مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
موارد مشروع عدم تمکین زن از شوهر چیست؟

موارد مشروع عدم تمکین زن از شوهر چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۳۵۶۲
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
تمکین در اصطلاح حقوقی به معنای اطاعت زوجه از وظایف زناشویی و سکونت در منزل مشترک است.

به گزارش شهرآرانیوز، تمکین به دو نوع عام و خاص تقسیم می‌شود. در برخی موارد، زوجه می‌تواند از تمکین در برابر زوج خودداری کند، اما این امتناع حق نفقه او را سلب نمی‌کند و او را ناشزه نمی‌سازد. این موارد مشروع عدم تمکین به شرح زیر است:

– اگر شوهر منزل مناسبی باتوجه‌به وضعیت زن برای سکونت پیدا نکند، زن می‌تواند از رفتن به خانه شوهر امتناع کند. به‌عنوان‌مثال، اگر شوهر همسر خود را که شایسته داشتن خانه مستقل است، به اتاقی در کاروان‌سرا ببرد.

– درصورتی‌که حق سکونت به زن داده شده باشد، او می‌تواند از حضور در منزل شوهر خودداری کند و شوهر را ملزم به سکونت در خانه‌ای کند که او تعیین می‌کند. طبق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند سکنی گزیده و مگر اینکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.



– طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی، اگر ماندن زن در خانه شوهر موجب خطر جسمی، مالی یا آبروی او شود، زوجه می‌تواند مسکن جداگانه‌ای انتخاب کند. این ضرر می‌تواند ناشی از شرایط فیزیکی (مانند قدیمی بودن ساختمان یا احتمال ریزش) یا رفتار شوهر باشد. در صورت اثبات ضرر، دادگاه حکم به بازگشت زن به منزل شوهر نخواهد داد و تا زمانی که زن در بازگشت به منزل شوهر معذور است، نفقه بر عهده شوهر خواهد بود.

– اگر زن برای انجام تکالیف مذهبی واجب، اجازه خروج از منزل را از شوهر بخواهد و شوهر مانع شود، زن می‌تواند خارج شود و این امر موجب نشوز او نمی‌شود، مانند سفر حج یا رفتن به حمام برای ادای نماز‌های واجب.

– اگر خروج زن از منزل برای مداوا ضروری باشد و شوهر اجازه ندهد، زن می‌تواند خارج شود، مانند زمانی که زن به بیماری مبتلا شود که برای درمان نیاز به مراجعه به بیمارستان یا خارج از کشور دارد.

– اگر شوهر پس از عقد به یکی از بیماری‌های مقاربتی مبتلا شود، زن حق دارد از نزدیکی با او خودداری کند و این امتناع مانع حق نفقه نخواهد بود.

منبع: جهان بانو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.