آشپزی | طرز تهیه سوپ گوجه‌فرنگی ساده به روش ایتالیایی هشدار یک روانشناس نسبت به گسترش روان‌شناسی زرد در شبکه‌های اجتماعی | تعارضات زندگی مشترک با روش‌های فوری رفع نمی‌شود کاهش علائم شناختی یائسگی با یک درمان هورمونی آیا توجه به مناسبت‌ها در زندگی مشترک یک رسمِ کلیشه‌ای است یا یک ضرورت؟ لزوم تبدیل دورکاری مادران شاغل به مسئله اجتماعی و سیاستی خانه‌داری | آیا روش درست نگهداری هندوانه بریده در یخچال را می‌دانید؟ حریفان تیم خاتون در لیگ قهرمانان فوتبال بانوان آسیا⁩ مشخص شدند حنا زرین‌کمر در صدر رنکینگ برترین‌های تکواندوی جهان قرار گرفت حضور تیم ملی راگبی ۷  نفره بانوان ایران برای اولین بار در  رقابت‌های قهرمانی آسیا ضیافت خون ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید احمد سیرجانی ۱۱۰۰ بانوی کارآفرین خراسان شمالی به صورت هدفمند حمایت می‌شوند انجام ششمین پیاده‌روی فضایی ۲ فضانورد زن هشدار جدی یک پژوهش: تحصیل‌کرده‌ها تمایلی به فرزندآوری ندارند راه‌اندازی موزه دفاع مقدس گیلان با ۱۲۴ محتوای مرتبط با زنان تشخیص اختلال رشد کودکان وظیفه خانواده نیست آشپزی | فوت و فن‌های پخت کلوچه مرغ؛ یک فینگرفود ترد و خوشمزه خانه‌داری | پلو چند دقیقه باید دم بکشد؟ تنبلی تخمدان؛ شایع‌ترین علت ناباروری در ایران و جهان سلامت باروری؛ یکی از پایه‌های مهم حمایت از خانواده
سرخط خبرها
آغاز قیام زنان مشهدی از کجا شکل گرفت؟

آغاز قیام زنان مشهدی از کجا شکل گرفت؟

  • کد خبر: ۲۰۴۹۱۳
  • ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹
حسینیه نخودبریز‌ها که روزی محل شروع راهپیمایی زنان مشهد بود حالا به بانوان خدمت‌رسانی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، وارد خیابان امام رضا(ع) یک که می‌شوی، انتهای کوچه حسینیه نخودبریز‌ها به چشم می‌خورد، همان مکانی که روزی میعادگاه اولین قیام زنان مشهد شد. درست ۴۳ سال قبل زنان مشهدی در این مکان هم‌پیمان شدند از کرامت خود دفاع کنند. حالا حدود دو سال است که این مکان به بهانه همان میثاق به دست بانوان اداره می‌شود. اینجا محلی برای تبادل ایده‌ها، برنامه‌های فرهنگی، اشتغال‌زایی و رفع مشکلات زنان مشهد شده است.

زائر بانو و خدمات رایگان به بانوان

سوسن مددی، بانوی جوان و خوش‌فکری که مسئول امور حسینیه است اگرچه دلش نمی‌خواهد صرفا از او به‌تنهایی یاد شود و این حرکت را در راستای یک همدلی خودجوش زنانه می‌داند، می‌گوید: ما نقش‌آفرینی‌های زیادی از زنان خراسان در تاریخ دیده‌ایم که به یک جریان تبدیل شده‌اند، مثلا در تشییع امام‌هشتم(ع) زنان نوقان یک حرکت جمعی را شروع کردند. در خراسان، زنانی را داشتیم که منزلشان محل پویش‌ها بوده است و می‌توانند تاریخ‌ساز باشند. هیچ‌کدام به حمایت مردان احتیاج نداشتند و به‌تنهایی توانستند کار‌های بزرگی را رقم بزنند.

یکی از برنامه‌های حسینیه به دلیل همجواری با حرم مطهر امام رضا(ع) ارائه خدمات رایگان در پذیرش به بانوان است. مددی می‌گوید: تا امروز حدود ۱۰۰ هزار بانو را اسکان داده‌ایم. بخشی از اطلاع‌رسانی از سوی آموزش و پرورش و حوزه علمیه انجام شده است. بخشی هم به صورت شخص‌محور. یعنی اگر افراد به صورت گروهی به حسینیه آمده و اسکان داشته‌اند. بعد از بازگشت به شهرشان، این مکان را به دیگر بانوان معرفی کرده‌اند.

آشپزخانه‌ای که به دست زنان سرپرست خانواده اداره می‌شود

در حسینیه آشپزخانه‌ای تدارک دیده شده است که با نگاه به طب دینی و اسلامی اداره می‌شود. این آشپزخانه غذا‌هایی برای بیماران نیز پخت دارد. بانو مددی می‌گوید: حتی اگر زائری از نظر هزینه خورد و خوراک دچار مشکل باشد، اینجا پخت رایگان هم داریم. همین‌طور تلاش کرده‌ایم حتما از مواد مفید غذایی در طبع‌های مختلف برای بانوان استفاده کنیم.

اشتغال‌زایی در قالب تولید پوشاک

با اینکه کمتر از دو سال از شروع حمایت از بانوان می‌گذرد، آن‌ها توانستند با ایجاد کارگاه‌هایی به تولید پوشاک بپردازند. بانو سوسن مددی می‌گوید: این حسینیه به صورت شخصی مدیریت نمی‌شود. بخش زیادی از بانوان با ما همراهی می‌کنند و اشغال‌زایی یکی از برنامه‌هایمان بوده است. در برنامه‌های آینده‌مان نگاه ویژه‌ای به بحث اشتغال داریم و طرح‌هایی برای کمک به زنان زندانی و کارتن‌خواب آماده کرده‌ایم. در اینجا به دنبال نگاه اسلام به زن و حفظ کرامت زنان هستیم. ما با کسانی که شاید گرایش سیاسی و اعتقادی‌شان شبیه هم نبود جلسات هم‌اندیشی داشتیم، اما الان دوستان بسیار قابل احترامی برای یکدیگریم. این بانوان در کنار هم تلاش می‌کنند به مردم خدمت کنند. حسینیه نخودبریز‌ها که این روز‌ها مرکزی برای تعامل بانوان شده است، درصدد است که با هم‌فکری نیرو‌های متخصص یاد و خاطره زنانی را که برای اسلام و ایران تلاش کرده‌اند زنده نگه دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.