رشد چشمگیر مراسم عقد در حرم مطهر حضرت رضا(ع) طی دهه کرامت ۱۴۰۴ پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟ چاپ مجموعه شعر «ندای هبه» با هدف روایت نقش‌آفرینی زنان در جبهه مقاومت کمک به نیازمندان، حکم یک زن شیرینی فروش متخلف در تهران پیروزی مبینا علی‌نسب در چهارمین دور از رقابت‌های قهرمانی شطرنج آسیا ۲۰۲۵ بررسی موانع اصلی مشارکت زنان در ترویج علم آغاز اردوی تیم ملی تنیس روی میز بانوان با حضور ۴ ملی‌پوش بانوی کوهنورد خراسان‌شمالی در آستانه پیوستن به باشگاه هشت‌هزارمتری‌های جهان کاهش ابتلا به سرطان در زنان با فرزندآوری و شیردهی به کودک تولد دختری افغانستانی در اولین زایمان در حج ۱۴۰۴ لزوم رسیدگی مسئولان به دختران مناطق کم‌برخوردار، دغدغه یک نوجوان نخبه اسفراینی اجرای ممنوعیت حجاب در دانشگاه‌های فرانسه رفع مشکلات اقتصادی با ورود هوشمندانه زنان به این حوزه کاهش فرصت‌های فرزندآوری با بالارفتن سن ازدواج زنان، رکن مهم دستیابی به توسعه پایدار در هر کشور سهم ۴۵ درصدی زنان از جامعه کارمندان دولت قهرمانی رکورددار دوی ۲۰۰ متر زنان ایران در رقابت‌های قهرمانی کشور سرعت بالای روند پدیده قتل زنان در انگلیس و عدم توجه دادگاه‌های این کشور به این پرونده‌ها کسب دومین پیروزی تیم ملی ایران مقابل هنگ‌کنگ در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا
سرخط خبرها
جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد

جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد

  • کد خبر: ۲۲۳۶۳۸
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد جفت می‌تواند یکی از دلایلی باشد که برخی از زنان در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که نقص در نحوه بیان ژن هورمونی موسوم به فاکتور رشد شبه انسولین ۱ (IGF-۱) در نحوه بیان جفت با مقاومت به انسولین در دوران بارداری مرتبط است.

«ماری فرانس هیورت»، محقق ارشد و استادیار پزشکی جمعیت در دانشگاه هاروارد، گفت: «جفت به عنوان محرک اصلی تغییرات در فیزیولوژی انسولین در بارداری، احتمالاً منبع اصلی هورمون‌های دخیل در ایجاد دیابت بارداری است.»

دیابت بارداری از هر هفت بارداری یک مورد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به عوارض متعدد در دوران بارداری و زایمان شود.

تحقیقات قبلی نشان داده است که مقاومت بیش از حد به انسولین منجر به دیابت بارداری می‌شود، اما دلایل دقیق این مقاومت نامشخص است.

برای این مطالعه، محققان تجزیه و تحلیل ژنتیکی را بر روی نمونه‌های بافت جفت انجام دادند و ۱۴ ژن مرتبط با مقاومت به انسولین را شناسایی کردند.

نتایج نشان می‌دهد که قوی‌ترین ارتباط مربوط به ژن IGF-۱ است که اثرات هورمون رشد را در بدن مدیریت می‌کند. هورمون تولید شده توسط ژن IGF-۱ مربوط به هورمون انسولین است و بر نحوه پردازش قند خون توسط سلول‌ها تأثیر می‌گذارد.

محققان خاطرنشان کردند که سطح هورمون IGF-۱ در طول بارداری افزایش می‌یابد و در افراد باردار پنج برابر بیشتر است.

به گفته محققان، علاوه بر این، سطوح پایین هورمون IGF-۱ در اوایل بارداری می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که یک زن در معرض خطر ابتلاء به دیابت بارداری است، با توجه به اینکه سطوح بالاتر با مقاومت کمتر به انسولین مرتبط است.

نتایج نشان می‌دهد که سطوح پایین هورمون IGF-۱ در خون در سه ماهه اول، مستقل از سایر عوامل خطر مانند وزن اضافی، تشخیص بعدی دیابت بارداری را پیش‌بینی می‌کند.

هیورت در بیانیه خبری هاروارد گفت: «این امکان وجود دارد که اندازه گیری هورمون IGF-۱ در سه ماهه اول به شناسایی افراد در معرض خطر ابتلاء به دیابت بارداری در اوایل بارداری کمک کند، و به طور بالقوه پنجره‌ای برای پیشگیری ارائه دهد. ما امیدواریم که تحقیقات بعدی را برای بررسی اینکه آیا این پروتئین در تنظیم قند خون بارداری نقش دارد یا خیر انجام دهیم.»

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.