تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

اربعین حسینی راهبرد و مدل اجتماع انسانی

  • کد خبر: ۶۶۱۲
  • ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۴
اربعین حسینی راهبرد و مدل اجتماع انسانی
سید مجتبی منتظری دبیر ستاد صیانت از حقوق شهروندی شهرداری مشهد

نقش اربعین در تداوم واقعه عاشورا، نقشی بسزا و انکارناپذیر است و روشنگری‌ها و نقش‌آفرینی بزرگانی چون حضرت زینب سلام‌ا... علیها و امام سجاد علیه‌السلام از عاشورا تا اربعین موجب امکان بررسی لایه‌های چندگانه از واقعه عاشورا را میسر ساخته و صاحب‌نظران در طول تاریخ همواره درباره ابعاد مختلف این واقعه بحث و بررسی‌های مختلف کرده‌اند.
راهپیمایی اربعین حسینی که امروز تبدیل به یک نوع مناسک اسلامی گردیده است نیز با همین نگاه درخور بررسی است و ابعاد مختلف و نهانی دارد که از منظر تجلی اقتدار و ظهور و حضور شیعیان در سطح کلان مناسکی شیعی با حضور تنوع ملیت‌ها و مذاهب اسلامی و ادیان الهی تکامل‌ یافته و جلوه‌ای از تحقق تمدن نوین اسلامی را برای جهانیان به نمایش گذاشته است. حضور میلیون‌ها انسان از ملل مختلف در راهپیمایی اربعین به‌عنوان رفتاری جمعی در ابعادی میلیونی و جهانی همراه با کنش‌ها و واکنش‌هایی مالامال از ایثار، عشق، معنویت، احساس و انسانیت که همراه با درک متقابل اطرافیان، کمک به هم‌نوع، پذیرش سختی‌ها برای هدفی آرمانی، تحمل، صبر و شکیبایی، حرکت‌های جمعی، همبستگی و اعتماد بین عاشقان حسین علیه‌السلام با مذاهب و ملیت‌های مختلف و... بیانگر هویت اجتماعی و سرمایه اجتماعی شیعی است. این مناسک علاوه بر تعمق همبستگی میان حاضران، با پیوند زمان و مکان و فضا با حضور میهمانان و میزبانان احساس و رفتار عمیقی را رقم می‌زند که نیاز به بررسی دقیق جامعه‌شناختی و استخراج الگویی دارد که می‌تواند در رخدادهای اجتماعی کشور بهره‌برداری شود. نیاز مبرم اجتماعی که امروز با عنوان‌های مختلفی ازجمله وحدت، انسجام، همدلی و... مطرح می‌گردد و دلایل زیادی برای وجود آن بیان می‌گردد، با تأسی از مدل راهپیمایی اربعین حسینی تحقق‌پذیر است و به‌سادگی به برشمردن ویژگی‌های اجتماعی راهپیمایی اربعین حسینی در چارچوب اسلام رحمانی درخور بررسی است و التزام به چنین ویژگی‌هایی در دیگر ایام، به‌جز اربعین حسینی و در رویدادهای مختلف اجتماعی کشور بدون شک راهگشا خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->