اعلام آمادگی کامل برای میزبانی نخستین نشست عالی‌رتبه سالانه زنان اکو در سال آینده زنان مایه افتخار ایران هستند ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» با حضور زائران اردوزبان در حرم مطهر رضوی برگزار شد بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام رنگ و بوی زنانه مستند کوتاه «مادر جبهه‌ها» دختر شهید سپهبد سلامی: هستی خود را برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب به میدان می‌آوریم ۳۲ بازیکن به اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان دعوت شدند سرمربی تیم ملی فوتبال زنان ایران: می‌خواهیم نماینده‌ای شایسته برای ایران باشیم معرفی جایگزین‌های نمک در پخت غذا آغاز بیست و یکمین دوره لیگ برتر هندبال زنان ایران از نیمه دوم شهریور ماه ۱۴۰۴ اثرگذاری مستقیم طلاق بر ساختار‌های تربیتی، آموزشی و فرهنگی جامعه خانواده ایرانی، خانواده‌ای مقاوم در برابر جنگ ۱۲ روزه اخیر جایگاه بانوان در نبرد فرهنگی علیه دشمن کجاست؟ مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا چه زمانی برگزار می‌شود؟ | جزئیاتی از برنامه دیدار‌های تیم ملی فوتبال زنان ایران در مرحله مقدماتی
سرخط خبرها
روایت متفاوتی از زنان در دوره امامت امام رضا (ع) در کتاب «طهورا»

روایت متفاوتی از زنان در دوره امامت امام رضا (ع) در کتاب «طهورا»

  • کد خبر: ۳۳۰۰۳۹
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳
کتاب «طهورا» فرصتی برای آشنایی با یکی از بانوان در دوره حیات مبارک امام رضا (ع) است، زیرا او دختر نابغه نیشابوری است که در دل تاریخ ایران به عنوان نمادی از شجاعت و علم درخشیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کتاب «طهورا» فرصتی است برای آشنایی با یکی از همین بانوان در دوره حیات مبارک امام رضا (ع). طهورا، دختر نابغه نیشابور، در دل تاریخ ایران به عنوان نمادی از شجاعت و علم درخشیده است.

طهورا فرزند خواجه اباصلت هروی، یکی از بزرگ‌ترین عالمان آن زمان بود و از سنین کودکی با علم و حکمت آشنا شد. نقش پدر در شکل‌گیری چنین شخصیتی را نباید نادیده گرفت: عبدالسلام بن صالح مشهور به خواجه اباصلت هِرَوی (حدود ۱۶۰-۲۳۶ هجری قمری) از اصحاب امام رضا (ع) و خادم آن حضرت است که از امام (ع) روایاتی نقل کرده است.

طهورا با شجاعت خود نشان داد که زنان نیز می‌توانند نقش مؤثری در جامعه ایفا کنند. او تصمیم می‌گیرد همسری پسر وزیر مأمون را بپذیرد تا به منابع قدرت نزدیک‌تر شود و اهداف بلندی را دنبال کند. این انتخاب فرصتی مغتنم برای او بود تا از این پیوند برای ترویج علم و دانش بهره‌برداری کند. طهورا با مطالعه کتاب‌های تاریخ و حدیث، سعی دارد جوانان را با حقایق دوران خود آشنا کند. او با تلاش‌های بی‌وقفه‌اش نشان می‌دهد که چگونه می‌توان در برابر موانع ایستاد و به دنبال تحقق آرمان‌ها رفت.

طهورا به دلیل همراهی پدر با علی ابن موسی الرضا (ع) و موقعیت همسرش، از چرایی دعوت امام (ع) از سوی مأمون آگاه است و علت مخالفت امام را می‌داند. در نهایت اوست که غوغای زنان نوغان را در هنگام شهادت امام (ع) مدیریت می‌کند. طبق روایت تاریخ؛ هنگامی که امام رضا (ع) با حیله مأمون، مسموم شد، در آن دوران خفقان که کسی جرات عزاداری نداشت، زنان نوغان نخستین افرادی بودند که با شجاعت تمام گرد پیکر آن امام بزرگوار جمع شدند و برای آن حضرت به سوگواری پرداختند. داستان طهورا نه تنها روایت تاریخی است، بلکه درس بزرگی برای همه ماست که هر فردی می‌تواند برای تحقق آرمان‌های خود تلاش کند.

«طهورا»، تازه‌ترین کتاب رضا کاشانی اسدی از سوی نشر معارف منتشر شد و قرار است برای نخستین‌بار در سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران عرضه شود.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.