قتل جوان ۲۷ ساله افغان به‌خاطر توپ بازی! (۲۸ اردیبهشت) تمام خسارت‌های درمانی بازنشستگان تامین اجتماعی تا اسفند ۱۴۰۲ پرداخت شد | تسویه حساب ۲۰ روزه با بازنشستگان بازگشایی ۴۴ محور مسدود شده در خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت) تصادف پراید و پژو ۲۰۶ در قوچان ۷ مصذوم برجا گذاشت(۲۸ اردیبهشت) از ۸۱ روستای دارای سکنه سرخس فقط یک روستا جاده دسترسی ندارد نجات معجزه آسای جوان مشهدی از داخل چاه (۲۸ اردیبهشت) نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس جمهور درباره کارگران و بازنشستگان   محور صالح آباد - تربت جام بازگشایی شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) متلاشی شدنِ شبکه شیطان پرستی و دستگیری ۲۶۱ نفر نجات نیسان آبی با پنج سرنشین از درون سیلاب (۲۸ اردیبهشت) این پزشکان متخلف هستند عملیات گسترده هلال احمر در سطح استان خراسان رضوی تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی تامین اجتماعی سازمان برنامه و بودجه اجرای قانون همسان‌سازی بازنشستگان را به تاخیر نیندازد اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی» آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) احتمال وقوع سیل و صاعقه در ۷ استان کشور (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو| پیکر هشتمین جانباخته سیل در خراسان رضوی پیدا شد فرماندار نیشابور: تا کنون هیچ خسارت جانی ناشی از سیل گزارش نشده است| برآورد خسارت ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریالی در این شهرستان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فرق می‌کند

  • کد خبر: ۲۱۵۹۸۴
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۰
فرق می‌کند
حتما تفاوت است بین فردی که به‌شکرانه سلامتی، امنیت و نعمت‌هایی که خداوند مهربان از سر رحمت به او ارزانی داشته است و قصد دارد به دیگرانی که به هر دلیلی نیازمند کمک و حمایت هستند یاری برساند، با آدمی که بی‌خیال از مردم و اتفاقات محیط اطراف خود زندگی می‌کند.

فرق می‌کند حکایت زندگی انسانی که همواره دغدغه دیگران را دارد و قلبش برای مردم می‌تپد با فردی که تنها حال‌وروز خود و خانواده‌اش برایش اهمیت دارد. حتما تفاوت است بین فردی که به‌شکرانه سلامتی، امنیت و نعمت‌هایی که خداوند مهربان از سر رحمت به او ارزانی داشته است و قصد دارد به دیگرانی که به هر دلیلی نیازمند کمک و حمایت هستند یاری برساند، با آدمی که بی‌خیال از مردم و اتفاقات محیط اطراف خود زندگی می‌کند.

به‌راستی در این دنیای فانی و بی‌ارزش و با این عمر کوتاهی که همچون برق و باد و به چشم‌برهم‌زدنی می‌گذرد، آدمی را چه می‌شود که گاهی می‌دود، جمع می‌کند، حرص می‌زند، به تنهایی و غفلت می‌خورد و می‌نوشد و به‌کلی فراموش می‌کند که تنها خودش اهمیت ندارد و دیگرانی نیز هستند که باید مشمول توجه و عنایت قرار بگیرند.
هم‌اینک باید تصمیم جدی گرفت و خط و سیر زندگی خود را از انسان‌های بی‌تفاوت و بی‌خیال جدا کرد که به قول معروف: «بی‌خیال‌ها به بهشت نمی‌روند!» و «درد بی‌دردی علاجش آتش است».

جمله بسیار زیبایی از مرحوم آیت‌الله بهجت نقل شده است که «خوب است انسان اسم خود را در هرکار خیری بنویسد و خود را شریک کند؛ زیرا فردای قیامت، معلوم نیست کدام قبول و کدام رد می‌شود.» این جمله، پیام بسیار زیبایی دارد به نام «خیراندیشی» و «خیرجویی» که گویی تلنگری دائمی برای انسان است که در گوش او چنین نجوا می‌کند «تو باید برای تعالی ذهن و ضمیر خود، در هر امر خیری مشارکت کنی!»

بی‌شک در هر دوره و زمانی، مسائل و چالش‌هایی در حاشیه زندگی وجود دارد که حضور، مشارکت و همراهی و همدلی ما را برای بهبود شرایط و اوضاع می‌طلبد؛ به‌عنوان مثال درحال‌حاضر هم‌وطنان ما در آستانه سال جدید و فصل سرما در استان سیستان‌وبلوچستان، گرفتار سیل ویرانگری شده‌اند که خسارات فراوانی به آن‌ها وارد ساخته است.

اینکه به چه میزان و چقدر انسان کمک می‌کند یا توان یاری رساندن به دیگران را دارد، به نظر من چندان مهم نیست، بلکه آنچه اهمیت دارد، این است که باید روحیه دغدغه‌مندی، مسئولیت‌پذیری و کمک‌رسانی زنده بماند و آداب و رسوم اخلاق‌مداری و مسلمانی که همانا مهربانی و یاری رساندن به هم‌نوعان است، از رونق نیفتد تا این‌گونه بتوان به دوام و قوام انسانیت و تعالی روح جمعی امیدوار بود.

گاهی باید زیر کاسه‌وکوزه فناوری بزنیم و همه شبکه‌های اجتماعی و هرآنچه اعتیاد روحی و فراموشی انسان را به‌دنبال دارد و ناخودآگاه باعث می‌شود بسیاری از موضوعات مهم زندگی را نادیده بگیرد، کنار بگذاریم و با دقت بیشتری به اطراف و اکناف خود و اتفاقات و حواشی آن نگاه کنیم. نکند دنیا را آب ببرد و ما در خواب غفلت باشیم و متوجه صدا‌هایی که یاری ما را می‌طلبند، نشویم!

در همین‌باره امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند: «خوشا به حال آنکه به بندگان خدا نیکی کند و برای آخرت خود زاد و توشه برگیرد!»

وقتی بیشتر افراد جامعه دربرابر هم‌نوعان خودشان، روحیه مهرورزی و امدادرسانی داشته باشند، بدون تردید شرایط کلی جامعه بهبود می‌یابد و اخلاق اجتماعی ارتقا پیدا می‌کند. این‌ها بذر مهربانی و انسانیت است که افشان می‌شود و نتیجه‌اش، درختان تنومندی خواهد شد که میوه آ‌ن‌ها، حال خوب در دنیا و عاقبت خیر در آخرت است؛ به همین دلیل است که تنها جایی که شتاب در آنجا جایز شمرده و بر آن تأکید شده است، اقدام به کار خیر و انسان‌دوستی است؛ به‌خصوص زمانی که عده درخورتوجهی از انسان‌ها نیازمند کمک‌رسانی فوری هستند؛ همانند هم‌وطنان و سیل‌زدگان مسلمان سیستان‌وبلوچستان.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->