‌دهند.

وی با تاکید بر حمایت و رفع مشکلات احتمالی در حین کوچ عشایر گفت: براساس آیین نامه ساماندهی عشایر، دستگاه‌های اجرایی شامل آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، منابع طبیعی، دامپزشکی، نیروی‌های انتظامی و امنیتی وغیره موظفند نسبت به ارائه خدمات در حوزه‌های وظایف خود تمهیدات و خدمات لازم را به عشایر ارائه کنند.

جعفری گفت: برابر با تقویم کوچ و مصوبات مدیریت کوچ خراسان رضوی، عشایر در زمان تعیین شده به مراتع ییلاقی وارد خواهند شد و تا آن زمان از مسیر ایل‌راه‌های عشایری در مسیر کوچ به چرای دام خود مشغولند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->