غم‌های بزرگ چه بلایی بر سر تیروئید ما می‌آورد؟ جاده چالوس به کرج مسدود شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) پیش بینی وزش باد به عنوان پدیده غالب در خراسان رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) بایدها و نبایدهای طب سنتی درباره نوشیدن آب در روزهای گرم سال+ اینفوگرافی نکات مهمی که باید درباره واکسن «پنوموکوک» بدانید کشف بیش از ١۴ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اعمال می‌شود؟ آب پاکی روی دست بازنشستگان تامین اجتماعی | چرا همسان سازی حقوق برای تمام بازنشستگان اجرا نمی‌شود؟ «وام ازدواج» فرزندان بازنشستگان کشوری واریز شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) خاطرات شنیدنی پزشک امام(ره) از توجه ایشان به توصیه پزشکان بازداشت دو سارق موتورسیکلت در تهران| آنها پدر و پسر بودند دستگیری سارق سابقه‌دار حین سرقت از اداره ثبت‌احوال پنج راه حل برای تشخیص ایمیل‌های جعلی آیا می‌دانید تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری چیست؟ اظهار نظر یک پزشک درباره واکسن HPV کار را به دفتر رهبری کشاند پلیس جوان به علت تیراندازی به شرور مست محاکمه شد| بیکاری، حکم زندان و پرداخت دیه تاوان انجام وظیفه! اعضای بدن جوان بیست‌‌ودوساله نیشابوری اهدا شد جوان بدبخت مشهدی به پلیس پناه برد| یک زن خائن و دیگری دیوانه کتک زن! آتش‌سوزی‌‌های سریالی خانه‌ها در یک روستای دورافتاده | اهالی می‌گویند کار اجنه است! اخاذی مرد شیطان صفت از همسر سابقش | شگرد او انتشار تصاویر خصوصی بود!
سرخط خبرها

چرا دهانمان دائما آفت می‌زند؟

  • کد خبر: ۸۸۲۳۶
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۰
چرا دهانمان دائما آفت می‌زند؟
آفت دهان یکی از بیماری‌های شایع دهان است که به صورت ضایعات دردناک در مخاط دهان، زبان یا لثه ظاهر می‌شود. آفت در دهان ممکن است منشأ ارثی داشته باشد یا توسط یک عامل محیطی مشترک مثل یک نوع ماده‌ی غذایی خاص و آلرژی‌زا بروز کند.

به گزارش شهرآرانیوز، راه گوارشی و تنفسی ما از مخاط پوشیده شده است. از خصوصیات زخم‌هایی که در مخاط ایجاد می‌شوند آن است که در روندترمیم به علت تجمع ماده‌ای به نام فیبرین رنگ سفیدی پیدا می‌کنند. در بیماری‌های تاولی مخاطی تاول‌ها بسیار سریع دردهان پاره می‌شوند و نمای آفت به خود می‌گیرند.

آفت براثر ضربه‌هایی مانند گاز گرفتن یا ضربه ناشی از مسواک زدن هم رخ می‌دهد. آفت مکرر یا راجعه شایع‌ترین نوع زخم دهانی است که بسیاری از ما آن را تجربه می‌کنیم. به‌طوری که از هر ۱۰۰نفر ۲۰تا۴۰ نفر دچار آن می‌شوند.

جالب است که در افراد غیر سیگاری بیشتر دیده می‌شود. این نوع آفت بیشتر بخش جلویی دهان، حلق و گاهی دستگاه تناسلی را درگیر می‌کند. اغلب موارد این آفت‌ها در مناطقی مانند داخل لب‌ها، مخاط داخل گونه‌ها یا زبان ایجاد می‌شوند و در سقف دهان که زیر آن سخت و استخوانی است، بروز نمی‌کنند.

علت ایجاد آن‌ها متعدد است. استرس، مواجهه با اشعه ماورای‌بنفش خورشید و خوراکی‌هایی مانند شکلات، گردو، فندق، جوز و گوجه‌فرنگی گاهی جز علل هستند.

به‌هرحال توجه به حساسیت‌های غذایی مهم است. در آفت‌های راجعه باید به سابقه مصرف داروهایی، چون ایپوبروفن توجه داشت. اندازه این آفت‌ها معمولا کوچک‌تر از یک سانتی‌متر است و شایع‌ترین علامت احساس درد است.

معمولا ظرف ۷تا۱۰ روز حتی بدون درمان بهبود می‌یابند و اثری از خود به‌جا نمی‌گذارند. استفاده از کورتون موضعی، محلول‌های ضد درد و دهانشویه برای درمان مؤثر است. یادمان باشد افتراق این نوع آفت از آفت ناشی از ویروس تبخال بسیار مهم است و سرخود نباید دارو‌هایی مانند کورتون استفاده شود.

از طرفی برخی بیماری‌ها مانند بهجت یا بیماری‌های گوارشی روده‌ای ممکن است با آفت تظاهر کنند. هرگونه زخم یا آفت دهانی یا حلقی که بیش از دو هفته دوام یابد، باید برای رد بدخیمی یا بیماری‌های خود ایمنی تحت نمونه‌برداری قرار گیرد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->