مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
زنان در قیامی اثرگذار | نگاهی به کتاب «یک روز آزادی زن»

زنان در قیامی اثرگذار | نگاهی به کتاب «یک روز آزادی زن»

  • کد خبر: ۲۰۴۴۶۵
  • ۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
کتاب «روز آزادی زن» تاریخ شفاهی اولین راهپیمایی و تظاهرات زنان در جریان انقلاب اسلامی و قیام ۱۷ دی ۱۳۵۶ در مشهد است.

به گزارش شهرآرانیوز، این کتاب قیام ۱۷ دی زنان مشهد را روایت می کند و شامل هشت فصل است: «رهایی از بند»، «قیام علیه طاغوت»، «کوچه‌های بنبست»، «زندان زنان»، «تلاش برای آزادی»، «پژواک صدای زنان»، «ضمائم» و «اسناد و تصاویر». «روز آزادی زن» به کوشش خانم‌ها سمیه ذوالفقاری، ندا ترکمنچه و ملیحه بخشینژاد تحقیق و گردآوری شده که نشر «راه یار» با حجم ۱۸۵ صفحه راهی بازار کتاب کرده است.

در ابتدای کتاب، با اتوبوس آبیرنگ شهربانی همراه میشویم که جلو در آهنی بزرگ زندان زنان نگه میدارد و بیست و چند زن چادری از اتوبوس پیاده میشوند. این فصل، دستگیری این زنان در تظاهرات و ورود آن‌ها به بند عمومی زندان زنان مشهد را به تصویر میکشد.

فصل سوم، «روز آزادی زن»، روایت کوچه‌های بنبستی است که تظاهرکنندگان پس از راهپیمایی در آن‌ها در پی یافتن محلی برای پناه گرفتن هستند.

فصل چهارم به توصیف زنان زندانی میپردازد و ترسها، نگرانی‌ها و شرایط زنان در زندان را شرح می دهد.

فصل هفتم با عنوان ضمیمه نخست کتاب، به معرفی راویان کتاب میپردازد. فصل هشتم کتاب نیز دارای اسناد و تصاویری مرتبط با موضوع کتاب است.

اهمیت راهپیمایی ۱۷ دی زنان مشهد در دل خفقان سیاسی و فرهنگی دوران پهلوی، به اضافه نگرانی برای از دست رفتن اطلاعات در گذر زمان، باعث شد بخش تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی بررسی پروژه «قیام ۱۷ دی ۱۳۵۶ زنان مشهد» را آغاز کند.

همچنین رهبر معظم انقلاب سال ۱۳۸۶ درباره این واقعه و اهمیت آن فرمودند: «در دیماه ۱۳۵۶، روز هفدهم‌دی‌ماه در مشهد، یک اجتماع عظیمی، تظاهراتی از زنان مسلمان با شعار «حفظ حجاب» راه افتاد. ما آن وقت در تبعید بودیم. خبر آن را شنیدیم که زنان مؤمن و مسلمان و شجاع چنین حرکتی را به راه انداخته‌اند.»

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.