سهمیه بیشتر زنان نسبت به مردان در ۳ رشته المپیکی جدایی سرمربی خارجی تیم ملی بسکتبال زنان ایران از این تیم| سرمربی جدید قرارداد بست ضرورت انجام غربالگری سرطان قبل از آغاز دوران بارداری| سرطان رحم انواع پاتولوژی دارد کسب رتبه ۱۲۵۰-۱۰۰۱ دانشگاه الزهرا (س) در آخرین نتایج منتشر شده از رتبه‌بندی موضوعی تایمز ۲۰۲۶ سهم پدران از مرخصی والدین در کره جنوبی به یک سوم رسید| استفاده بیش از ۱۸۴ هزار نفر از پدران در بخش مرخصی‌ها آشنا کردن فرزندان با مهارت های مختلف و جدید در شرایط قطع اینترنت خانه داری| نگهداری نان سبوس‌دار چگونه باید باشد؟ درباره صعود خبرساز تیم فوتبال زنان استقلال به لیگ برتر| وقتی لیگ بانوان، دنیای متفاوتی دارد نجات ۵۰۰ چشم نوزادان نارس در مازندران با روش تزریق داخل شبکیه گیاه آپارتمانی آنتوریوم؛ گل قلبی که روح خانه را تازه می‌کند جراحی چاقی آخرین راه است یا اولین انتخاب؟ خانم بی حجاب چطور مانع سوزاندن جوان بسیجی شد؟ امکان پیشگیری از سرطان‌های پستان و دهانه رحم وجود دارد| تشریح اهمیت حیاتی غربالگری منظم میوه‌های دارای منیزیم را بشناسیم| ارتباط میان منیزیم با سلامتی بهتر مغز زنان آغاز مسابقات اسکواش رنکینگ آسیا از فردا (۸ بهمن ۱۴۰۴) | دختران ملی پوش در تمام رده‌های سنی با رقبای خود رقابت می‌کنند فعالیت حدود ۱۵۰۰ مرکز مشاوره در کشور| زنان سرپرست خانوار از ۵۰ درصد تخفیف بهره‌مند خواهند شد معرفی مهم‌ترین اصول مراقبت از پوست در فصل زمستان| تغذیه چقدر اثرگذار است؟ افزایش ازدواج‌های فامیلی در کشور | احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی مادرزادی کودکان بیشتر می‌شود سقوط برخی از بانوان ملی‌پوش در رده‌بندی جدید فدراسیون جهانی تنیس روی میز | ندا شهسواری به جایگاه ۱۴۰ صعود کرد
سرخط خبرها
روایت یک بانوی نخبه از تجربه زندگی با چادر در آمریکا و ژاپن

روایت یک بانوی نخبه از تجربه زندگی با چادر در آمریکا و ژاپن

  • کد خبر: ۲۲۶۴۵۷
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
طبق آمار‌های رسمی، اوضاع کنونی غرب به لحاظ اخلاقی بسیار وخیم است و گاهی حتی اوضاع پوشش به گونه‌ای بود که منِ خانم هم خجالت می‌کشیدم. از سویی زن ژاپنی نسبت به زن امریکایی بسیار پوشیده‌تر است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهسا جمشیدی، از بانوان نخبه ایرانی مقیم امریکا و ژاپن بود که دارای رتبه تک رقمی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است و در عرصه فضای مجازی نیز فعالیت دارد.

جمشیدی با اشاره به تجربه زندگی با چادر در کشور امریکا و ژاپن گفت: می‌دیدم که حجاب می‌تواند برایم خطرناک باشد، چون اتفاقات بسیاری را دیده و شنیده بودم. برای مثال یکی از دوستانم هنگام رانندگی در امریکا، وقتی پشت چراغ قرمز توقف کرده بودند، یک فرد سفید پوست متعصب به او حمله کرده بود و با ضربه چاقو به شیشه ماشین زده بود.

او با اشاره به اینکه هرچند در امریکا آزادی انتخاب قوانین برای همه وجود دارد، اظهار داشت: بدنه جامعه امریکا تحت تأثیر رسانه و سیاست‌های حاکم، رفتار متفاوتی دارد. به این صورت اگر فرد بیماری سر راه زن مسلمان قرار بگیرد دیگر برای او فرقی نمی‌کند که چادر بر سر دارد یا روسری. حجاب او می‌تواند برایش خطرناک باشد. چراکه نفرت پنهانی که از زن مسلمان دارند به اصل مسلمان بودن و حجاب است نه فقط روسری! لذا به این نتیجه رسیدم که چادرم خطر جدیدی برایم ندارد.

ضرورت حفظ دین بدون توجه به نظر مردم

این نخبه ایرانی مقیم امریکا خاطر نشان کرد: محیطی که فرد در آن زندگی می‌کند بسیار تأثیرگذار است ولی سرعت تأثیرپذیری و تغییر در افراد متفاوت است. زیرا خانم‌هایی بودند که ۳۰ -۴۰ سال در امریکا زندگی کرده بودند و بسیار مقید و متدین‌تر از برخی زنان مسلمان در کشورمان بودند.

جمشیدی با اشاره به اینکه هنگام ورود به امریکا متوجه شدم تفاوت و تنوع لباس و پوشش‌ها به قدری زیاد است که چادر به چشم نمی‌آید، گفت: زنانی از پاکستان و یا دیگر کشور‌های مسلمان با لباس‌های محلی خود بودند و حتی برخی مردان هم سرشان را با کلاه‌هایی مخصوص پوشانده بودند.

