برگزاری برنامه‌های متنوع دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴ ویژه دانشجویان دختر و اساتید زن برگزاری نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» با هدف پاسداشت ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی نهاد خانواده استقبال دختران خراسانی از ورزش قایقرانی بررسی دلایل انتخاب حجاب توسط زن مسلمان در کشورهای غربی صبر و بردباری والدین، از ارکان مهم در تربیت کودکان بیش‌فعال معرفی نمایندگان ایران برای شرکت در اتحادیه تجاری زنان بریکس روایت داستان‌های عروسک‌ها و نقش آن‌ها در زندگی کودکان و دختران اقوام مختلف در یک مستند خانوادگی آمار تولد نوزادان ایرانی در سال ۱۴۰۳ چقدر اعلام شده است؟ عدم ارتباط میان مراقبت از دندان‌های کودکان با شیر خوردن آنها در ۲ سال اول زندگی رشد ۸ درصدی تعداد زایمان بدون‌درد در کشور اولین رویداد «دختران نقش‌آفرین» دانشگاه‌های آزاد واحد خراسان رضوی در مشهد برگزار شد ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید مرتضی معینی محولاتی نقش مادری استادان زن در فضای دانشگاه‌ها کسب عنوان نخست کنگره ملی شعر خلیج فارس توسط بانوی شاعر مشهدی راه‌اندازی جایزه ویژه زنان عربی توسط وزارت فرهنگ فلسطین ضرورت استفاده از روانشناسی اسلامی برای تسهیل عبور خانواده‌ها از چالش‌های مختلف پیشگیری از اختلافات در زندگی مشترک با شروط ضمن عقد لزوم مصرف مکمل کلسیم توسط زنان درباره مراقبت کنندگان از سلامت بانوان در روز جهانی ماما | ماما‌ها هم قدم با  مادر‌ها
سرخط خبرها
بررسی دلایل انتخاب حجاب توسط زن مسلمان در کشورهای غربی

بررسی دلایل انتخاب حجاب توسط زن مسلمان در کشورهای غربی

  • کد خبر: ۳۳۰۹۱۷
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۳
یک پژوهشگر حوزه زنان و فرهنگ گفت: زنان محجبه امروز در لندن، پاریس یا نیویورک، تنها از دین خود دفاع نمی‌کنند؛ آن‌ها نوعی سبک زندگی را نمایندگی می‌کنند که در آن معنویت، کرامت زن، انتخاب آگاهانه و مقاومت فرهنگی هم‌زمان حضور دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فائزه آقامحمدی با اشاره به نقش حجاب در مقاومت در برابر فرهنگ غالب، اظهار کرد: در عصر جهانی‌سازی و فرهنگ‌های مصرف‌گرای غربی، حجاب می‌تواند به عنوان نمادی از مقاومت در برابر فشار‌های یکسان‌سازی فرهنگی تلقی شود. زنانی که به حجاب پایبند هستند، با انتخاب این لباس، ضمن بیان اعتقادات خود، پیامی روشن به جامعه می‌دهند: ما به دنبال حفظ هویت و ارزش‌هایمان هستیم.

وی با تأکید بر اینکه حجاب در بستر جوامع غربی چند لایه معنا پیدا کرده است، می‌گوید: زنان محجبه امروز در لندن، پاریس یا نیویورک، تنها از دین خود دفاع نمی‌کنند؛ آنها سبک زندگی‌ای را نمایندگی می‌کنند که در آن معنویت، کرامت زن، انتخاب آگاهانه و مقاومت فرهنگی هم‌زمان حضور دارد.

این پژوهشگر حوزه زنان و فرهنگ پنج کارکرد و معنا برای حجاب در غرب برشمرد و افزود: در وهله نخست حجاب نمادی از اعتقاد دینی و معنویت است، در واقع حجاب، یک عمل عبادی و بیانگر تعهد شخصی به ارزش‌های دینی است. زنانی که به این لباس مذهبی پایبند هستند، اغلب آن را به عنوان بخشی از هویت خود و بیانگر ایمانشان می‌دانند. این امر، به ویژه در جوامعی که ارزش‌های معنوی در معرض تهدید قرار گرفته‌اند، نظیر جوامع غربی، اهمیت ویژه‌ای دارد.

آقامحمدی حفظ حرمت زنان را دومین کارکرد حجاب دانست و تصریح کرد: حجاب به عنوان یک مؤلفه اخلاقی، به کاهش بی‌احترامی‌ها و تقلیل از بیان نگاه‌های جنسیتی کمک می‌کند. این امر، ضمن حفظ حرمت زنان، به آنها اجازه می‌دهد تا بر اساس ارزش‌ها و اعتقادات خود زندگی کنند.

وی با اشاره به نقش حجاب در ایجاد ارتباط عمیق‌تر، بیان کرد: حجاب می‌تواند به عنوان پلی برای ایجاد ارتباط عمیق‌تر بین افراد بر اساس ارزش‌ها و اعتقادات معنوی عمل کند. این امر، به ویژه در جوامع چندفرهنگی، می‌تواند به افزایش درک متقابل و احترام متقابل کمک کند.

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.