به گزارش شهرآرانیوز، پرسش: دختری مجرد هستم و میخواهم بعد از مرگ، ارثیهام فقط به یکی از بستگانم برسد. راه حل چیست؟
پاسخ: بعد از اینکه فردی فوت میکند، رابطه وی با اموالش قطع میشود و به طور قهری و غیرارادی، اموال و ماترک متوفی به ورثه تعلق میگیرد. هیچ فردی نمیتواند وارثی را به طور مستقیم از ارث محروم کند مثل اینکه وصیت کند بعد از فوت او به یکی از وارثان چیزی از ماترک نرسد. شخص میتواند با وقف یا هبه کردن تمام اموال خود قبل از فوت به صورت منجز (قطعی)، عملا موجب محروم شدن ورثه دیگر از ارث شود.
پرسش: زنی چهلساله هستم و ۱۸ سال سابقه بیمه تأمین اجتماعی دارم. آیا امکان بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه را خواهم داشت؟
پاسخ: زنان مشغول به کار در محیطهای مشمول قانون کار، در صورتی که ۲۰ سال سابقه کار داشته باشند، میتوانند در چهلودوسالگی درخواست بازنشستگی کنند. البته در این شرایط، با احتساب ۲۰ روز حقوق مستمری دریافت خواهند کرد.
پرسش: دختری بیستساله هستم. در ایران بزرگ شدهام و در ایران پدر و مادرم را از دست دادهام. مدارک ایرانی ندارم. به نظر شما باید چکار کنم؟
پاسخ: برای پاسخ به این سؤال، باید درباره تابعیت پدر و مادر اطلاعاتی داشت و اینکه آیا فرد بزرگشده در ایران است یا در ایران متولد شده است. همچنین به اطلاعاتی درباره مدارک هویتیای که تاکنون داشته نیاز است. در هر حال، باید از طریق ثبت احوال اقدام کرد تا راههای قانونی پیش رو، در صورت وجود شرایط برای دریافت شناسنامه ایرانی، در اختیار قرار گیرد.
پرسش: با شوهرم درباره تعدادی پیامک دچار اختلاف خانوادگی شدیم. اکنون سؤالم این است. پلیس فتا تا چه زمانی میتواند اطلاعات را برگرداند؟ اطلاعات در تلگرام و واتساپ فرق دارد؟
پاسخ: امکان گرفتن پرینت مکالمات پیامرسانهای مجازی و محتوای پیامهای آن وجود ندارد، چون دیتابیس این پیامرسانها در ایران مستقر نیست. در شرایطی خاص و با دستور مرجع قضایی، امکان پرینت ریز مکالمات هست به این معنی که مشخص میشود در چه تاریخ و ساعتی با شماره مورد نظر تماس گرفته شده یا پیامک ارسال شده است.