پرداخت حدود ۲۰۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به متقاضیان در سال ۱۴۰۴ عملکرد عجیب ستاره‌های خراسانی در مسابقات دوومیدانی جایزه بزرگ بندر ترکمن چای زعفرانی و دمنوش گل‌محمدی، پادزهری برای شلوغی زندگی شهری آزیتا ترکاشوند: هنرمندان می‌توانند شاهنامه‌ای دیگر برای ایران بسازند کاهش ۵۲ درصدی آمار سقط جنین در کشور با اجرای قانون جوانی جمعیت برتری زنان ایران مقابل بنگلادش در مسابقات والیبال آسیای مرکزی نگاهی به اسامی قابل توجه نوزادان دختر ترکیه در سال ۲۰۲۵ خانه داری| آیا شکر قهوه‌ای، تاریخ مصرف دارد؟ موضوع جمعیت برای کشور از جنگ هم مهمتر است از نظر ایرانی‌ها، بهترین سن ازدواج چند سالگی است؟ خطرات چاقی مادران در بارداری و راه‌های کنترل آن پایان رقابت‌های دوومیدانی جایزه بزرگ در بخش بانوان بانوان شاعر ایرانی و جهان اسلام برای شهید رئیسی می‌سرایند خانه داری| برای نظافت اصولی منزل به چه نکاتی توجه کنیم؟ نقش پررنگ اجرای سبک زندگی بدون پلاستیک در ارتقای سلامت کودک شکستن رکورد دوی ۴۰۰ متر بانوان ایران پس از ۱۴ سال دعوت از بانوی هندبالیست مشهدی به نخستین اردوی آماده سازی تیم ملی هندبال بزرگ سالان بانوان افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان کشور با اجرای قانون جوانی جمعیت
سرخط خبرها
شور زندگی زنان در شهرک عرب‌ها!

شور زندگی زنان در شهرک عرب‌ها!

  • کد خبر: ۲۱۷۴۶۰
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۷
دختران شهرک عرب‌ها فرسنگ‌ها دور از شهرشان، آداب و فرهنگشان را حفظ کردند، مادر شدند، زبان مادری شان را به فرزندانشان آموختند، برخی شان عاشق شدند و با پسران مشهدی ازدواج کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، روز‌های پایان سال است، یکی از بازار‌های شلوغ شهر مشهد، بازار ماهی فروشان شهرک عربهاست که بسیاری از خانواده‌ها به ویژه در سال‌های اخیر، برای خرید ماهی عید به آنجا می‌روند، اما آنچه برایتان می‌نویسم، درباره این بازار نیست، درباره شور زندگی زنان، در بلوک‌های این شهر کوچک است.

دو دهه از آشنایی‌ام با دختران شهرک عرب‌ها می‌گذرد، دختران بازمانده جنگ تحمیلی که پس از آوار خانه‌هایشان در خرمشهر و آبادان به شهر ما آمدند و شدند دختر مشهد، دختر امام رضا (ع).

همه‌ی ما در پایگاه هوانیروز در مدرسه ۲۲ بهمن و در یک شیفت درس خواندیم، همه‌ی ما که پدرانمان، ارتشی نبودند، ولی به دلیل نبود مدرسه دخترانه در منطقه ۶ اجازه تحصیل در پایگاه هوایی ارتش را داشتیم.

درباره‌ی تجربه‌ی زیست با دختران هنرمند، نجیب، بامعرفت، صمیمی، خونگرم عرب زبان، یک کتاب می‌توان نوشت، اما در این نوشتار می‌خواهم یادآوری کنم، از اینکه شهرداری‌مان با برداشتن دیوار‌های شهرک عرب‌ها (شهید بهشتی) پذیرفت، آنها هم مشهدی هستند، خوشحالم.

بار‌ها در سال‌هایی که گذشت، مدافع مردم خرمشهر مشهدی در این شهرک شدم، وقتی دیگران از ناامنی و تصورات نادرستشان درباره آنها می‌گفتند و مثل بیگانه‌هایی از کشوری دیگر توصیفشان می‌کردند.

سال‌ها گذشته و هنوز صدای خوش آهنگ دختران عرب درحال جمع خوانی سرود‌های محلی شان در گوشم می‌پیچد و بوی فلافل، سمبوسه، ادویه عربی و ماهی سرخ کرده‌های شهرک عربها، هوش از سرم می‌برد.

دختران شهرک عرب‌ها فرسنگ‌ها دور از شهرشان، آداب و فرهنگشان را حفظ کردند، مادر شدند، زبان مادری شان را به فرزندانشان آموختند، برخی شان عاشق شدند و با پسران مشهد و با عبوری سخت از سنت‌ها و قوانین قبیله هایشان، ازدواج کردند، حالا دختران خرمشهر برخی عروس مشهدند، حالا ما از آنهاییم و آنها از ما.

بیایید، حالا که سال نو می‌شود، نگاهمان را به همسایگان مهاجر شهرمان که از سال ۵۹ مهمان شهرمان شده‌اند، تغییری اساسی‌تر دهیم و دیوار‌های ذهنی نادرستمان را هم تخریب کنیم و دختران و مادران خوزستانی، خرمشهری یا آبادانی الاصل شهرمان را، خواهران همشهری‌مان بدانیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.