آثار روانی نگاه ابزاری در استخدام خانم‌ها | خلأ امنیت روانی در محیط کار به پله نخست استخدام یا همان آگهی جذب رسیده است پیگیری لایحه الحاق ایران به سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی «مهربانو»؛ پویش مهربانی و ایثار با اهدای خون بانوان تربیت با تئاتر | «رستن»، نمایشی زنانه در جستجوی حقیقت شانزدهمین نشست سالانه «روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان» | حکیم: جهان باید مانع جنایت‌های رژیم صهیونیستی شود در پیاده‌روی اربعین، مهمانی آداب‌دان باشیم از آن استقبال سرد تا این جاودانگی محض! نایب‌قهرمانی بانوان خراسانی در والیبال‌نشسته قهرمانی کشور نرمش‌هایی برای کمردرد‌های عصبی خاطره انگیز مثل خیابان یازدهم شرقی سعادت آباد یکی داستان است پر آب چشم گاهی خریدار حال هم باشیم بانوانی که روز‌های ملتهب جنگ تحمیلی را پوشش خبری دادند هیچ روزمان شبیه دیروز نیست استکان‌های نقره‌ای که دست به‌دست شد نقش مؤثر رسانه «شهربانو» در روایت بانوان شهر مشهد + فیلم حجاب‌استایل‌ها؛ تهدیدی برای پوشش اصیل اربعین درخشش والیبالیست مشهدی در حوالی هیمالیا! طوبی خانم، گنجینه صبر و عاشقی به مناسبت سالروز درگذشت مادر رهبر معظم انقلاب | خاطره مقام معظم رهبری از مادرشان
سرخط خبرها
«تیمار غریبان»، روایت خشونت‌های جنگ و جبهه از زبان زنی قدرتمند

«تیمار غریبان»، روایت خشونت‌های جنگ و جبهه از زبان زنی قدرتمند

  • کد خبر: ۱۷۸۴۵۹
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
سکینه محمدی از جمله پرستاران در دوران دفاع مقدس است که پرستاری و امدادگری در بیمارستان OPD شرکت نفت آبادان را به عهده داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، کتاب «تیمار غریبان» روایتی داستانی از خاطرات سکینه محمدی است که در دوران هشت سال دفاع مقدس به پرستاری و امدادگری در بیمارستان OPD شرکت نفت آبادان مشغول بوده است. این اثر، خشونت‌های جنگ و جبهه را از زبان زنی قدرتمند مطرح می‌کند و در خلال به تصویر کشیدن این حقایق تلخ، بافت فرهنگی و اجتماعی مردم آبادان در زمان جنگ را نیز به نمایش می‌گذارد.

سکینه محمدی یکی از سوپروایزرهای بیمارستان نفت آبادان در زمان جنگ تحمیلی بود و در این کتاب خاطراتش از رویدادهای تلخ آن زمان را بیان و به جزئیات مختلفی از جمله رسیدگی پرستاران و درمانگران به مجروحان جنگی اشاره می‌کند.

پروین کاشانی‌زاده، نویسنده «تیمار غریبان»، از سال ۱۳۸۳ که کار جمع‌آوری خاطرات پرستاران بیمارستان‌های آبادان را در دوران جنگ شروع کرده است چندین بار میان سخنان امدادگران و پرستاران، نام خانم پرستاری به اسم سکینه محمدی را شنیده که شرح کارهایش در بیمارستان شرکت نفت برایش جالب و باارزش به نظر آمده است.

بهمن ۱۳۸۹به صورت اتفاقی در نمایشگاه کتاب آبادان فرصت آشنایی با وی را پیدا می‌کند. خوشحال می‌شود. خودش را معرفی و خواسته‌اش را مطرح می‌کند. خانم محمدی می‌خندد و می‌گوید: «من چیزی برای گفتن ندارم. هر چه بود فقط وظیفه بود.» و کاشانی‌زاده در جواب می‌گوید: «این خاطرات فقط متعلق به شما نیست. هویت و تاریخ مقاومت کسانی است که شما طی سالیان دفاع مقدس در کنارشان بوده‌اید.» و این‌گونه راضی می‌شود و برای گفت‌وگوها قرار‌ می‌گذارند.

نویسنده «تیمار غریبان» در روند مصاحبه‌ها متوجه می‌شود الگوی خانم محمدی در زندگی پدرش بوده است. این بود که تحقیقات را در دو سو آغاز می‌کند: گردآوری خاطرات پدر از خانواده و نزدیکان توسط خود خانم محمدی و تحقیق درباره وقایع آن زمان آبادان توسط خودش.

با این رویه، یعنی تحقیق، مصاحبه، تدوین و بازنویسی‌ها، کتاب «تیمار غریبان» شکل نهایی‌اش را پیدا می‌کند و از طریق دفتر مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری آبادان در مراحل کارشناسی و انتشار قرار می‌گیرد.

«تیمار غریبان» خاطرات سکینه محمدی توسط پروین کاشانی‌زاده به رشته تحریر درآمده و از طریق انتشارات سوره مهر،با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه، در سال ۱۳۹۶ روانه بازار کتاب شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.