مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
روایت متفاوتی از زنان در دوره امامت امام رضا (ع) در کتاب «طهورا»

روایت متفاوتی از زنان در دوره امامت امام رضا (ع) در کتاب «طهورا»

  • کد خبر: ۳۳۰۰۳۹
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳
کتاب «طهورا» فرصتی برای آشنایی با یکی از بانوان در دوره حیات مبارک امام رضا (ع) است، زیرا او دختر نابغه نیشابوری است که در دل تاریخ ایران به عنوان نمادی از شجاعت و علم درخشیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کتاب «طهورا» فرصتی است برای آشنایی با یکی از همین بانوان در دوره حیات مبارک امام رضا (ع). طهورا، دختر نابغه نیشابور، در دل تاریخ ایران به عنوان نمادی از شجاعت و علم درخشیده است.

طهورا فرزند خواجه اباصلت هروی، یکی از بزرگ‌ترین عالمان آن زمان بود و از سنین کودکی با علم و حکمت آشنا شد. نقش پدر در شکل‌گیری چنین شخصیتی را نباید نادیده گرفت: عبدالسلام بن صالح مشهور به خواجه اباصلت هِرَوی (حدود ۱۶۰-۲۳۶ هجری قمری) از اصحاب امام رضا (ع) و خادم آن حضرت است که از امام (ع) روایاتی نقل کرده است.

طهورا با شجاعت خود نشان داد که زنان نیز می‌توانند نقش مؤثری در جامعه ایفا کنند. او تصمیم می‌گیرد همسری پسر وزیر مأمون را بپذیرد تا به منابع قدرت نزدیک‌تر شود و اهداف بلندی را دنبال کند. این انتخاب فرصتی مغتنم برای او بود تا از این پیوند برای ترویج علم و دانش بهره‌برداری کند. طهورا با مطالعه کتاب‌های تاریخ و حدیث، سعی دارد جوانان را با حقایق دوران خود آشنا کند. او با تلاش‌های بی‌وقفه‌اش نشان می‌دهد که چگونه می‌توان در برابر موانع ایستاد و به دنبال تحقق آرمان‌ها رفت.

طهورا به دلیل همراهی پدر با علی ابن موسی الرضا (ع) و موقعیت همسرش، از چرایی دعوت امام (ع) از سوی مأمون آگاه است و علت مخالفت امام را می‌داند. در نهایت اوست که غوغای زنان نوغان را در هنگام شهادت امام (ع) مدیریت می‌کند. طبق روایت تاریخ؛ هنگامی که امام رضا (ع) با حیله مأمون، مسموم شد، در آن دوران خفقان که کسی جرات عزاداری نداشت، زنان نوغان نخستین افرادی بودند که با شجاعت تمام گرد پیکر آن امام بزرگوار جمع شدند و برای آن حضرت به سوگواری پرداختند. داستان طهورا نه تنها روایت تاریخی است، بلکه درس بزرگی برای همه ماست که هر فردی می‌تواند برای تحقق آرمان‌های خود تلاش کند.

«طهورا»، تازه‌ترین کتاب رضا کاشانی اسدی از سوی نشر معارف منتشر شد و قرار است برای نخستین‌بار در سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران عرضه شود.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.