ناگفته‌هایی از فعالیت‌های همسر شهید رهبر انقلاب برای اعتکاف واکنش فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان به ترور «افسانه عقیلا» | در انتظار انتقامی سخت باشید آیا آمار ۱۸ میلیون جوان مجرد، سیاه‌نمایی است؟ خانه‌داری | با چند ترفند ساده برای پوست کندن زنجبیل تازه آشنا شوید آشپزی | معرفی دستور پخت سیب‌زمینی پیتزایی که کودکان عاشقش هستند تجربه ابتلا به سرطان پستان برای همه زنان یکسان نیست حدود ۶۰ درصد زنان شاغل با کم‌تحرکی مواجه‌اند | سهم بیش از ۴۷ درصدی بانوان به عنوان نیروی کار رسمی و غیررسمی در جهان شهیده افسانه عقیلا که بود؟ | روایت ناگفته از نحوه شهادت فرمانده شهیده حوزه مقاومت بسیج خواهران مهرستان در عملیات تروریستی امروز شهیده «افسانه عقیلا» در مهرستان سیستان و بلوچستان ترور شد + عکس (۲۲ مهر ۱۴۰۵) غریبه‌ای در خاک مادری (بخش دوم) | روایت کودکان بدون شناسنامه اینفوگرافی | راه‌های کاهش درد در دوران قاعدگی زنان تجلی ارادت بانوان در بارگاه رضوی‌ | مناسک زیارت دسته‌جمعی در رواق نجمه خاتون (س) برگزار می‌شود سلیمی: فضا‌های ویژه بانوان با نیاز‌های دختران نسل جدید تناسب دارد ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید محمدرضا فولادی تاکید دختر شهید سلامی بر ضرورت پیگیری حقوقی جنایت علیه دانش‌آموزان میناب حواشی ارائه فاکتور خرید سیگار توسط فرزانه فصیحی در ترکیه جزییات مراسم تشییع مادر شهیدان «محمد حسن و حمید یعقوبی» در مشهد نگاهی به مسیر دشوار کسب سهمیه المپیک برای «ناهید کیانی» بانوی ملی‌پوش تکواندو شناسایی سالانه بیش از ۲۱ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در کشور طرز تهیه کوکی رژیمی در خانه + فیلم
سرخط خبرها
بوی انقلاب برای کودکان

بوی انقلاب برای کودکان

  • کد خبر: ۲۱۱۲۳۶
  • ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷
آشنایی با تاریخ هر جامعه‌ای برای کودکانش مسئله‌ای ضروری است و چه بهتر که این‌گونه وقایع با زبان شعر و داستان روایت شود.
سمیه تورجی
خبرنگار سمیه تورجی

به گزارش شهرآرانیوز، انقلاب به عنوان یک اتفاق مهم و تاثیرگذار در تاریخ کشور ما و حتی در سطح بین الملل ثبت شده است.

آشنایی با تاریخ و سرگذشت هر جامعه‌ای برای کودکانش مسئله‌ای ضروری است و چه بهتر که این‌گونه وقایع با زبان شعر و داستان و به صورتی قابل فهم و شیرین برای آن‌ها روایت شود که قطعا تأثیرگذار خواهد بود و کودک را تشویق به مطالعه و تحقیق در این زمینه خواهد کرد. از سوی دیگر قلم و نوع بیان شاعر و نویسنده است که می‌تواند کودک را علاقه‌مند یا بی‌تفاوت بار بیاورد و همین موضوع وظیفه سنگینی بر دوش نویسنده خواهد گذاشت.

مفهوم انقلاب خیلی گسترده است و این مزیت، دست شاعر را برای نوشتن و پیدا کردن مضامین و ایده‌های جدید باز می‌گذارد. موضوعاتی مثل چرا انقلاب شد؟ شرایط جامعه در آن زمان چگونه بود؟ چه افرادی در این انقلاب نقش داشتند؟ چه کسی انقلاب را رهبری کرد؟ حال و هوای روز‌های انقلاب و پس از آن، نقش والدین و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما، جشن‌هایی که هرساله در ایام مبارک دهه فجر در سراسر کشور به خصوص در مدارس برگزار می‌شود و خیلی موارد دیگر هستند که به شاعر و نویسنده برای نوشتن ایده می‌دهند.

درواقع یک ذهن خلاق و آماده می‌تواند از این زوایا نگاه کند و آثار ناب و جدید خلق کند.

با اینکه بعد از انقلاب شاعران زیادی در این موضوع شعر نوشته‌اند، اما به نظرم هنوز جای آثار بسیاری خالی است. به خصوص شاعران جوان‌تری که به طور مستقیم با انقلاب و فضای آن روز‌ها در ارتباط نبودند می‌توانند در این زمینه با نگاهی متفاوت و با مضامین و سوژه‌های جدیدتری طبع‌آزمایی کنند.

بخشی از این کار به عهده ناشران است و می‌توانند فراخوان بدهند و از شاعران و نویسندگان بخواهند که با موضوعات جدیدتر و در بخش‌هایی از انقلاب که زیاد به آن پرداخته نشده، آثار متفاوتی خلق کنند.

البته تولید اثر به تنهایی کافی نیست؛ با همت متولیان فرهنگی باید این آثار خریداری شده هم از طریق کتابخانه‌های عمومی و هم تجهیز کتابخانه‌های مدارس این قبیل کتاب‌ها به دست مخاطب برسد.

مجموعه شعری از من با عنوان "بوی گل سوسن" در سال ۱۴۰۱ در انتشارات به‌نشر و برای گروه سنی بالای هفت سال چاپ شد که در این شعر‌ها از زوایای مختلف به انقلاب پرداخت شده است.

این کتاب به لطف خدا، در سال ۱۴۰۲ برگزیده چهاردهمین جشنواره کتاب سال سلام شد و انگیزه‌ای شد که باز هم برای کودکان و حتی گروه سنی نوجوان از انقلاب بنویسم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.