تدوین اطلس نیاز‌های زنان محلات مختلف مشهد با رویکرد آینده‌پژوهی استفاده از رژیم گیاهخواری مطلق، عامل مهم افزایش خطر شکستگی استخوان لگن در زنان راه‌اندازی بیش از ۳۵۰ گروه روضه‌خوانی توسط بانوان در کشور آموزش مسئولیت‌پذیری به کودکان با تمرکز بر رشد هوش هیجانی آن‌ها بهروزآذر: مشکلات مادران و نوزادان با مشارکت بخش خصوصی حل می‌شود پوسیدگی شدید دندان در کودکان کمتر از ۱۲ سال آموزش مجازی، عامل مهم افت تحصیلی دانش‌آموزان آغاز اردوی تیم ملی والیبال‌نشسته بانوان از ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ ضرورت هماهنگی و همکاری بین پدر و مادر در خانواده وجود ۲۵ میلیون زن در سنین کار در کشور کاهش علائم سندروم پیش‌ازقاعدگی با مصرف به‌اندازه یک گیاه دارویی طرزتهیه شیرینی شکلاتی ساده برای عید نوروز + فیلم احتمال بروز اختلال اضطراب جدایی از والدین در کودکان ۳ تا ۱۰ سال سقوط ۵ پله‌ای زنان بسکتبال ایران در رنکینگ فیبا نارضایتی فعالان مد و لباس از نبود نظارت کافی بر برگزاری نمایشگاه‌های لاکچری
سرخط خبرها

پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | استفاده از ارث تنها از سوی برادرم امکان دارد؟

  • کد خبر: ۲۶۰۰۹۵
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
در این مطلب، کارشناس حقوق به پرسش‌های حقوقی مخاطبان عزیز شهرآرانیوز پاسخ داده است.
زهرا  شوشتری
خبرنگار زهرا شوشتری

به گزارش شهرآرانیوز، در ادامه پاسخ به چند پرسش از مخاطبان را بخوانید. 

پدربزرگم فوت کرده است و مادرم نمی‌داند ایشان دقیقا چه چیزی به نام دایی‌ام کرده است. اصلا نمی‌دانیم ادعای دایی سندیت دارد یا نه. با توجه به حفظ احترام خانواده، چطور می‌توانیم دراین‌باره آگاه شویم؟

در این فرض، ابتدا باید به انحصار وراثت اقدام کرد. پس از مشخص شدن ورثه و نسبت سهمشان، هرکدام از ورثه می‌تواند به استعلام اموال متوفی اقدام کند تا وضعیت ماترک مشخص شود. چه بسا امکان دارد مالی به نام متوفی بوده باشد و ورثه از وجود آن بی‌اطلاع باشند یا مشابه سؤال، اموالی که قبلا در مالکیت متوفی بوده است در زمان حیات وی به نام دیگری منتقل شده باشد. بنابراین بهترین راه استعلام اموال خواهد بود.

سه خواهر و برادر هستیم که بعد از فوت پدر قرار گذاشتم به احترام مادر به خانه دست نزنیم اما الان یکی از برادرها بهانه‌تراشی می‌کند. چاره چیست؟ آیا همین یک نفر می‌تواند باعث فروش خانه شود؟

پس از فوت، هر کدام از ورثه می‌تواند به درخواست صدور انحصار وراثت و پس از آن به دادخواست تقسیم اموال اقدام کند. هر فردی می‌تواند به یک‌سوم اموال خود به هر نحوی و اندازه‌ای وصیت کند.

در واقع وصیت‌نامه با آنچه عموم مردم تصور می‌کنند متفاوت است. یعنی برای تقسیم اموال به‌جامانده از متوفی، قوانین مربوط به ارث جاری می‌شود و وصیت جدا از این موارد است. برای نمونه، فرد در وصیت‌نامه می‌تواند تا یک سوم اموال خود را به هر فردی واگذار کند.

این فرد می‌تواند از اقوام وی یا حتی فردی غریبه باشد اما درباره بیش از یک‌سوم هر وصیتی داشته باشد قابلیت اجرا ندارد. بنابراین پس از فوت، اموال متوفی بر اساس وصیت‌نامه‌ای که مطابق قانون تنظیم شده باشد قابلیت اجرا و تقسیم دارد. بیشتر از آن باید مطابق قوانین ارث به نسبت سهم هر فرد تقسیم شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.