مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان (۱۲ آذر ۱۴۰۳)

پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان (۱۲ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۳۳۹۴
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
در این مطلب به پرسش‌های حقوقی مخاطبان عزیز که با پیامک یا تلفن ثبت شده باشد پاسخ داده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مخاطبان گرامی می‌توانند برای اطلاع بیشتر به شماره پیامک ۳۰۰۰۷۲۸۹ پیام دهند.

پرسش: مادرم حدود ۴ ماه پیش سهم ارثیه خانه پدربزرگم را بدون دریافت پول به یکی از خاله‌هایم با دادن امضا واگذار کرد و خاله‌ام متعهد شد (کلامی) در مقابل سهم مادرم مقداری زمین از مکان دیگری که متعلق به خودش است بدهد و چکی بدون تاریخ هم به مبلغ سهم ارثیه به مادرم داد ولی الان می‌گوید پول را به صورت نقدی پرداخت می‌کند و ملک را نمی‌دهد. ناگفته نماند که این خانه متعلق به چند نفر دیگر هم می‌شد که در آن زمان بقیه را با خرید سهمشان و پرداخت پول امضا گرفت. حال با توجه به اینکه مادرم در زمان امضا بیمار بوده و قرص‌های افسردگی هم مصرف می‌کرده و پولی هم دریافت نکرده و اعضای خانواده‌اش هم همراهش نبوده‌اند، چه راهکاری وجود دارد که مادرم مبلغ ارثیه‌اش را به تاریخ روز مطالبه کند.

پاسخ: برای پرونده‌ای با این پیچیدگی به مطالعه دقیق مدارک موجود برای اظهار نظر است، اما به صورت کلی، می‌توان گفت در صورت اثبات زوال عقلی و یا مشکل و بیماری که باعث تضییع اراده انسان می‌شود که نتیجه آن حجر است و دریافت حکم حجر که به مراحل قانونی خود از جمله تأیید پزشکی قانونی نیاز دارد، می‌توان بطلان قرارداد را خواست و پس از آن دوباره به قیمت روز به فروش اقدام کرد.

چگونه می‌توان اسم نامزد را از شناسنامه پاک کرد؟

در صورتی که طلاق قبل از رابطه زناشویی صورت گیرد، امکان درخواست حذف نام وجود دارد و اگر رابطه زناشویی بین زن و شوهر انجام شده باشد و سپس طلاق ثبت شود، تا ازدواج دوباره زن و مرد نمی‌توان نام همسر را از شناسنامه حذف کرد. بلافاصله بعد از اینکه هرکدام از زن و شوهر ازدواج کنند، به همراه همسر جدید خود می‌توانند برای درخواست حذف نام همسر سابق اقدام کنند.

پرسش: از همسرم وکالت طلاق بلاعزل دارم، اما ایشان پشیمان شده است. می‌خواستم بدانم این مسئله یک‌طرفه قابل‌تغییر است؟
پاسخ: در صورتی که وکالت مانند آنچه در پرسش شده است بلاعزل و جامع باشد و حق توکیل و ناظر در آن اسقاط شده باشد (به بیان ساده‌تر، شوهر حق عزل، حق وکیل گرفتن برای اجرای مفاد وکالت‌نامه و هم‌چنین اظهارنظر ناظر را در متن وکالت‌نامه برای خود قید کرده باشد) امکان بی‌اثر کردن وکالت در طلاق وجود ندارد، اما اگر وکالت در طلاق بلاعزل نباشد، موکل (زوج) می‌تواند به دفترخانه‌ای که وکالت در آنجا به ثبت رسیده است مراجعه و وکیل (زوجه) را عزل کند.

پرسش: اگر پدر خانه‌اش را به همسر و یک دختر مجردش صلح عمری کرده باشد (سه‌دانگ‌سه‌دانگ) و اثبات شود که همسر او دچار بیماری اعصاب است، آیا می‌توان با داشتن گواهی محجوریت سند صلح را فسخ کرد؟

پاسخ: در صورتی که محجوریت ثابت شود و زمان اعلام محجوریت مربوط به زمان انعقاد عقد صلح باشد، امکان درخواست ابطال صلح‌نامه وجود دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.