گفت‌وگو با حسین غلامی، هنرمند سفالگر نوجوان
  • کد مطالب: ۱۰۲۴۴۹
  • /
  • ۲۵ اسفند‌ماه ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۴

گفت‌وگو با حسین غلامی، هنرمند سفالگر نوجوان

حسین غلامی ۱۳سال دارد و دانش‌آموز مدرسه شهید مطهری بخش تبادکان است، از کودکی خاک و گِل را می‌شناسد و از سه‌سال پیش سفالگری می‌کند.

شبنم کرمی- هر بار که نوروز پس از سرمای طولانی زمستان، نوازشگرانه و مهربان لحاف زمردینش را بر دشت و صحرا می‌گسترد و عطر گل و ریحان، روحی دوباره به دنیا می‌دمد، خاک مرده بار دیگر جان می‌گیرد.

امسال را با میلاد امام عصر(عج) به پایان می‌بریم، امامی که ظهورش مانند بهار، فصل تازه و روزی نو خواهد بود که همه ما به انتظار آن هستیم.

حسین غلامی ۱۳سال دارد و دانش‌آموز مدرسه شهید مطهری بخش تبادکان است. او از کودکی به سبب حرفه‌ی پدر، خاک و گِل را می‌شناسد و از سه‌سال پیش با تولید سفال و چینی آشنا شده و اکنون درباره تولید آن بسیار می‌داند و از ساخت ظرف‌های هفت‌سین برایمان می‌گوید.

با حسین گفت‌وگویی کردیم که می‌خوانید.  

 

از خاک تا انسانی ارزشمند

از کودکی علاقه‌ی زیادی به کار سفالگری داشتم و علاوه بر اینکه شغل پدرم بوده مادرم هم همیشه خاک و آب در دسترس ما قرار می‌داد تا با آن چیزهایی بسازیم.

خیلی از شکل دادن به خاک لذت می‌برم و خسته نمی‌شوم زیرا ارتباط عمیقی را حس می‌کنم که شاید نتوانم بازگو کنم.

وقتی می‌بینم از خاک، وسایل با ارزشی ساخته می‌شود و ما هم از خاک هستیم نتیجه می‌گیرم که باید تلاش کنیم انسان ارزشمندی باشیم.

 

هفت‌سین سنتی

اوایل زیرقاشقی‌ها را من ریخته‌گری می‌کردم و اولین کاری که کامل کردم یک زیرقاشقی بود که به مادرم هدیه دادم.

الان طرح‌های مختلفی را می‌سازم اما هفت‌سین جزو سنت‌های ماست و مردم طرح‌های سنتی برای ظروف هفت‌سین را می‌پسندند. پارسال یک مدل کار برای هفت‌سین ساختم که با استقبال خوبی روبه‌رو شد.

وقتی ۱۳فروردین مردم سبزه‌ها را دور می‌اندازند بسته به اینکه ظرف آن چه شکلی باشد می‌توانند به‌عنوان شکلات یا آجیل‌خوری و یا حتی ظرف دکوری از آن استفاده کنند.

ظروف چینی و سفال جزو ظروف بهداشتی هستند، یعنی آلودگی را به خود جذب نمی‌کنند و خیلی راحت ناپاکی و میکروب‌‌ها از بدنه‌ی آن‌ها شسته می‌شود.

همچنین سفال و چینی استفاده‌های زیادی دارند؛ مانند: ظروف غذاخوری، تزئینی یا ویژه پخت‌وپز.

 

«یک روز نو»

با تحویل سال، زمین مرده زنده می‌شود، من شنیده‌ام که روزی که حضرت مهدی(عج) ظهور می‌کند نوروز هست؛ یعنی «یک روز نو» که امیدوارم بتوانیم به‌زودی آن روز زیبا را ببینیم.  

 

همکاری من با پدرم

همکاری من با پدرم از آنجا آغاز شد که در شرایطی سخت، نیاز بسیاری به کمک داشت. پدر به همراه مادرم برخی اوقات سه شیفت کار می‌کردند، بنابراین من و برادر کوچکم تلاش کردیم کنار آن‌ها باشیم و از اینکه می‌توانستم باری از روی دوششان بردارم خوشحال بودم.

اکنون از اینکه به پدرم کمک می‌کنم، وقتی می‌بینم برای کشورم مفید هستم و حرفه‌ای هم برای خودم یاد گرفته‌ام، می‌توانم کسب درآمد کنم و برای دیگران هم شغل ایجاد می‌شود و کالای با کیفیت ایرانی تولید می‌کنم بسیار شادم.

 

یک فرد موفقم

در درس‌هایم موفق هستم. در مسابقات طرح جابر، چهار سال پیاپی شرکت کردم و دو بار در مقطع اول و چهارم ابتدایی جزو برترین‌های استان و یک بار جزو برترین‌های منطقه‌ی تبادکان شدم.

۶سال جودو کار می‌کردم و در مسابقات جودو در سطح منطقه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ مقام سوم را کسب کرده‌ام.

در مسابقات قرآنی هم در پایه‌های اول و دوم ابتدایی در سطح منطقه، مقام اول را به‌دست آورده‌ام. به کار‌هایی در زمینه‌ی الکتروتکنیک علاقه دارم و دوست دارم در این زمینه به اوج مهارت برسم.

به آشپزی هم خیلی علاقه دارم؛ به‌ویژه پختن کیک و ژله و تعداد زیادی غذا. همچنین دوست دارم به همراه پدرم کار تولید چینی و سفال را توسعه دهم.

از پدر و مادرم و معلمان عزیزم آقایان ادبی، هاشمی، هراتی‌زاده و پاک‌منش ممنونم که کمک کردند در جشنواره خوارزمی بخش بازارچه شرکت کنم و مرا تشویق و حمایت کردند.

در پایان برای همه بچه‌هایی که با کار کردن در کنار خانوده تلاش می‌کنند چراغ خانه‌ای را روشن نگه دارند آرزوی موفقیت می‌کنم.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.