او که مدتی در ژاپن اقامت داشت، اظهار کرد: در ژاپن احساس کردم همین روسری که سر من است می‌تواند تبلیغ دین باشد. به عبارت دیگر شاید تبرج باشد ولی فریادی است برای تبلیغ حجاب و من همیشه متأسف بودم که برخی از بانوان مسلمان ایرانی حتی در سفر به امارات هم بلافاصله حجاب و یا حتی پوشش چادر را بر می‌دارند.

واکنش مردم امریکا در مواجهه با خانم چادری

جمشیدی یادآور شد: با اینکه تنها فرد محجبه در محل تحصیلم بودم، رفتار‌های اطرافیان متفاوت بود. برخی به صرف مسلمان بودنم ارتباط نمی‌گرفتند. گاهی هم خانم‌ها یا آقایان که من را با پوشش چادر می‌دیدند بسیار هیجان‌زده می‌شدند. من چادر سنگ‌دوزی شده می‌پوشیدم و برخی از خانم‌ها می‌آمدند و به چادرم دست می‌زدند و می‌گفتند چه زیباست. یا زمانی در آسانسور وارد شدیم چند تا خانم کره‌ای در مورد چادر من حرف می‌زدند و می‌گفتند چقدر قشنگ است.

او در بیان خاطراتش از رعایت حجاب و استفاده از چادر در امریکا و ژاپن ادامه داد: یکبار در رستوران ایرانی بودیم که خانواده‌ای با اشار به من می‌گفتند اینها دیگر برای چه با این سر و وضعشان به اینجا می‌آیند. من، چون چادر عربی می‌پوشم، آنها فکر کرده بودند ما عرب هستیم.

این نخبه ایرانی مقیم امریکا با اشاره به اینکه رضایت خدا را بر مردم ترجیح می‌دهم، گفت: اگر تصمیم فرد درست است نباید از ناراحتی و اهانت یا تشویق دیگران ناراحت یا خوشحال شود.

جمشیدی از همراهی همسرش برای رعایت حجاب یاد کرد و اظهار داشت: حس همسرم تایید بود و می‌گفت من به تو افتخار می‌کنم. او در این موضوع با من همراه بود.

حجاب خانم‌ها تکه‌هایی از پازل فرهنگ است

جمشیدی با بیان اینکه باید ابتدا مسئله حجاب را حل کرد، اظهار داشت: بسیاری از معترضین به حجاب گویی حجاب را قبل از اینکه مسئله اعتقادی بدانند یک مسئله فردی و شخصی می‌دانند. مثل اینکه فردی دلش بخواهد امروز با لباس آبی بیرون برود ولی قانون بگوید امروز اجازه نداری با این رنگ وارد جامعه شوی! بحث حجاب را نیز در همین حد می‌دانند و ناراحت می‌شوند.

او ادامه داد: واقعیت این است که حجاب یک مسئله شخصی نیست بلکه یک موضوع به شدت اجتماعی است. تصمیمی که هر خانمی می‌گیرد برای باحجاب یا بی‌حجاب بودن، تکه‌هایی از پازل جامعه و فرهنگ را شکل می‌دهد؛ لذا نمی‌توان به حجاب به عنوان مسئله شخصی نگاه کرد و گفت من آزادم یا دلم می‌خواهد و هر طور دوست دارم می‌توانم لباس بپوشم.

این نخبه ایرانی مقیم امریکا با تأکید بر اینکه در مورد موضوع حجاب نیازمند گفتمان‌سازی هستیم، تصریح کرد: اغلب وقتی از حجاب صحبت می‌شود، به عنوان امری فردی بوده که انسان را به خدا نزدیکتر می‌کند و اگر بی‌حجاب باشی از خداوند دور می‌شوی. ولی اگر به دختران ما گفته شود که بی‌حجابی تو کمک به صهیونیست‌هاست که جوامع اسلامی را از بین می‌برد، اگر از تأثیر بی‌حجابی بر جنبه‌های اجتماعی و سیاسی یک کشور گفته شود، یا از اینکه حجاب چه تأثیری بر مسلمانان دنیا می‌تواند داشته باشد، صحبت شود، قطعاً همه زنان اهمیت و ضرورت آن را درک می‌کنند.

این کارشناس حقوقی در بخشی از سخنانش اشاره کرد: در لزوم فرهنگ‌سازیِ پوشش و عفاف همین بس که باید این مسئله را نیز از کودکی به فرزندان آموخت. در کنار فرهنگ‌سازی باید قوانینی هم وجود داشته باشد. حجاب یک مسئله اجتماعی است و صرفاً فرهنگسازی کافی نیست چه بسا برخی نمی‌خواهند یا نخواهند از آن فرهنگ تبعیت کنند، اینجاست که قانون باید باشد.

جمشیدی در پایان سخنان خود تصریح کرد: طبق آمار‌های رسمی، اوضاع کنونی غرب به لحاظ اخلاقی بسیار وخیم است و گاهی حتی اوضاع پوشش به گونه‌ای بود که منِ خانم هم خجالت می‌کشیدم. از سویی زن ژاپنی نسبت به زن امریکایی بسیار پوشیده‌تر است.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.