راه‌اندازی تعاونی‌های کسب‌وکار برای بانوان در خراسان رضوی کسب پیروزی تیم ملی زنان ایران در اولین بازی در رقابت‌های بسکتبال زنان غرب آسیا بررسی نقش زنان در اقتصاد دیجیتال درخشش بانوان در جشنواره «قهرمان ایران» آموزش کاشت بروکلی در گلدان میزان اختراعات ثبت شده زنان ایران بالاتر از میانگین جهانی ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حسین محمدزاده قیصری پیوند دوباره خانواده ایرانی با سبک زندگی اصیل و بی‌آلایش بومی در سریال پایتخت وجود قوانین متعدد برای حمایت از زنان در محیط‌های اداری برگزاری جشن‌های ویژه دختران به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) در مشهد حضور قهرمان لیگ برتر والیبال زنان ایران در لیگ قهرمانان آسیا لزوم تدوین سند جامع زنان در هر استان ناکامی تیم‌های هندبال دختران مشهد برای صعود به لیگ دسته یک کشور راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت بارداری سهم بالای زنان در ابتلا به اختلالات خلقی حجاب، نمایانگر حاکمیت دینی در جامعه برگزاری یک دوره آموزشی با هدف ترویج فرهنگ حسینی در سبک زندگی نوجوانان
سرخط خبرها
راهکار‌های جلوگیری از تشدید مشاجره زوجین

راهکار‌های جلوگیری از تشدید مشاجره زوجین

  • کد خبر: ۲۹۵۴۴۶
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
بر اساس پژوهشی جدید گفته می‌شود پنج ثانیه سکوت در مدیریت درگیری‌های سطح پایین و جلوگیری از تشدید مشاجره بین زوجین موثر است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طبق یک مطالعه، زوج‌هایی که با هم مشاجره می‌کنند یک نفر از آنها باید پنج ثانیه سکوت اختیار کنند تا از رسیدن به نقطه جوش مشاجره جلوگیری شود. مکث در حین بحث می‌تواند به عنوان یک «آتش خاموش کن» عمل کند و از تشدید مشاجره جلوگیری کند، اختلافات را خنثی می‌کند و می‌تواند از دعوای پرهزینه جلوگیری کند.

روانشناسان دانشگاه سنت اندروز آزمایشاتی را با ۸۱ زوج انجام دادند و یافته‌های خود را در مجله Communications Psychology (روانشناسی ارتباط) منتشر کردند. به گفته آنا مک کوری، از دانشکده روانشناسی و علوم اعصاب این دانشگاه، تنها پنج ثانیه سکوت یکی از زوجین برای هدایت و کنترل مشاجره کفایت می‌کند و می‌تواند همان تاثیر سکوت‌های طولانی‌تر را داشته باشد.

مک‌کاری که آزمایش‌ها را با استادانش دکتر رابرت می‌و پروفسور دیوید دونالدسون هدایت می‌کرد، گفت: وادار کردن زوج‌ها به یک استراحت پنج ثانیه‌ای به اندازه یک استراحت ۱۰ یا ۱۵ ثانیه‌ای مؤثر بود، که نشان می‌دهد حتی کوتاه‌ترین مکث‌ها نیز می‌تواند به خنثی کردن مشاجره کمک کند. او افزود: "این یک روش ساده، رایگان و موثر برای کاهش احساسات منفی در هنگام مشاجره است. ارزان‌تر از زوج‌درمانی است و به راحتی می‌توان آن را در تعاملات روزمره ادغام کرد.»

برای اندازه‌گیری تأثیر وقفه اجباری، این مطالعه با مشارکت زوج‌ها در یک آزمایش رقابتی، تعارض را مهندسی کرد که در این مطالعه آنها می‌توانستند بر سر شریک زندگی خود صدای ناخوشایندی را با صدای بلند و به میزان دلخواه ایجاد کنند. این زوج در ۳۰ دور بازی شرکت کردند که در فواصل زمانی مختلف سکوت‌ها رعایت می‌شد. هوش مصنوعی پیشرفته و سیستم فراگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل پاسخ‌های احساسی استفاده شد که توسط یک دوربین ۳۶۰ درجه با صدای داخلی ضبط می‌شد.

مک‌کاری و همکارانش دریافتند که زوج‌ها تمایل دارند با سطح پرخاشگری یکدیگر حتی در سطوح بالا هماوردی داشته باشند. با این حال، اعمال یک وقفه کوتاه این الگوی تلافی جویانه را مختل می‌کرد و منجر به کاهش پرخاشگری کلی می‌شد. با این حال، این استراتژی محدودیت‌های خود را دارد و برای مدیریت درگیری‌های سطح پایین‌تر، جلوگیری از تشدید آنها به دعوا‌های جدی‌تر ناشی از برانگیختگی عاطفی منفی و توانایی ضعیف تنظیم احساسات در نظر گرفته شده است. مک کوری گفت: «این رویکرد برای سناریو‌های خشونت خانگی اعمال نمی‌شود. این در مورد مدیریت مشاجرات روزمره است که زوج‌ها دارند و امکان تشدیدشان وجود دارد.»

این مقاله در ۱۶ آگوست ۲۰۲۴ اصلاح شد. نسخه قبلی این مطالعه در مجله Nature منتشر شده بود و نسخه فعلی نیز در مرکز «روانشناسی ارتباطات» به نشر رسیده است.

منبع: هفت صبح

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.