کارشناس امور زنان و خانواده در مشهد گفت: گام دوم تمدن سازی انقلاب و تمدن نوین اسلامی بدون الگوی سوم زن نمیتواند تحقق پیدا کند.
مریم اردبیلی در گفتگو با شهرآرانیوز در حاشیه نشست تحلیلی ضرورت مشارکت زنان در انتخابات مجلس که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد اظهار کرد: عاملیت و کنشگری زنان از نظر مبانی اصیل دینی چه در تاریخ صدر اسلام و چه پس از آن و در دوران انقلاب اسلامی بر اساس گفتمان امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب خلق و امکان آن ایجاد شد و گسترش پیدا کرد.
اردبیلی بیان کرد: کنشگری زنان در فضاهای آینده ضرورت دارد و میتواند موثر و تأثیر گذار باشد. خلق کنش اصیل زنانه مبتنی بر الگوی سوم زن مسلمان در فضاهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تعیین کننده است.
در واقع این زنانگی و کنش زنانه خودش مقوّم خانواده و مقوّم کنش مردانه است و تکمیل کنندهی یکدیگر هستند و با هم تضادی ندارند.
این پژوهشگر اجتماعی تصریح کرد: گام دوم تمدن سازی انقلاب و تمدن نوین اسلامی بدون الگوی سوم زن نمیتواند تحقق پیدا کند که ابعاد آن در دیدگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب وجود دارد، ولی هنوز این الگو به طور کامل محقق نشده است.
مریم اردبیلی به اهمیت خانواده و حرکتهای جمعی در بستر آن اشاره کرد و افزود: حفظ خانواده و تعادل میان عاملیت زن و مرد در جامعه و اقتضائات آیندهی جهان، مزیت گام دوم تمدن انقلاب اسلامی است. حفظ خانواده، زنانگی و مادرانگی در تعادلی با عرصههای مختلف اجتماعی و ... از ثمرات تحقق الگوی سوم زن مسلمان است.
اردبیلی با بیان این مطلب که در تحقق الگوی سوم باید به نسل جدید به ویژه نوجوانها نیز اهمیت داد بیان کرد: ما وقتی میگوییم زن مسلمان، وقتی میگوییم خانوادهی عامه، منظورمان بازگشت به الگوهای گذشته و مردسالاری که قبلا تجربه کردیم نیست، بلکه منظورمان این است که ما از مبانی و اصول و تجارب مثبتمان استفاده کنیم و مدلی را با هم آفرینی نسل جدید خلق کنیم که برای آنها هم این نوع از کنش جذاب، اثرگذار باشد تا با اختیار خود وسط میدان کنش باشند.
وی افزود: نگاه تهدید محور به نسل نوجوان و اینکه تمایزات این نسل را صرفا از جنس منفی صورت بندی کنیم یک اشتباه بزرگ است. نقش زنان در اسلام و تعدیل این نگاه اشتباه و کشف فرصتهای نسل آینده و سرمایه گذاری روی آنها فرصتی مناسب است که باید به آن توجه کنیم.