سانحه رانندگی در سبزوار هشت مصدوم برجا گذاشت (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) اعتراض نماینده ولی فقیه به بازداشت زائران ایرانی در حج هنوز نمی‌توان زمان دقیقی برای اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام کرد! حق اولاد و عائله‌مندی بازنشستگان با حقوق خرداد ماه ۱۴۰۳ پرداخت می‌شود + جزئیات آیا مشکل پرداخت مستمری و حق پرستاریِ افراد دارای معلولیت حل شد؟ بازنشستگان تأمین اجتماعی نگران فرمول اجرای متناسب‌سازی حقوق هستند قول مساعد وزیر کار برای بازنشستگان؛ همسان‌سازی اجرا می‌شود مراد صحرایی: باید طوری کار کنیم که همه دانش آموزان طعم عدالت را بچشند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (جمعه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۳) | وزش باد شدید خراسان رضوی را فرا می‌گیرد ترمیم حقوق پرسنل سلامت در بودجه ۱۴۰۳ وقوع رگبار و گردوخاک در برخی استان‌های کشور (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) توصیه‌های رئیس جمعیت هلال‌احمر به حجاج ایرانی نتایج نهایی آزمون آموزگاری ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ مرگ تلخ نوجوان یازده ساله مشهدی در استخر ذخیره آب (۲۴ خرداد ۱۴۰۳) مرگ کارگر میانسال به علت سقوط در چاله آسانسور (۲۴ خرداد ۱۴۰۳) هشدار شیوع انفجاری «تب دنگی» در مشهد| پروازهای امارات به فرودگاه هاشمی ‌نژآد خطرناک است اختلاف خانوادگی رنگ خون گرفت| یک کشته و دو مجروح در اقدام مسلحانه داماد جنایتکار (۲۴ خرداد ۱۴۰۳) آغاز تدوین طرح ارتقای کمی و کیفی خدمات هلال احمر به زائران مشهدالرضا(ع) قتل فجیع دخترعمو به خاطر عشق آتشین | قاتل ۲۳ ساله خودش را حلق‌آویز کرد قتل خونین مافیایی‌ها به خاطر یک دختر!
سرخط خبرها

غار مغان شهرستان طرقبه شاندیز ثبت ملی شد

  • کد خبر: ۲۰۷۸۳۷
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶
غار مغان شهرستان طرقبه شاندیز ثبت ملی شد
رییس اداره ثبت وحریم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: غار طبیعی –تاریخی روستای مغان شهرستان طرقبه شاندیز در فهرست آثار غیرمنقول تاریخی کشور ثبت گردید.

محمود طغرایی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با اعلام این خبر اظهار کرد:  غار مغان در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر مشهد و در میان دره‌های ارتفاعات شمالی بینالود مشرف به روستای مغان قرار گرفته است، دهانه این غار رو به شمال بوده و فاصله آن تا روستای مغان که در شمال آن قرار گرفته، کمی بیش از ۲ کیلومتر است که به‌واسطه جاده‌ای فرعی به روستا منتهی می‌شود.

رییس اداره ثبت وحریم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: به‌دلیل مجاورت این غار با روستای مغان به غار مغان معروف شده است، با توجه به وجود دست افزار‌های سنگی در میان مواد فرهنگی گردآوری شده از سطح جلویی غار می‌توان گاهنگاری و دیرینگی استفاده از این غار را تا دوره پارینه سنگی میانی پیش‌بینی کرد.

طغرایی بیان کرد: علاوه بر این مجموعه‌ای از سفالینه‌های تاریخی نیز در این غار گردآوری شد که با توجه به نوع تکنیک‌ها و نقوش بکار رفته در ساخت سفال‌ها می‌توان دیرینگی آن‌ها را به اواخر دوران ساسانی و قرون میانی و متاخر دوره اسلامی در نظر گرفت.

رییس اداره ثبت وحریم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: غار مغان به عنوان یک غار منحصر به فرد پارینه سنگی در شهرستان طرقبه و شاندیز اطلاعات مبسوطی در ارتباط با ویژگی‌های فرهنگی صنایع سنگی دوران پارینه سنگی میانی شمال شرق منطقه و جنبه‌های گوناگون آن ارائه می‌دهد.

وی گفت: با توجه به ابعاد کلی غار مغان و هم‌چنین نوع اثر می‌توان این اثر را نوعی مامن و پناهگاه غاری دانست که در طول دوران «پلیستوسن» (Pleistocene) و همچنین دوران متاخرتر تاریخی و اسلامی توسط گروه‌های مختلف انسانی مورد استفاده قرار گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->