همه چیز درباره خواص گوجه سبز | میوه ترش و خوشمزه بهاری چند صبحانه فوق العاده برای کودکان| راهنمای کامل صبحانه برای کودکان ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در راه‌های خراسان رضوی جذب ۱۱ هزار معلم جدید در خراسان رضوی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ تسویه حساب معوقات حقوق بازنشستگان شروع شد (۸ خرداد ۱۴۰۳) | زمان اجرای همسان‌سازی با احکام جدید اعلام شد خبر جدید درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ۱۴۰۳ | بازنشستگان منتظر خبر‌های خوش همسان‌سازی حقوق باشند (۸ خرداد ۱۴۰۳) کافه سگ‌ها در تهران پلمب شد + فیلم توقف پنج‌ساعته پرواز‌های بین‌المللی مهرآباد در روز ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ سؤالات امتحان علوم پایه نهم دانش‌آموزان را شوکه کرد اطلاعیه مهم تأمین‌اجتماعی: بیمه‌شدگان اطلاعات حساب خود را به‌روز کنند + لینک سایت پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان کشوری در برخی استان‌ها آغاز شد + جزئیات (۸ خرداد ۱۴۰۳) ثبت‌نام بیش از ۲۷ هزار جامانده نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی زودتر اجرایی شود رکورد اهدای عضو در مشهد شکسته شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی ( ٨خرداد ١۴٠٣) | افزایش باد و بارش‌های رگباری در ساعات بعدازظهر رشد ۱۴۰ درصدی تعداد روز‌های دارای هوای پاک در مشهد اعمال‌قانون ۱۷۰۱ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۰ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۸ خرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بولوار کوثر، میدان آزادی و پل ابوطالب در مشهد (۸ خرداد ۱۴۰۳) ۴۰ نکته کاربردی برای صرف غذا در محل کار | آداب یک ناهار کاری
سرخط خبرها

آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت روان اثر می‌گذارند؟

  • کد خبر: ۱۸۵۳۲۳
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت روان اثر می‌گذارند؟
محققان ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده، به ویژه آن‌هایی که حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند و افزایش خطر ابتلا به افسردگی را کشف کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از ارث با توجه به اینکه غذا‌های فوق فرآوری شده با مشکلات سلامت جسمانی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا مرتبط هستند، این اولین مطالعه جامعی است که به ارتباط احتمالی با افزایش موارد افسردگی اشاره می‌کند.

این یافته‌ها از داده‌های بیش از سه دهه سوابق رژیم غذایی و سلامت روان بیش از ۳۰ هزار زن میانسال به دست آمده است و همه شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ افسردگی نداشتند.

این تحقیق که به‌طور مشترک توسط بیمارستان عمومی ماساچوست آمریکا و دانشکده پزشکی هاروارد آمریکا انجام شد، عادات غذایی این زنان را از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ تجزیه و تحلیل کرد.

محققان الگو‌های مصرف غذا‌های مختلف فوق فرآوری شده ازجمله غلات، تنقلات شیرین و شور، وعده‌های غذایی آماده، نوشیدنی‌های حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی، گوشت فرآوری شده، محصولات لبنی، چربی‌ها و سس‌ها را به دقت تجزیه و تحلیل کردند. همچنین عواملی مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی، انتخاب‌های سبک زندگی و سایر عوامل مرتبط با سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که روزانه ۹ وعده یا بیشتر از غذا‌های فوق فرآوری شده استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از چهار وعده از این مواد غذایی مصرف می‌کنند، ۴۹ درصد افزایش می‌یابد.

علاوه بر این، افرادی که مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده خود را حداقل سه وعده در روز کاهش دادند، در مقایسه با افرادی که مصرف مداوم خود را حفظ کردند، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دادند.

محققان یک نتیجه قابل‌توجه در مورد شیرین کننده‌های مصنوعی را نشان دادند. محققان بیان کردند که این شیرین کننده‌ها ممکن است مکانیسم‌های سیگنال‌دهی خاصی را در مغز تحریک کنند که برای تنظیم خلق وخوی مهم است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذا‌های فوق فرآوری شده به‌ویژه شیرین کننده‌های مصنوعی و نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده، با افزایش خطر افسردگی مرتبط است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->