به گزارش شهرآرانیوز؛ کامران باقری لنکرانی اظهار کرد: در همین راستا امسال ضمن ادغام سیزدهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اجتماعی سلامت، «فضای مجازی و سلامت» به عنوان محور اصلی این دو رویداد علمی انتخاب شد.
وی با بیان اینکه فضای مجازی فرصتهای مهمی را برای نظام سلامت از نظر دسترسی سریع و همگانی مردم فراهم کرده است، ادامه داد: اکنون حدود ۶۷ درصد مردم دنیا از اینترنت استفاده میکنند و حدود ۸۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور ما نیز به اینترنت دسترسی و حدود نیمی از آنها در شبکههای اجتماعی مختلف داخلی و خارجی حضور دارند؛ از طرفی دیگر نیز این امکان را به وجود میآورد که بتوانیم در موضوعات مرتبط با ارتقای سلامت، پیشگیری و گسترش خدمات سلامت، با مردم نگاهی تعاملی داشته باشیم.
رئیس سیزدهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اجتماعی سلامت گفت: در کنار این فرصتها، آسیبهایی نیز در بطن فضای مجازی وجود دارد که بخشی از این آسیبها مربوط به اطلاعات نادرستی است که در فضای مجازی منتشر میشود و گاهی بدون نقد و بررسی گسترش پیدا میکند و این اطلاعات غلط با شتاب بیشتری در فضای مجازی منتشر میشود و میتواند صدمات بسیاری را به سلامت جامعه وارد کند.
باقری لنکرانی اظهار کرد: از طرف دیگر آثار فضای مجازی بر روی سلامت روان میتواند آثاری منفی باشد؛ مشکلاتی که در زمینه ایزوله شدن اجتماعی وجود دارد؛ مشکلاتی که در زمینه کاهش اعتماد به نفس، اضطراب و استرس به وجود میآورد به ویژه جایی که نوجوانان و جوانان خودشان را با دیگران مقایسه میکنند از جمله مشکلاتی است که در بطن فضای مجازی وجود دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت افزود: موضوع سواد سلامت دیجیتال به عنوان یکی از ارکانی است که میتواند سبب تابآوری در برابر این آسیبها شود و یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به حضور صاحبنظران بینالمللی و ملی در برگزاری این رویداد علمی گفت: این کنفرانس با همکاری سازمانهای مختلف مانند یونسکو به عنوان حامی علمی، سازمانهای بینالمللی، شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز برگزار میشود و محققان بسیاری از دانشگاههای کشور مقالات خود را برای حضور در این کنفرانس ارسال کردهاند.
باقری لنکرانی اظهار امیدواری کرد: در پایان این کنفرانس بتوانیم یک بسته پیشنهادی برای حمایتطلبی و سیاستگذاری در این عرصه، به مسئولان ارائه کنیم.
دبیر علمی سیزدهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اجتماعی سلامت نیز در زمینه برگزاری این رویداد علمی گفت: موضوع اصلی کنفرانس، «فضای مجازی و سلامت» است؛ فضای مجازی محیطی پیچیده است که ارتباط بین افراد را با وسایل مختلف و با نقش تسهیلگری اینترنت، فراهم میکند؛ امروزه بارزترین وسیله مورد استفاده تلفن همراه است که سبب شده تا فضای مجازی به جزء جدانشدنی از زندگی افراد تبدیل شود.
گفتنی است؛ سیزدهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اجتماعی سلامت طی روزهای ۱۶ و ۱۷ آبانماه جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار خواهد شد.
منبع: ایسنا