آغاز اردوی تیم ملی بسکتبال زنان ایران با حضور ۱۸ بازیکن توجه ویژه ایران به نقش زنان و مادران در برنامه‌ریزی شهری اجرای ۳۵ درصدی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۳ سال اخیر ۱۰۰ بانوی معینه در هتل‌های مکه و مدینه مستقر شده‌اند اثرگذاری دوران بارداری مادر بر عادات غذایی کودک ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید نعمت‌الله حسنی باید و نباید‌های استفاده از اسپری مو در دوران بارداری بررسی ابعاد مختلف آیین‌نامه جدید دورکاری مادران شاغل الهام گرفتن بانوی کارگردان سینما از قرآن کریم در تولید فیلم‌های سینمایی ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمد علی سروری گام‌های استوار مادران مشهدی در راهپیمایی روز قدس | مقاومت در سایه اشک‌ها و لبخند‌ها تعداد مشمولان دریافت کمک هزینه ویژه مادران باردار و کودکان زیر ۲ سال اعلام شد کاهش تعداد سکه در مهریه در دستور کار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس آغاز رقابت دوستانه بانوان فوتسالیست در مرحله نهایی جام رمضان۱۴۰۴ تیم ملی بسکتبال سه نفره بانوان ایران از رقابت‌های کاپ آسیا حذف شد
سرخط خبرها
بازنویسی جدید از افسانه «دختر دال» چاپ شد

بازنویسی جدید از افسانه «دختر دال» چاپ شد

  • کد خبر: ۲۳۲۵۴۲
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
کتاب «دختر دال» با بازنویسی احمد اکبرپور توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز، کتاب «دختر دال» با بازنویسی احمد اکبرپور به‌تازگی توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌ کتاب یکی از عناوین مجموعه «کتاب‌های طوطی» (واحد کودک و نوجوان انتشارات فاطمی) است.

کتاب پیش‌رو از عناوین مجموعه «قصه‌های اقوام ایرانی» است که با دبیری مسعود ناصری دریایی و علی گلشن از مسئولان موزه عروسک و فرهنگ ایران در قالب کتاب‌های طوطی منتشر می‌شود. کتاب‌های این‌مجموعه بازنویسی قصه‌ها و افسانه‌هایی را در بر می‌گیرند که شخصیت‌های اصلی‌شان زنان و دختران هستند. قصه‌ها و روایت‌های این‌مجموعه بر رابطه انسان با طبیعت تاکید دارند و مروج ارزش‌های زیست‌محیطی‌ هستند.

احمد اکبرپور نویسنده کودک و نوجوان است که تابه‌حال کتاب «هزار هزار دانه انار» را در قالب این‌مجموعه بازنویسی کرده و در بازنویسی «دختر دال» از منابعی، چون «مقاله روایتی محلی از اسطوره الهه باروری در لرستان» نوشته بهمن فیروزمندی، مهدی رضایی و خیرالنساء جودی در نشریه «زن در فرهنگ و هنر» که سال ۱۳۹۱ چاپ شده، استفاده کرده است.

در ابتدای این‌قصه، حکیمی وارد یک‌روستا شده و با خواسته‌های مختلف مردم آبادی روبه‌رو می‌شود؛ یکی برای شفای بچه‌اش دعا می‌خواهد، یکی برای بهبود کار و کاسبی‌اش. زن و مردی هم هستند که دلشان بچه می‌خواهد و با کیسه‌ای پر از کلوچه و گردو پیش حکیم می‌روند و می‌خواهند دعا کند خدا بچه‌ای به آنها بدهد. حکیم دستور می‌دهد تخم پرنده‌ای بیاورند. بعد که تخم پرنده حاضر می‌شود، آن را لای دستمالی می‌پیچد و زیر لب وردی می‌خواند و سپس به زن می‌گوید باید برای ۴۰ روز از آن در گهواره نگهداری کند. زن هم تخم پرنده را لای پارچه‌ای ابریشمی می‌گذارد و شب و روز گهواره را تکان داده و برایش شعر و قصه می‌گوید.

بعد از چهل روز که بناست بچه به دنیا بیاید، مرد با عصبانیت تخم پرنده را بین زباله‌ها پرت می‌کند. اما زن که دلش پیش تخم پرنده و کودک درون آن است، می‌دود و می‌دود تا آن را از زباله‌ها بیرون بکشد. اما می‌بیند پرنده‌ای تیز چنگال از آسمان می‌آید و تخم را به چنگ گرفته و می‌برد. زن دعا می‌کند: خدایا! بچه‌ام را از چنگ دال نجات بده!...

«دختر دال» در سال ۲۰۲۲ برنده نمایشگاه بولونیا، نمایشگاه شارجه و در سال ۲۰۲۳ برنده نمایشگاه چن بوکویی و منتخب جشنواره نامی شده است.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

دختر دال دور پیرزن چرخید و چرخید و موهایش را گیس کرد. دختر پیرزن که پشت درختی کمین کرده بود، زود خودش را رساند و تق‌تق‌تق دورتادور لباس دختر دال را میخ کوبید.

دختر دال ناگهان متوجه شد و پرسید: «وای! دختر چه‌کار می‌کنی؟»

پیرزن جواب داد: «بیچاره هیچ‌وقت لباس به این‌قشنگی ندیده.» و همان‌جوری که با سرباز‌ها قول‌وقرار گذاشته بود، شروع کرد به خواندن:

«آی بیایید، آی بیایید.

آی خوش و خرم بیایید...»

ناگهان سرباز‌ها از پشت درخت‌ها

بیرون آمدند و دختر دال را گرفتند.

این‌کتاب با ۴۰ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۱۸۵ هزار تومان منتشر شده است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.