راز تقویت مهارت گفتگو در مناجات عرفه تولید محصولات مشابه خارجی توسط زنان شهرک صنعتی چناران «دانش‌ورزی حاصلخیز» در کتاب‌فروشی‌ها | روایت حضور زنان در عرصه فناوری چلّه‌نشینی بانوان زائر و مجاور در حرم امام‌رضا(ع) برای ظهور منجی عالم از اعطای بسته اعتباری به زوج‌های جوان تا موضع‌گیری درباره حجاب؛ اظهارات نامزد‌های انتخابات در حوزه زنان و خانواده (بخش سوم) خانم‌ها این برق‌لب‌ها را نخرند پنج فایده شگفت انگیز روغن نارگیل برای سلامت مو زنان در برابر خشونت به کجا پناه می‌برند؟ درگذشت بانوی زائر ایرانی در مکه اظهارات کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ در حوزه زنان و خانواده (بخش دوم) هوای مادری و دخترانه‌های دومین رویداد هم‌آفرینی دعوت در مشهد آخرین امضای شهید جمهور برای زنان خبر خوش برای روستاییان متولد دهه ۶۰ افزایش مصرف دخانیات در مدارس| دختران از پسران سبقت گرفتند از بانوان تأثیرگذار منتخب تقدیر خواهد شد برنامه نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در حوزه زنان و خانواده (بخش اول) باید از توانمندی، قدرت و هوش بانوان در حوزه کارآفرینی استفاده کنیم «لایحه اهدای تخمک» ابلاغ می‌شود اجرای قانون جوانی جمعیت با کمک و نظارت مردم | اعطای تسهیلات فرزندآوری آسان شود مجاهدت همسران شهدا کمتر از شهادت نیست قرص‌های ضدبارداری با بروز اضطراب مرتبط هستند
سرخط خبرها
چراغ سبز هورمون زنانه به سیگار

چراغ سبز هورمون زنانه به سیگار

  • کد خبر: ۲۲۰۶۱۲
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهند که استروژن، هورمون جنسی زنانه، می‌تواند مغز افراد را نسبت به اثرات نیکوتین موجود در سیگار حساس‌تر کند و در نتیجه احتمال بیشتری برای اعتیاد به سیگار در زنان وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان آمریکایی به تازگی کشف کرده اند که با وجود اینکه تعداد مردان سیگاری در آمریکا بیشتر از زنان است، اما زنان بیشتر از مردان به سیگار کشیدن اعتیاد پیدا می‌کنند.

طبق گزارش سی‌دی‌سی، تقریباً از هر ۱۰۰ مرد بالغ ۱۳ نفر سیگار می‌کشد؛ این تعداد در هر ۱۰۰ زن بالغ حدود ۱۰ نفر است.

بر اساس گفته‌های سالی پاوس، دانشجوی دکترای زیست‌شناسی مولکولی در کالج پزشکی کنتاکی در لکسینگتون، حتمال اعتیاد به نیکوتین در زنان بیشتر از مردان بوده و معمولاً زنان در ترک سیگار موفقیت کمتری دارند. این دانشجو که در مطالعات خود به دلیل وجود این اختلاف جنسیتی پی برده است.

به عقیده او هورمون استروژن که در بدن هر دو جنس یافت میشود علت این اختلاف جنسیتی است، این هورمون به مقدار کم در بدن مردان و در سطوح بالاتر در بدن زنان وجود دارد که میزان ترشح آن هر ۲۸ روز در طول مراحل چرخه قاعدگی تغییر می‌کند.

هورمون استروژن بر افزایش اثر پروتئین‌هایی به نام اولفکتومدین‌ها که بر پاسخ لذت مغز به نیکوتین تاثیرگذار است. استروژن این پروتئین را که بخشی از مغز را که به اعتیاد و پاداش مرتبط است، فعال کرده و باعث میل به مصرف نیکوتین در زنان می‌شوند.

هرچند که با گذر زمان مصرف نیکوتین منجر به کاهش مقدار اولفاکتومدین‌ها می‌شود و این اثر ممکن است با کاهش مقدار استروژن همراه باشد، اما ژنی که اولفاکتومدین‌ها می‌سازند بر روی شیمی مغز اثر خود را می‌گذارد.

به گفته پاوس، دانشمندان می‌توانند دارو‌هایی بسازند که این پروتئین‌ها را هدف قرار داده، اثرات آنها را مسدود کرده و به افراد کمک کنند که سیگار را ترک کنند. او امیدوار است که اگر بتوان اثبات کرد که استروژن از طریق الفکتومدین‌ها روی مصرف نیکوتین تاثیرگذار است، می‌توان دارو‌هایی ساخت که از این اثر جلوگیری کنند.

منبع: فرارو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.