به گزارش شهرآرانیوز؛ دادههای مرکز آمار در تابستان سال گذشته نشان میدهد ۲۶.۵ درصد از زنان شاغل، در بخش صنعت مشغول به کار بودهاند که تعداد زنان مشغول به کار در استانهای مختلف با یکدیگر برابر نبوده است. در سال ۱۴۰۲ از بین ۳۱ استان کشور، آمار زنان مشغول به کار در بخش صنعت در ۴ استان بیش از ۴۰ درصد بوده و این نسبت در ۱۶ استان بین ۲۰ تا ۴۰ درصد قرار داشته است.
به این ترتیب، سهم زنان از اشتغال در بخش صنعت در ۳ استان کمتر از ۱۰ درصد است و استانهایی که بیشترین میزان اشتغال زنان در بخش صنعت را دارند، استان سیستان و بلوچستان با۶۱ درصد و پس از آن هرمزگان، آذربایجان شرقی، قم و اصفهان با ۳۶.۸ درصد قرار دارند. همچنین تا پایان تابستان سال گذشته، ۵۶.۸ درصد از زنان شاغل در بخش «خدمات» مشغول به کار بودهاند. بدین ترتیب این بخش، بیشترین سهم از اشتغال زنان را به خود اختصاص داده و پسازآن بخش «صنعت» اشتغال ۲۶.۵ درصد از بانوان شاغل را تامین کرده است.
بنابراین، سال گذشته اشتغال زنان اصفهانی در حوزه صنعت، جایگاه پنجم کشور را داشته است. اما در سال جاری با تفاوتی معنادار اصفهان در کنار سیستان و بلوچستان قرار گرفته و نرخ بیش از ۵۴درصد را به خود اختصاص داده است. باید به این نکته نیز توجه کرد که امسال نرخ مشارکت اقتصادی بانوان اصفهانی حدود ۱۵.۵درصد بوده و در مقایسه با متوسط کشوری که حدود۱۴ درصد گزارش شده است، در جایگاه بالاتری قرار دارد. در نتیجه نیمی از ۱۵.۵ درصد جامعه زنان اصفهانی که در جستجوی کار بودهاند، در حوزه صنعت مشغول به کار شدهاند.
همچنین براساس دادههای مرکز آمار، در بهار سال جاری، زنان در استان سیستان و بلوچستان بیشتر از نیمی از اشتغال بخش صنعت را به خود اختصاص دادهاند. در مقابل، در ۱۳ استان کشور سهم زنان از اشتغال بخش صنعت کمتر از ۲۰ درصد است. با این وجود در سه استان کشور زنان کمتر از ۱۰ درصد از اشتغال در بخش صنعت را به خود اختصاص دادهاند. طبق گزارش مرکز آمار، در بهار امسال سهم زنان از اشتغال در بخش صنعت در کل کشور بهطور متوسط ۲۵.۵ درصد بوده، به این معنا که از هر ۱۰۰ زن شاغل، ۲۵ زن در بخش صنعت مشغول به کار شدهاند.
درمجموع آمار جدید نشان دهنده آن است که با وجود برخی پیشرفت ها، زنان ایرانی همچنان با مشکلات جدی در زمینه مشارکت اقتصادی بهخصوص در بخش صنعت مواجه هستند. شکاف عمیق جنسیتی در نرخ مشارکت اقتصادی، چالشهای پیشِ روی زنان تحصیل کرده در یافتن شغل مناسب و روند نامتوازن رشد اشتغال در بخش صنعت، همگی نشان میدهد که نیاز به سیاستگذاریهای هدفمند و جامع برای بهبود وضعیت زنان در بازار کار ایران وجود دارد.
منبع: جهان بانو