به گزارش شهرآرانیوز، رشد، توسعه یا بازآفرینی هر اسمی که داشته باشد با ساختن راه و پیاده رو، پل یا آسفالت به تنهایی محقق نمیشود و دال مرکزی توسعه، انسان است.
با این نگاه، مراکز رویش شهرداری مشهد با سیاستگذاری دوره ششم شورای شهر مشهد و با هدف اشتغالزایی و رونق درآمد به ویژه در محلات هدف بازآفرینی و مناطق کمبرخوردار ایجاد شد.
این مراکز با هدف حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی و ایجاد اشتغال در سطح شهر مشهد افتتاح شدهاند و برای توانمندسازی و ایجاد اشتغال عموم مردم در محلات هدف با برگزاری کارگاههای آموزشی در رشتههایی، چون خیاطی، چرم دوزی، قالی بافی، تابلوفرش، گلیم بافی و فرت بافی به صورت تعهد اشتغال خدمات ارائه میکنند.
رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد در این خصوص میگوید: در این دوره شورای شهر، مراکز رویش با هدف حمایت از زنان سرپرست خانوار در مناطق هدف بازآفرینی ایجاد شدند.
فاطمه سلیمی ادامه میدهد: برای مکان مراکز در برخی مناطق از ظرفیتهای ساختمانهای شهرداری استفاده شده است و در برخی دیگر از مناطق ذیل پروژههای زودبازده شهرداری ایجاد شده اند.
وی در ادامه گفتگو با خبرنگار ما تشریح میکند: هدف این است که مشاغل زنان سرپرست خانوار از صفر تا صد یعنی آموزش تا بازار فروش محصولات مورد حمایت قرار گیرند.
به گفته رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد، در محلات مختلف آموزشهای متنوعی مانند خیاطی و تولید مصنوعات رزین توسط افراد پیشران بصورت رایگان ارائه میشود و در ازای تولید محصولات دستمزدی هم به کارآموزان پرداخت میگردد.
سلیمی خاطرنشان میکند: پیشرانها پس از آموزش و توانمندسازی نیز نسبت به خرید محصولات تولید شده توسط بانوان اقدام میکنند و لازم نیست خانمها خودشان کار بازاریابی را انجام دهند.
وی در ادامه عنوان میکند: در این دوره مدیریت شهری، بیشترین تمرکز ما بر تامین زیرساخت هاست و شهرداری باید در بحث افراد پیشرانی که در این مراکز فعالیت میکنند، منسجمتر و با محتوای بهتری ورود کند و مشاغلی آموزش داده شود که افراد را به سمت یک اشتغال پایدارتر سوق دهد بطوری که افراد بتوانند مشاغلی را آموزش ببینید که با سرمایههای پایینتر خودشان مستقل شوند.
رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد یادآور میشود: در تهران شبیه این مراکز رویش مشهد با عنوان کوثر فعال است که مانند مشهد با هدف توانمندسازی زنان فعال هستند.
معاون اجتماعی و اقتصادی سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد نیز در این باره به خبرنگار ما میگوید: در حال حاضر هفت مرکز رویش در مشهد فعال است و از شروع فعالیت این مراکز تا الان ۱۵۰۰ نفر آموزشهای مراکز رویش را دریافت کرده اند و ۴۰۰ نفر با همین مهارتی که کسب کرده اند، صاحب شغل و کسب و کار شده اند.
حمیدرضا باقری ادامه میدهد: وظیفه پیشرانها شناسایی و آموزش افراد مستعد در محلات حاشیه شهر است تا از طریق برگزاری دوره آموزش مهارتی زمینه اشتغال پایدار را برای این افراد فراهم کنند.
وی خاطرنشان میکند: مواد اولیه برای این آموزشها و توسعه مهارتها را پیشران تهیه میکند و هیچ هزینهای بابت آموزش و مواد اولیه از افراد دریافت نمیشود و در قبال این موضوع تولیدات مهارت آموزان را از آنها خریداری میکند.
معاون اجتماعی و اقتصادی سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد با بیان اینکه تا الان تقریبا بین ۳۵ تا ۴۰ فرد یا مجموعه بصورت پیشران با مراکز رویش همکاری میکنند، اضافه میکند: از سال قبل که این مراکز را ایجاد کردیم مکلف شدیم هر سال حداقل چهار مرکز راه اندازی کنیم.
وی در خصوص شناسایی جامعه هدف در این طرح میگوید: دفاتر تسهیلگری در محلات هدف بازآفرینی و شوراهای اجتماعی به شناسایی افراد جویای کار به ما کمک میکنند.
باقری بیان میکند: تاکید ما این است در هر مرکز رویش فقط افراد همان محله حضور داشته باشند.
آنطور که معاون اجتماعی و اقتصادی سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد میگوید، مراکز رویش فعال در بلوار توس (محله نوده)، شاهنامه (چهاربرج)، اول خیابان عبادی، پارک ثامن الائمه محله سیدی، محله طرق، بلوار امت و قلعه وکیل آباد هستند و ۹ مرکز در حال ساخت هستند.
وی در خصوص تعامل و همکاری با سایر دستگاهها میگوید: با اداره کل فنی و حرفهای تفاهم نامهای داریم که بر اساس آن افرادی که در مراکز رویش دوره مهارتی میگذرانند میتوانند با شرکت در آزمون فنی حرفهای گواهینامه مهارتی بگیرند.
معاون اجتماعی و اقتصادی سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد متذکر میشود: کمیته امداد و بهزیستی نیز به افراد واجد شرایطی که دوره مهارتی مراکز رویش را گذرانده باشند برای راه اندازی کسب و کار تسهیلات ارائه میدهند، از ۴۰۰ نفر که الان توانسته اند در این مراکز توانمند شوند ۱۵ نفر با معرفی ما وام کمیته امداد دریافت کرده اند، البته این همکاری دو جانبه است و در مواردی هم کمیته امداد افراد جویای کار را به ما معرفی میکند تا از خدمات مراکز رویش استفاده کرده و توانمند شوند.