خانم‌ها این برق‌لب‌ها را نخرند پنج فایده شگفت انگیز روغن نارگیل برای سلامت مو زنان در برابر خشونت به کجا پناه می‌برند؟ درگذشت بانوی زائر ایرانی در مکه اظهارات کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ در حوزه زنان و خانواده (بخش دوم) هوای مادری و دخترانه‌های دومین رویداد هم‌آفرینی دعوت در مشهد آخرین امضای شهید جمهور برای زنان خبر خوش برای روستاییان متولد دهه ۶۰ افزایش مصرف دخانیات در مدارس| دختران از پسران سبقت گرفتند از بانوان تأثیرگذار منتخب تقدیر خواهد شد برنامه نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در حوزه زنان و خانواده (بخش اول) باید از توانمندی، قدرت و هوش بانوان در حوزه کارآفرینی استفاده کنیم «لایحه اهدای تخمک» ابلاغ می‌شود اجرای قانون جوانی جمعیت با کمک و نظارت مردم | اعطای تسهیلات فرزندآوری آسان شود مجاهدت همسران شهدا کمتر از شهادت نیست قرص‌های ضدبارداری با بروز اضطراب مرتبط هستند افزایش سهم دانشجویان دختر در تحصیلات دانشگاهی دختران «ملکه» سوگوار شهید جمهور شدند | قصه شهید جمهور را مادران برای فرزندانشان تعریف کنند معادل یک سوم تولدهای سال گذشته سقط شدند! بالیوود ایرانی! حکم ازدواج فرد مسلمان با فرد مسیحی چیست؟
سرخط خبرها
آغاز قیام زنان مشهدی از کجا شکل گرفت؟

آغاز قیام زنان مشهدی از کجا شکل گرفت؟

  • کد خبر: ۲۰۴۹۱۳
  • ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹
حسینیه نخودبریز‌ها که روزی محل شروع راهپیمایی زنان مشهد بود حالا به بانوان خدمت‌رسانی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، وارد خیابان امام رضا(ع) یک که می‌شوی، انتهای کوچه حسینیه نخودبریز‌ها به چشم می‌خورد، همان مکانی که روزی میعادگاه اولین قیام زنان مشهد شد. درست ۴۳ سال قبل زنان مشهدی در این مکان هم‌پیمان شدند از کرامت خود دفاع کنند. حالا حدود دو سال است که این مکان به بهانه همان میثاق به دست بانوان اداره می‌شود. اینجا محلی برای تبادل ایده‌ها، برنامه‌های فرهنگی، اشتغال‌زایی و رفع مشکلات زنان مشهد شده است.

زائر بانو و خدمات رایگان به بانوان

سوسن مددی، بانوی جوان و خوش‌فکری که مسئول امور حسینیه است اگرچه دلش نمی‌خواهد صرفا از او به‌تنهایی یاد شود و این حرکت را در راستای یک همدلی خودجوش زنانه می‌داند، می‌گوید: ما نقش‌آفرینی‌های زیادی از زنان خراسان در تاریخ دیده‌ایم که به یک جریان تبدیل شده‌اند، مثلا در تشییع امام‌هشتم(ع) زنان نوقان یک حرکت جمعی را شروع کردند. در خراسان، زنانی را داشتیم که منزلشان محل پویش‌ها بوده است و می‌توانند تاریخ‌ساز باشند. هیچ‌کدام به حمایت مردان احتیاج نداشتند و به‌تنهایی توانستند کار‌های بزرگی را رقم بزنند.

یکی از برنامه‌های حسینیه به دلیل همجواری با حرم مطهر امام رضا(ع) ارائه خدمات رایگان در پذیرش به بانوان است. مددی می‌گوید: تا امروز حدود ۱۰۰ هزار بانو را اسکان داده‌ایم. بخشی از اطلاع‌رسانی از سوی آموزش و پرورش و حوزه علمیه انجام شده است. بخشی هم به صورت شخص‌محور. یعنی اگر افراد به صورت گروهی به حسینیه آمده و اسکان داشته‌اند. بعد از بازگشت به شهرشان، این مکان را به دیگر بانوان معرفی کرده‌اند.

آشپزخانه‌ای که به دست زنان سرپرست خانواده اداره می‌شود

در حسینیه آشپزخانه‌ای تدارک دیده شده است که با نگاه به طب دینی و اسلامی اداره می‌شود. این آشپزخانه غذا‌هایی برای بیماران نیز پخت دارد. بانو مددی می‌گوید: حتی اگر زائری از نظر هزینه خورد و خوراک دچار مشکل باشد، اینجا پخت رایگان هم داریم. همین‌طور تلاش کرده‌ایم حتما از مواد مفید غذایی در طبع‌های مختلف برای بانوان استفاده کنیم.

اشتغال‌زایی در قالب تولید پوشاک

با اینکه کمتر از دو سال از شروع حمایت از بانوان می‌گذرد، آن‌ها توانستند با ایجاد کارگاه‌هایی به تولید پوشاک بپردازند. بانو سوسن مددی می‌گوید: این حسینیه به صورت شخصی مدیریت نمی‌شود. بخش زیادی از بانوان با ما همراهی می‌کنند و اشغال‌زایی یکی از برنامه‌هایمان بوده است. در برنامه‌های آینده‌مان نگاه ویژه‌ای به بحث اشتغال داریم و طرح‌هایی برای کمک به زنان زندانی و کارتن‌خواب آماده کرده‌ایم. در اینجا به دنبال نگاه اسلام به زن و حفظ کرامت زنان هستیم. ما با کسانی که شاید گرایش سیاسی و اعتقادی‌شان شبیه هم نبود جلسات هم‌اندیشی داشتیم، اما الان دوستان بسیار قابل احترامی برای یکدیگریم. این بانوان در کنار هم تلاش می‌کنند به مردم خدمت کنند. حسینیه نخودبریز‌ها که این روز‌ها مرکزی برای تعامل بانوان شده است، درصدد است که با هم‌فکری نیرو‌های متخصص یاد و خاطره زنانی را که برای اسلام و ایران تلاش کرده‌اند زنده نگه دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.