ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید ابوالفضل حسن زاده سهم زنان از اهدای خون باید از ۵ به ۳۰ درصد برسد ارتقای سلامت کلیه‌ها در دوران بارداری با مصرف آب چغندر روایتی از عادی‌شدن مصرف دخانیات در میان زنان | آمار‌ها چه می‌گویند؟ مشخص شدن سرمربی تیم فوتسال زنان استقلال | مذاکرات برای جذب بازیکنان آغاز شد زنگ خطر «نامرئی شدن» در زندگی مشترک را جدی بگیرید فعالیت غرفه تولید دست‌سازه‌های تزئینی در عرصه میدان شهدا آغاز شد | خدمت‌رسانی دختران نوجوانان مشهدی در دهه پایانی ماه صفر انتشار برخی آمار‌های نادرست درباره تعداد «مجردان قطعی» در کشور | مجرد بودن با تجرد قطعی متفاوت است افزایش سقف وام برای زنان دهک‌های یک تا ۵ کشور | دسترسی به تسهیلات بانکی تسهیل می‌شود توصیه مادر رهبر شهید به همه مادران: به بچه‌هایتان دروغ نگویید تا آن‌ها هم دروغ نگویند دمپختک گوجه و سیب زمینی، غذایی محبوب و خوشمزه + فوت‌وفن‌های پخت اربعین، وقتی به مشهد می‌رسد رقابت باشگاه‌ها برای جذب بازیکنان شاخص در فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان ضرورت افزایش حضور زنان در عرصه کارآفرینی | کسب و کار‌های سبز در اولویت قرار بگیرند نجات جان مادر باردار سنندجی با یک عمل جراحی دشوار نگاهی به برنامه بازی تیم ملی ایران در رقابت‌های والیبال قهرمانی زنان آسیا میزبانی بوستان «رجا» از بانوان عزادار در دهه پایانی صفر روضه‌ای که پل بود به کوچه پس کوچه‌های مدینه با مصرف روزانه گردو با پوکی استخوان مبارزه کنید انجام کدام فعالیت‌های روزمره در دوران بارداری ممنوع است؟
سرخط خبرها
انجام غربالگری تعارضات زوجین در شبکه‌ بهداشت کشور

انجام غربالگری تعارضات زوجین در شبکه‌ بهداشت کشور

  • کد خبر: ۳۰۴۳۷۱
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱
به گفته سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، غربالگری تعارضات زوجین در شبکه‌های بهداشت کشور در حالی انجام می شود که یکی از راهکارهای موثر برای پیشگیری از طلاق است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زوجینی که به مراکز مشاوره و زوج درمانگر مراجعه می‌کنند می‌خواهند تعارضاتی که با هم دارند را رفع کنند تا کارشان به طلاق نکشد، در این میان هرچند نظام سلامت تاکنون نتوانسته مداخلات موثری در حوزه سلامت روان داشته باشد و تقریبا در یک سال اخیر خدمات سلامت روان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و مراکز تخصصی سلامت روان در حوزه بهداشت با عنوان سراج در چند سال اخیر توسعه یافته و فعالیت خود را افزایش داده‌اند، اما با این حال نمی‌توان انتظار چندانی از حوزه بهداشت برای مداخله موثر در رفع تعارضات زوجین داشت.

محمدرضا شالبافان در این زمینه می‌گوید: غربالگری‌هایی در شبکه بهداشت درباره تعارضات زوجین انجام می‌شود و اگر اختلال‌هایی مانند اضطراب و افسردگی وجود داشته باشد، مداخله درمانی برای هر دو انجام می‌شود.

وی اضافه می کند: اگر زوجین نیاز به مداخله طولانی مدت داشته باشد، به مراکز تخصصی سراج ارجاع می‌شوند ولی اگر مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری، ضعف در مهارت ارتباطی وجود داشته باشند، آموزش مهارت‌های ارتباطی به افراد ارائه می‌شود. همچنین برقراری روابط و حل مساله و تصمیم گیری آموزش داده می‌شود. بسته خدمتی با عنوان «ارتباط متقابل زوجین» نیز وجود دارد که اگر نیاز باشد به زوجین آموزش داده می‌شود.

زوج درمانی خدمتی زمان بر است

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه زوج درمانی خدمتی زمان بر است و گاهی این مداخلات منجر به حل تعارضات نمی‌شود، یادآور می شود: ماهیت زوج درمانی این است که هر دو باید همکاری کنند و در واقع روند دو نفره پیش رونده محسوب می‌شود. ولی در واقع این کافی نیست و نیاز داریم به صورت اجرایی از روانشناسان بخواهیم به صورت فعالانه به دنبال تعارضات زوجین بگردند.

وی از انجام غربالگری تعارضات زوجین در شبکه‌های بهداشت کشور خبر می‌دهد و متذکر می شود: به هر حال نگرانی‌های خاصی در سال‌های اول ازدواج وجود دارد و شاید بتوان با مداخلات فعال و پیگیری افرادی که به تازگی ازدواج کرده‌اند، احتمال تشدید مشکلات و رسیدن آنها به آستانه‌ای که قابل حل نباشد، کاهش داد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.