تأمین ۸۸۸۸ جهیزیه برای زوج‌های احسان‌پذیر در کشور با اجرای پویش «آینه‌ شمعدان» فعالیت میلیون‌ها بانوی بسیجی در کشور با محوریت تولید و کارآفرینی ارتقای رکورد تپانچه ۲۵ متر ایران توسط دختر المپیکی کشورمان روایت دغدغه‌های مادرانه ساره جوانمردی، قهرمان تیراندازی پارالمپیک و جهان معرفی راهکار‌های مؤثر و کاربردی برای نظم‌دهی به آشپزخانه شکل گیری نهضت جهانی شیرخوارگان حسینی با محوریت نقش زن در عاشورا و حضور پررنگ مادران بررسی عوامل اثرگذار در افزایش آمار ازدواج مؤثر لزوم اولویت‌بندی مواد قانون جوانی جمعیت | ایران از نظر مرخصی زایمان جزو سخاوتمندترین کشور‌های دنیاست ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حمید رخشانی برگزاری اجتماع باشکوه ۷ هزار دختر دانشجو در حرم مطهر حضرت معصومه (س) همزمان با آغاز دهه کرامت انتقاد شدید عضو هیئت‌امنای بنیاد زنان و دموکراسی از ممنوعیت پوشش‌ زنان در فرانسه افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار با مصرف به‌اندازه گوجه‌سبز مادربلاگرها؛ خطری جدی برای تعیین الگو‌های تربیتی و شیوه‌های فرزندپروری اعلام برنامه مسابقات هندبال قهرمانی جوانان دختر آسیا| اولین حریف تیم ملی دختران ایران مشخص شد اجرای پویش ملی «دخترم، افتخار ایران است» در کشور با هدف پاسداشت مقام دختر دعوت از ۲۱ دختر از  خراسان رضوی به جشنواره مینی بسکتبال و  استعدادیابی تیم ملی ۲۰۲۹
سرخط خبرها
آیا مهریه را برای بار دوم می‌توان به اجرا گذاشت؟

آیا مهریه را برای بار دوم می‌توان به اجرا گذاشت؟

  • کد خبر: ۲۹۲۲۵۵
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
اگر زن بعد از به اجرا گذاشتن مهریه خود پشیمان شد و خواست دو مرتبه اقدام کند شرایطی دارد که در ادامه می‌خوانید.

به گزارش شهرآرانیوز، ممکن است خانم پس از به اجرا گذاشتن مهریه، به هر دلیلی پشیمان شده و پیگیر پرونده نشود یا از درخواست خود صرف نظر کند. حال سوالی که پیش می‌آید این است که آیا زن این حق را دارد که مجددا اجرا گذاشتن مهریه را درخواست کند؟

برای پاسخ به این پرسش می‌توان حالت‌های زیر را در نظر گرفت:

حالت اول: زمانی است که زن مهریه را اصطلاحا ابراء می‌کند (می‌بخشد). یعنی می‌گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت (یا تو را از پرداخت مهریه بری می‌کنم). این بیان باعث می‌شود که تکلیف شوهر در ادای مهریه به طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق رجوع (پشیمانی) ندارد و پاسخ به این سوال که چند بار می توان مهریه را اجرا گذاشت منفی خواهد بود.

حالت دوم: زمانی است که زن در قبال طلاق، کل مهریه‌اش را به شوهر می‌بخشد. بذل مهر در طلاق‌های خلع و مبارات (یا همان طلاق توافقی) انجام می‌شود. این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول از او طلاق بگیرد. این پول پرداختی ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد. عبارت مشهور «مهرم حلال و جانم آزاد» مربوط به همین طلاق است. حال اگر زن در ایام عده طلاق از بخشش خود پشیمان شود، طلاق لغو می‌شود. یعنی طرفین همچنان زن و شوهر محسوب می‌شوند. در نتیجه در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد و بعد از آن نمی‌تواند مهریه را به اجرا بگذارد.

حالت سوم: زمانی است که زن مهریه خود را به شوهر هبه می‌کند (هدیه می‌دهد). یعنی می‌گوید من مهر خود را به تو بخشیدم. در این حالت تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به‌طور کلی از بین نمی‌رود و زن هر چند بار که بخواهد می‌تواند مهریه را مطالبه کند. چراکه زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه رجوع کرده و مهریه خود را مطالبه کند؛ خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد.

چند نکته در رابطه با نحوه دریافت مهریه توسط زوجه

زوجه می‌تواند قبل از طرح دعوی، از طریق اظهارنامه مطالبه مهریه به زوج اخطار نماید مهریه را پرداخت نماید. این یکی از حقوق قانونی خانوم است که در خیلی از موارد از طرح شکایات در دادگاه جلوگیری می‌کند.

سرعت توقیف کردن مال از طریق دادخواست در دادگاه سریع‌تر است ولی یک عیب بزرگ هم دارد و اینکه هزینه دادرسی دادگاه معادل ۳.۵ درصد خواسته دعوی است که در موضوعات مربوط به مهریه غالبا مبلغ بالایی است.

اگر زوجه قصد ممنوع‌الخروج کردن شوهر را داشته باشد اقدام از طریق اجرای ثبت سریع‌تر از اقدام از طریق دادگاه خواهد بود.

اگر مهریه عندالمطالبه باشد و زوج مالی برای توقیف نداشته باشد، بهتر است از طریق دادگاه دادخواست مطالبه مهریه داده شود.

اگر مهریه عندالاستطاعه باشد نه امکان جلب زوج وجود دارد و نه امکان ممنوع‌الخروج کردن او. در این شرایط فقط در صورتی که مالی از زوج به دادگاه یا اداره اجرای ثبت معرفی شود از بابت مهریه توقیف می‌شود و اگر مالی نباشد امکان وصول مهریه وجود نخواهد داشت.

اگر مرد توانایی پرداخت مقدار مهریه‌ای را که بواسطه آن ممنوع‌الخروج شده است نداشته باشد، می‌تواند با دادن دادخواست اعسار از پرداخت مهریه، از دادگاه تقاضای تقسیط مهریه نماید.

در صورت صدور حکم قطعی دادگاه به تقسیط مهریه و پرداخت پیش پرداخت اولیه و حداقل یک قسط از مهریه، زوج می‌تواند از مرجع صادرکننده حکم ممنوع‌الخروجی تقاضای رفع اثر از این حکم را نماید.
منبع: وکیل‌وند

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.