به گزارش شهرآرانیوز، کتاب «تیمار غریبان» روایتی داستانی از خاطرات سکینه محمدی است که در دوران هشت سال دفاع مقدس به پرستاری و امدادگری در بیمارستان OPD شرکت نفت آبادان مشغول بوده است. این اثر، خشونتهای جنگ و جبهه را از زبان زنی قدرتمند مطرح میکند و در خلال به تصویر کشیدن این حقایق تلخ، بافت فرهنگی و اجتماعی مردم آبادان در زمان جنگ را نیز به نمایش میگذارد.
سکینه محمدی یکی از سوپروایزرهای بیمارستان نفت آبادان در زمان جنگ تحمیلی بود و در این کتاب خاطراتش از رویدادهای تلخ آن زمان را بیان و به جزئیات مختلفی از جمله رسیدگی پرستاران و درمانگران به مجروحان جنگی اشاره میکند.
پروین کاشانیزاده، نویسنده «تیمار غریبان»، از سال ۱۳۸۳ که کار جمعآوری خاطرات پرستاران بیمارستانهای آبادان را در دوران جنگ شروع کرده است چندین بار میان سخنان امدادگران و پرستاران، نام خانم پرستاری به اسم سکینه محمدی را شنیده که شرح کارهایش در بیمارستان شرکت نفت برایش جالب و باارزش به نظر آمده است.
بهمن ۱۳۸۹به صورت اتفاقی در نمایشگاه کتاب آبادان فرصت آشنایی با وی را پیدا میکند. خوشحال میشود. خودش را معرفی و خواستهاش را مطرح میکند. خانم محمدی میخندد و میگوید: «من چیزی برای گفتن ندارم. هر چه بود فقط وظیفه بود.» و کاشانیزاده در جواب میگوید: «این خاطرات فقط متعلق به شما نیست. هویت و تاریخ مقاومت کسانی است که شما طی سالیان دفاع مقدس در کنارشان بودهاید.» و اینگونه راضی میشود و برای گفتوگوها قرار میگذارند.
نویسنده «تیمار غریبان» در روند مصاحبهها متوجه میشود الگوی خانم محمدی در زندگی پدرش بوده است. این بود که تحقیقات را در دو سو آغاز میکند: گردآوری خاطرات پدر از خانواده و نزدیکان توسط خود خانم محمدی و تحقیق درباره وقایع آن زمان آبادان توسط خودش.
با این رویه، یعنی تحقیق، مصاحبه، تدوین و بازنویسیها، کتاب «تیمار غریبان» شکل نهاییاش را پیدا میکند و از طریق دفتر مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری آبادان در مراحل کارشناسی و انتشار قرار میگیرد.
«تیمار غریبان» خاطرات سکینه محمدی توسط پروین کاشانیزاده به رشته تحریر درآمده و از طریق انتشارات سوره مهر،با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه، در سال ۱۳۹۶ روانه بازار کتاب شده است.