به گزارش شهرآرانیوز، در شصتوپنجسالگی احتمال ابتلای یک زن به بیماری آلزایمر ۲ برابر یک مرد است، و در هفتادوپنجسالگی، این احتمال ۳ برابر میشود. در واقع، دوسوم مبتلایان به آلزایمر زنان هستند.
دیگر بر کسی پوشیده نیست که بیماری آلزایمر زندگی قربانیانش و خانوادههایشان را به روشهای مختلف و پیچیدهای مختل یا حتی ویران میکند. همانطور که گفته شد، این بیماری با زنان بهمراتب نامهربانتر هم هست. زنان بیش از مردان به این بیماری مبتلا میشوند. این در حالی است که اغلب، وظیفه اصلی نگهداری و مراقبت از خانواده به طور معمول بر عهده زنان است. به همین سبب، سازمانها، صندوقها و خیریههای بسیاری به یافتن راهی برای درمان آلزایمر و کمک به زنان مبتلا به این بیماری اختصاص یافتهاند.
به بهانه روز جهانی آلزایمر (۲۱ سپتامبر)، میخواهیم به معرفی ۳ سازمان بپردازیم که بهطور مشخص بر مسئله آلزایمر در زنان تمرکز دارند.
وبسایت «زنان و آلزایمر» متعلق به یک سازمان غیرانتفاعی یا ناسودبر با عنوان «Cure Alzheimer’s Fund» یا «صندوق درمان آلزایمر» است که در سال ۲۰۰۴ توسط هنری مککین، فیلیس راپاپورت، و ژاکی و جف موربی تأسیس شد و از آن زمان تاکنون تمرکز صددرصدی خود را بر یافتن درمانی برای این بیماری بیرحم و مرگبار قرار داده است.
در این سازمان، همه هزینههای لازم برای اداره سازمان و برگزاری رخدادهای علمی یا شرکت در آنها، توسط هیئت مدیره سازمان صورت میگیرد و ۱۰۰ درصد کمکها و اهداییهای مردم به سازمان در زمینه تحقیق و پژوهش مورد استفاده قرار میگیرند.
هدف این سازمان یافتن درمانی برای آلزایمر است و تحقیقاتی که دارای بیشترین احتمال برای یافتن راهی برای پیشگیری از این بیماری یا کاستن سرعت ابتلا به آن، و یا حتی، وارونه ساختن روند رشد بیماری باشند در اولویت سازمان قرار دارند. این سازمان از زمان تأسیسش تاکنون، از محل کمکهای مردمی، بیش از ۹۰ میلیارد دلار به تحقیقات آلزایمر کمک کرده است.
سازمان «جنبش آلزایمر زنان» متشکل از گروهی از افراد مصمم و متعهد به تغییر داستان آلزایمر و زنان است. WAM قصد دارد این کار را از طریق سرمایهگذاری برای انجام تحقیقات زنمحور در زمینه آلزایمر، حمایت از افراد مبتلا به این بیماری و ارائه آموزش در زمینه سلامت مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر انجام دهد.
ماریا شریور، مؤسس این سازمان، میگوید: «زنان در کانون بحران آلزایمر قرار دارند. به همین دلیل است که ما باید در مرکز فعالیتهای صورتگرفته برای یافتن راهحلی برای این بحران باشیم.» هدف دیگر این سازمان جنگیدن با پیشفرضها و انگارههای نادرستی است که درباره بیماری آلزایمر، و بهخصوص دلایل ابتلای بیشتر زنان به این بیماری، وجود دارد.
این سازمان نیز مانند ۲ سازمان پیشین تلاش میکند با کمک به تسریع روند تحقیقات جهانی در زمینه آلزایمر، کاهش ریسک ابتلا به بیماری و تشخیص زودهنگام آن، و رساندن مراقبتها و حمایتهای صورتگرفته به بالاترین سطح کیفی، به پایان یافتن بحران آلزایمر و سایر انواع زوال عقل در میان گونه بشر، بهویژه زنان، کمک کند.
در نگاه اول، به نظر میرسید که دلیل بالاتر بودن آمار ابتلای زنان به این بیماری، در مقایسه با مردان، این حقیقت باشد که زنان در واقع بیشتر عمر میکنند و در نتیجه زنان بیشتری به سنین بالایی میرسند که خطر ابتلا به آلزایمر در آنها افزایش مییابد، اما اکنون مشخص شده است همانطور که طول عمر بیشتر زنان در مقایسه با مردان دارای دلایلی بیولوژیکی است، ممکن است برای این مسئله نیز دلایل بیولوژیکی منحصربهفردی وجود داشته باشد.
در همین راستا، انجمن آلزایمر در سال ۲۰۱۶ کمکهزینهای با عنوان «کمکهزینه انجمن آلزایمر» را برای کمک به یافتن پاسخی برای این پرسش که «چرا زنان بیش از مردان به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند؟» تعریف کرد.
منابع:
http://womenandalzheimers.org/ وبسایت زنان و آلزایمر
https://thewomensalzheimersmovement.org/ وبسایت جنبش آلزایمر زنان
https://www.alz.org/blog/alz/february_۲۰۱۶/why_does_alzheimer_s_disease_affect_more_women_tha وبسایت انجمن آلزایمر