همه چیز درباره خواص گوجه سبز | میوه ترش و خوشمزه بهاری چند صبحانه فوق العاده برای کودکان| راهنمای کامل صبحانه برای کودکان ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در راه‌های خراسان رضوی جذب ۱۱ هزار معلم جدید در خراسان رضوی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ تسویه حساب معوقات حقوق بازنشستگان شروع شد (۸ خرداد ۱۴۰۳) | زمان اجرای همسان‌سازی با احکام جدید اعلام شد خبر جدید درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ۱۴۰۳ | بازنشستگان منتظر خبر‌های خوش همسان‌سازی حقوق باشند (۸ خرداد ۱۴۰۳) کافه سگ‌ها در تهران پلمب شد + فیلم توقف پنج‌ساعته پرواز‌های بین‌المللی مهرآباد در روز ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ سؤالات امتحان علوم پایه نهم دانش‌آموزان را شوکه کرد اطلاعیه مهم تأمین‌اجتماعی: بیمه‌شدگان اطلاعات حساب خود را به‌روز کنند + لینک سایت پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان کشوری در برخی استان‌ها آغاز شد + جزئیات (۸ خرداد ۱۴۰۳) ثبت‌نام بیش از ۲۷ هزار جامانده نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی زودتر اجرایی شود رکورد اهدای عضو در مشهد شکسته شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی ( ٨خرداد ١۴٠٣) | افزایش باد و بارش‌های رگباری در ساعات بعدازظهر رشد ۱۴۰ درصدی تعداد روز‌های دارای هوای پاک در مشهد اعمال‌قانون ۱۷۰۱ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۰ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۸ خرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بولوار کوثر، میدان آزادی و پل ابوطالب در مشهد (۸ خرداد ۱۴۰۳) ۴۰ نکته کاربردی برای صرف غذا در محل کار | آداب یک ناهار کاری
سرخط خبرها

خراسان رضوی دارنده رتبه هشتم ولادت در کشور در سال ۱۴۰۲ | مشهد رتبه یازدهم ولادت در استان

  • کد خبر: ۲۲۶۵۳۷
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
خراسان رضوی دارنده رتبه هشتم ولادت در کشور در سال ۱۴۰۲ | مشهد رتبه یازدهم ولادت در استان
مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی گفت: در سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هشتم را در ثبت ولادت داشته و مشهد نیز رتبه یازدهم استان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین قنبری امروز (۱۸ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳)، در مراسم افتتاحیه اتاق رصد جمعیت خراسان‌رضوی که در محل اداره‌کل ثبت‌احوال برگزار شد، اظهار کرد: براساس قانون، یکی از وظایف و تکالیف ما جمع‌آوری و انتشار آمار انسانی اعم از ولادت، وفات، ازدواج و طلاق بوده که شاخص‌های اصلی انسانی در کشور است.

وی افزود: ما وظیفه داریم این اطلاعات و آمار را تهیه کنیم و در اختیار همه دست‌اندرکاران و عموم مردم قرار دهیم. قانون جوانی جمعیت بعد از سال‌ها، تدوین و ابلاغ شده که لازمه اجرای این قانون، این است که آمار و اطلاعات درستی در کشور داشته باشیم و مجموعه اطلاعات مورد نیاز هر دستگاه را برای اجرای قانون جوانی جمعیت مهیا کنیم.

قنبری ادامه داد: از سال ۶۸، اولین قدم‌های سیستمی‌شدن آمار و اطلاعات آغاز شد، اما در سطح شهرستان‌ها بود. در سال ۷۱، سامانه‌های جدیدی طراحی شد، از سال ۷۵ و درنهایت سال ۸۳ جمع‌آوری اطلاعات مکانیزه، جامع‌تر و منسجم‌تر در کشور مهیا شد.

مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی با بیان اینکه ولادت، وفات و مهاجرت سه مؤلفه اصلی تأثیرگذار بر رشد جمعیت بوده و ازدواج و طلاق مؤلفه‌هایی هستند که تأثیر غیرمستقیمی بر رشد جمعیت دارند، عنوان کرد: روند ده‌ساله ولادت از سال ۹۲ تا ۱۴۰۲ شدیداً کاهشی بوده است. سال ۹۴ بیشترین میزان باروری را داشتیم که نرخ خام ولادت ۲۵ در ۱۰۰۰ بود، اما سال ۱۴۰۲ به ۱۴ در ۱۰۰۰ رسید. این کاهش فقط در استان ما وجود ندارد، بلکه در تمام استان‌ها شاهد این وضعیت هستیم.

وی خاطرنشان کرد: ما زنگ خطر کاهش ولادت را به صدا درآوردیم و هشدار دادیم که این، وضعیت مناسبی برای جمعیت ایران نیست. در سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هشتم را در ثبت ولادت داشته است. در بین شهرستان‌های استان نیز تایباد و خواف بیشترین ولادت و کلات، چناران و سبزوار کمترین ولادت را دارند؛ مشهد نیز رتبه یازدهم استان را در نرخ ولادت به خود اختصاص داده است.

قنبری بیان کرد: یکی از موارد تأثیرگذار بر باروری، میانگین سن پدر و مادر بوده که در سال گذشته در استان ما سن مادر ۲۶ سال و سن پدر ۳۱ سال بوده است. میانگین سن پدر و مادر در اولین بارداری در استان در حال افزایش است. در مشهد، میانگین سن مادر در مقایسه با سایر شهرستان‌ها بالاتر و حدود ۲۷ سال بوده که در تایباد و خواف ۲۲ سال است. میانگین سن پدر نیز در مشهد ۳۱.۸ سال بوده که در تایباد ۲۷.۸ است.

مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی اضافه کرد: فاصله بین ازدواج تا تولد فرزند اول نیز بر باروری تأثیرگذار بوده که در استان ما به طور متوسط ۴.۵ سال است. فاصله بین ازدواج تا تولد فرزند اول در بین شهرستان‌های استان در سرخس، تربت‌جام، تایباد و باخرز بسیار کم بوده، در‌حالی‌که در مه‌ولات و بجستان بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه نرخ خام وفات در استان ۵ در ۱۰۰۰ بوده که شبیه نرخ جهانی است، تصریح کرد: رتبه استان ما در این زمینه ۲۱ است. سال ۹۳ افزایشی داشتیم که به دلیل طرح ضربتی ثبت‌احوال بود. سال ۹۸ با شروع کرونا و در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ بیشترین میزان فوت را داشتیم. درگز، قوچان، فیروزه و جوین میزان فوت بالایی داشتند. میانگین سن وفات در استان ما ۶۷ سال و در مشهد ۶۵ سال است. تایباد و خواف پایین‌ترین میانگین سن فوت را در استان دارند.

قنبری گفت: نرخ خام طلاق در شهرستان‌های خواف و تایباد پایین‌ترین میزان و چناران بیشترین میزان بوده است. آمار مهاجرت، تکلیفی برای ثبت‌احوال است. با ثبت نشانی می‌توانیم آمار مهاجرت را داشته باشیم. قرار است سال ۱۴۰۵ سرشماری به‌صورت ثبت‌مبنا انجام شود که در این زمینه آمار‌های ثبت‌احوال می‌تواند کارگشا باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->