متهم به ۳۰ فقره زورگیری در مشهد دستگیر شد (۹ خرداد ۱۴۰۳) قتل سه عضو خانواده توسط پدر افسرده (۹ خرداد ۱۴۰۳) باغ بام ها مدرن ترین راه بهبود محیط زیست شهری عملکرد مثبت دولت سیزدهم در حل بسیاری از مشکلات کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (چهارشنبه، ۹ خرداد ۱۴۰۳) | افزایش دمای مناطق گرمسیر استان تا ۴۰ درجه! اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش ۵ زندگی دیگر شد (۹ خرداد ۱۴۰۳) بانوان پیش از اقدام به بارداری از سلامت دهان و دندان خود اطمینان حاصل کنند ژنتیک و وراثت اصلی‌ترین علت کم‌کاری تیروئید در کودکان بیماری MS درمان قطعی ندارد، اما با مصرف دارو می‌تواند به خوبی کنترل شود والدین؛ فرزند اول را برای حضور نوزاد جدید آماده کنند بی‌احترامی، زخمی است که با کودک می‌ماند! چه زمانی وقت مداوا و جراحی چاقی در کودکان است؟ راز جوان‌تر شدن در پیری آخرین فرصت برای ازدواج‌نکن‌ها | زنگ هشدار برای تجرد قطعی یک میلیون دهه شصتی به صدا درآمد درباره بیماری «ام اس» و راه‌های پیشگیری از آن پیش‌بینی افزایش دما در غالب نقاط کشور (۹ خرداد ۱۴۰۳) خیران مدرسه‌ساز ۳۰ کلاس جدید در حاشیه مشهد می‌سازند اما و اگر‌های ثبت‌نام سرویس مدارس | چرا سامانه «سپند» در دسترس نیست؟ فروش خودرو سیل‌زده مشهدی به ۵ میلیون تومان! سرقت مسلحانه گله گوسفندان در حوالی مشهد
سرخط خبرها

پیش‌بینی بارش‌های سیل‌آسا برای سال آبی جدید کشور (۱۹ شهریور ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۸۳۵۱۹
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۲
پیش‌بینی بارش‌های سیل‌آسا برای سال آبی جدید کشور (۱۹ شهریور ۱۴۰۲)
سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲) در حالی آخرین روز‌های خود را سپری می‌کند که بارش‌های آن نسبت به دوره بلندمدت ۱۵ درصد کاهش دارد، اما با این حال پیش‌بینی سخنگوی صنعت آب ایران برای سال آبی جدید بارش‌های سیلابی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سال آبی جاری با همه فراز و فرود‌ها در حالی به روز‌های پایانی نزدیک می‌شود که براساس اعلام تازه دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور میزان بارش‌های آن تا ۱۸ شهریور ماه نسبت به دوره بلندمدت ۵۴ ساله کاهش ۱۵ درصدی و نسبت به سال گذشته آبی رشد چهار درصدی دارد.

همچنین آمار منتشر شده از سوی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نیز بیانگر آن است که بارش‌های حوضه‌های آبریز کشور در این هفته و هفته منتهی به ۳۱ شهریور ماه بیشتر در نواحی شمال کشور خواهد بود.

با در نظر گرفتن این وضعیت، سخنگوی صنعت آب کشور از پیش بینی بارش‌های سیل آسا برای آغاز سال آبی جدید که از اول مهر امسال شروع می‌شود، خبر داده است.

«فیروز قاسم زاده» گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های انسو، پدیده ال‌نینو به عنوان فاز گرم انسو در جهان حاکم است و اقلیم ایران نیز بطور نسبی از این پدیده متاثر است.

وی ادامه داد: تأثیر ال‌نینو در ایران گرم شدن دمای هوا و افزایش بارش در فصول سرد است. با توجه به دمای بالای هوا در فاز ال‌نینو، ظرفیت رطوبتی هوا فزونی می‌یابد، از این رو بارش‌های حادث شده، معمولاً دارای تخلیه رطوبتی بالا و همراه با سیل و طغیان رودخانه‌ها هستند.

قاسم زاده افزود: بررسی نتایج پیش‌بینی‌های فصلی برای پاییز و زمستان پیش‌رو نشانگر این است که بجز در جنوب و جنوب شرق کشور در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان جنوبی و یزد که دارای شرایط بارشی نرمال و اندکی بالاتر از نرمال خواهند بود، سایر بخش‌های کشور با افزایش بارش و شرایط فوق‌نرمال روبرو خواهند بود.

وی گفت: وقوع چنین شرایط فوق‌نرمال در فاز ال‌نینو، خبر از وقوع بارش‌های سنگین و سیل‌آسا دارد و در صورت تحقق پیش بینی‌های فصلی، انتظار آن می‌رود که بخش عمده کشور در پاییز و زمستان پیش‌رو با وقایع حدی اقلیمی مواجه بوده و بارش‌های شدید و رودخانه‌های سیلابی را تجربه کنند.

سخنگوی صنعت آب ایران خاطرنشان کرد: گرمای بالای فاز ال نینو نیز باعث ذوب سریع برف زمستانه خواهد شد و بر شدت سیلاب‌ها تأثیر خواهد گذاشت. در چنین شرایطی، حوضه‌های آبریز دارای سد‌های مخزنی بزرگ، می‌توانند ضمن ذخیره‌سازی آب برای مصرف در سایر فصول، با کنترل سیل، جلوی وقوع خسارات جانی و مالی را نیز بگیرند، اما در حوضه‌های فاقد مخازن ذخیره‌ای و کنترل سیلاب، امکان وقوع خسارت محتمل‌تر است.

قاسم زاده ادامه داد: آنچه که از تجربه سال‌های قبل و وقوع سیلاب در فاز ال‌نینو در سطح ایران و دنیا حاصل شده، معمولاً این سیلاب‌ها دارای دبی‌های بالا و خارج از تاب‌آوری رودخانه‌ها است که البته شرایط بارش‌های حال حاضر در برخی کشور‌های دنیا از جمله ایران، مؤید همین موضوع است، از این رو تمهیدات لازم در همه حوزه‌های شهری، کشاورزی، صنعتی، حمل و نقل و ... باید اندیشیده شود تا میزان خسارات به حداقل میزان برسد.

وی افزود: وزارت نیرو، ضمن اهتمام جدی برای برنامه‌ریزی مخازن سد‌ها و تأمین شرایط رودخانه‌ها برای عبوردهی مطمئن سیلاب‌ها، تعداد حدود هشت هزار نقطه حادثه خیز و سازه تقاطعی را شناسایی و به دستگاه‌های متولی اعلام کرده تا مسائل موجود در این نقاط ارزیابی و رفع و عبور ایمن سیلاب تضمین شود.

قاسم زاده خاطرنشان کرد: توجه به پیش‌بینی‌های کوتاه مدت هواشناسی و هشدار‌های صادره از سوی سازمان هواشناسی کشور، می‌تواند باعث کاهش جدی خسارات سیلاب‌ها بویژه خسارات جانی شود از این رو توجه به این هشدار‌ها از سوی عموم مردم و فعالان محترم در حوزه‌های مختلف اکیدا توصیه می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->