آیا خوردن ماهی و سایر غذا‌هایی دریایی در دوران بارداری بی‌خطر است؟ پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران از سوی وزیر کار دامی به نام لایک کردن و لایک گرفتن خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان | تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بنویسید تا به دست بیاورید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی ۴ بیمار شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهترین مواد غذایی برای داشتن عمر سالم و طولانی معلم، روشنی‌بخش راه امید نخستین تماشاگران دنیای مادری | مشکلات و کمبودها، خاطرات شیرین کاری را برای ماما‌ها کم‌رنگ نمی‌کند تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم | بروز بیش‌تر این بیماری در کلانشهر‌ها ربایندگان «یسنا» به جرم خود اقرار کردند کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری جاساز ۲۰۹ بسته هروئین از معده ۳ تبعه افغانستانی در هنگ مرزی تایباد نجات کوهنوردان گمشده در ارتفاعات داورزن خراسان رضوی (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مالیات؛ مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
سرخط خبرها

عوارض و مضرات نوشابه‌های گازدار را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۹۴۷۸۹
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
عوارض و مضرات نوشابه‌های گازدار را جدی بگیرید
حتما شما هم کم‌وبیش شنیده‌اید که نوشابه برای سلامتی بدن مضرات زیادی دارد، اما احتمالا دقیقا نمی‌دانید عوارض جانبی نوشابه چقدر وحشتناک هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرانه مصرف نوشابه گازدار در دنیا ۱۰ لیتر و در ایران به صورت سالانه ۴۲ لیتر و به گفته معاون سازمان نظام پزشکی ۹۰ درصد خانواده‌ها کمبود کلسیم دارند. جالب است که یکی از علت‌های مشخص کمبود کلسیم را می‌دانیم، اما هنوز موفق به مدیریت آن نشده‌ایم! این میزان از مصرف نوشابه‌های گازدار علاوه بر پوسیدگی دندان، چاقی، سوء تغذیه؛ باعث تخریب کلیه و ... خواهد شد. ادامه مطلب را مطالعه کنید:

افزایش سرعت پیری
نوشابه حاوی فسفات و قند است که هر دوی این مواد سرعت فرایند پیری را افزایش می‌دهد.

دیابت
هر دو نوشابه معمولی و رژیمی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط هستند و با مصرف این نوشیدنی ذخایر چربی کبد طی شش ماه، ۱۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

پوسیدگی دندان
اسید‌هایی مثل «اسید فسفریک و اسید کربنیک» نوشابه باعث ایجاد محیط اسیدی در دهان می‌شود و دندان‌ها را در مقابل پوسیدگی آسیب‌پذیر می‌کند.

مشکلات کلیوی
سنگ کلیه در نتیجه تجمع تدریجی مواد معدنی در کلیه رخ می‌دهد. این رسوبات از کلیه به میزنای  راه پیدا می‌کند و احتمال ابتلا به این عارضه در افرادی که به‌طور مرتب نوشابه مصرف می‌کنند، بیشتر است.

کلسترول بالا
یک بطری نوشابه، بیشتر از میزان قندی که بدن در روز به آن نیاز دارد دارای قند است و رژیم غذایی سرشار از قند با افزایش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش سطح کلسترول خوب (HDL) مرتبط است.

سرطان روده بزرگ
رنگ اضافه شده به نوشابه ممکن است باعث سرطان شود. نوشابه‌ها حاوی رنگ، مواد افزودنی و طعم‌دهنده‌های مصنوعی هستند که همگی احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد.

از دست دادن حافظه
بسیاری از نوشابه‌ها حاوی روغن «برومین» است که نه تنها باعث ناباروری می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیرات منفی روی سیستم عصبی مرکزی داشته باشد و منجر به از دست دادن حافظه شود.

میگرن
نوشابه سرشار از شیرین کننده‌های مصنوعی محرک سردرد میگرنی محسوب می‌شود.

کم‌آب شدن بدن
کافئین موجود در نوشابه‌ها ادرارآور است و به همین دلیل باعث کم‌آبی بدن می‌شود.

افسردگی
نوشابه مقدار زیادی فروکتوز دارد که می‌تواند با اسیدآمینه‌های هورمون سروتونین (هورمون شادی) واکنش منفی نشان دهد و به مرور زمان، این موضوع افسردگی را به دنبال دارد.

کبد چرب غیرالکلی
قند موجود در نوشابه بسیار زیاد است؛ به همین دلیل بدن نمی‌تواند آن را به طور مناسب پردازش کند و به مرور زمان، این موضوع باعث بروز بیماری کبد چرب می‌شود.

ریزش مو
مصرف نوشابه می‌تواند باعث تغییرات هورمونی شود که این موضوع ریزش مو را در پی خواهد داشت.

پوکی استخوان
مصرف نوشابه با کاهش تراکم استخوان‌ها در ارتباط است و به همین دلیل با افزایش سن، بیشتر شما را در معرض شکستگی و ناتوانی در حرکت کردن قرار می‌دهد.

سرطان مثانه
شیرین‌کننده‌های نوشابه مثل «ساخارین و سیکلامات سدیم» با افزایش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط دارد.

تومور مغزی
آسپارتام، شیرین‌کننده مصنوعی موجود در بعضی از نوشابه‌ها احتمال ابتلا به تومور مغزی را بیشتر می‌کند.

تاری دید
مصرف نوشابه باعث می‌شود قند خون به‌سرعت افزایش یابد که این موضوع ممکن است منجر به ورم کردن عدسی چشم شود و بینایی را تحت تأثیر قرار دهد.

پیشنهاد‌هایی برای کاهش مصرف نوشابه

۱- از آب طعم‌دار خنک استفاده کنید تا  نوشابه کمتری بنوشید.
۲- به محض احساس تشنگی آب گوارا بنوشید.
۳-  هرچه مصرف فست فود‌ها را کاهش دهید، مصرف نوشابه هم کمتر خواهد شد.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->