ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید ابوالفضل حسن زاده سهم زنان از اهدای خون باید از ۵ به ۳۰ درصد برسد ارتقای سلامت کلیه‌ها در دوران بارداری با مصرف آب چغندر روایتی از عادی‌شدن مصرف دخانیات در میان زنان | آمار‌ها چه می‌گویند؟ مشخص شدن سرمربی تیم فوتسال زنان استقلال | مذاکرات برای جذب بازیکنان آغاز شد زنگ خطر «نامرئی شدن» در زندگی مشترک را جدی بگیرید فعالیت غرفه تولید دست‌سازه‌های تزئینی در عرصه میدان شهدا آغاز شد | خدمت‌رسانی دختران نوجوانان مشهدی در دهه پایانی ماه صفر انتشار برخی آمار‌های نادرست درباره تعداد «مجردان قطعی» در کشور | مجرد بودن با تجرد قطعی متفاوت است افزایش سقف وام برای زنان دهک‌های یک تا ۵ کشور | دسترسی به تسهیلات بانکی تسهیل می‌شود توصیه مادر رهبر شهید به همه مادران: به بچه‌هایتان دروغ نگویید تا آن‌ها هم دروغ نگویند دمپختک گوجه و سیب زمینی، غذایی محبوب و خوشمزه + فوت‌وفن‌های پخت اربعین، وقتی به مشهد می‌رسد رقابت باشگاه‌ها برای جذب بازیکنان شاخص در فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان ضرورت افزایش حضور زنان در عرصه کارآفرینی | کسب و کار‌های سبز در اولویت قرار بگیرند نجات جان مادر باردار سنندجی با یک عمل جراحی دشوار نگاهی به برنامه بازی تیم ملی ایران در رقابت‌های والیبال قهرمانی زنان آسیا میزبانی بوستان «رجا» از بانوان عزادار در دهه پایانی صفر روضه‌ای که پل بود به کوچه پس کوچه‌های مدینه با مصرف روزانه گردو با پوکی استخوان مبارزه کنید انجام کدام فعالیت‌های روزمره در دوران بارداری ممنوع است؟
سرخط خبرها
آیا تاخیر در ازدواج از عواقب زندگی مدرن است؟

آیا تاخیر در ازدواج از عواقب زندگی مدرن است؟

  • کد خبر: ۳۶۹۵۵۱
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۰
  • ۲
یک جامعه شناس با اشاره به اینکه عواقب زندگی مدرن، دامن جوانان سنتی و طبقات پایین جامعه را گرفته است، گفت: طبقات بالا به واسطه رفاه زیاد، تن به ازدواج نمی‌دهند و از مسئولیت‌پذیری گریزان‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدباقر علیزاده اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل در تأخیر ازدواج، مسائل اقتصادی است. این موضوع به‌ویژه در میان اقشار با درآمد پایین جامعه که ازدواج برای آنها ابزاری برای تأمین نیاز‌های فیزیولوژیک محسوب می‌شود، بیشتر به چشم می‌خورد. نبود امنیت اقتصادی و ثبات شغلی، از عوامل تأثیرگذار در به تعویق افتادن ازدواج در این قشر به شمار می‌رود؛ هرچند این مسئله در میان اقشار با درآمد بالاتر کم‌رنگ‌تر است.

وی با بیان اینکه وام ازدواج تنها زمانی می‌تواند مؤثر واقع شود که فرد از شغلی پایدار و قابل اتکا برخوردار باشد، خاطرنشان کرد: وجود مشاغل شرکتی نیز می‌تواند مانعی برای تحقق این امر باشد، چرا که امنیت شغلی افراد را تهدید می‌کند.

این جامعه شناس ادامه داد: بالا رفتن هزینه‌های زندگی و بی‌ثباتی شغلی، منبع تأثیرگذاری متغیر اقتصادی بر ازدواج را تقویت می‌کند.

علیزاده در ادامه با انتقاد از نقش طبقات مرفه جامعه گفت: قشری از جامعه که از جایگاه اقتصادی و خانوادگی بالا برخوردار است، با تزریق الگو‌ها و توقعات سطح بالا، عملاً تأخیر در ازدواج را برای اقشار پایین‌تر رقم می‌زند. این شکاف طبقاتی در سبک زندگی و مصرف‌گرایی، خود را به‌صورت شکاف در ارزش‌ها و استاندارد‌های روابط زوجین نشان می‌دهد.

وی افزود: طبقات بالا به واسطه رفاه زیاد، تن به ازدواج نمی‌دهند و خانواده را مانعی برای آزادی خود می‌دانند و از مسئولیت‌پذیری گریزان‌اند. در مقابل، طبقات پایین به دلیل فقر، از قبول مسئولیت فرار می‌کنند. برنامه‌های دولت نیز صرفاً حکم آمپول‌های تقویتی و مسکن موقت دارند و نمی‌توانند درمانی اساسی برای مشکلات باشند هزینه‌های بالای تشکیل خانواده، به‌ویژه مسکن، حتی از عهده خانواده‌ها نیز خارج شده است.

این جامعه شناس با توصیف شرایط فعلی جامعه تصریح کرد: عواقب زندگی مدرن، دامن جوانان سنتی و طبقات پایین جامعه را گرفته است. باید توجه داشت که نهاد خانواده، تنها نهادی است که باید کارکرد‌های خود را شخصاً انجام دهد مدرسه، مهد کودک و خانه سالمندان نباید رقیب عملکرد خانواده تلقی شوند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
فهمیه
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۶
0
0
از بدتر اینکه وقتی زیر یک سقف زندگی می کنید تازه متوجه میشید طرف مقابلتون چه رفتارهایی داره و آیا شما مئ توانید با این رفتارها کنار بیایید یا نه رفتارهایی که در دوران عقد یا قبل از آن ندیدید
المیرا ساعی فرد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۶
0
0
سلام نمیشه به جنس مخالف اعتماد کرد بخصوص در ازدواج که صحبت یک عمر زندگیه