مومیایی قدرتمندترین رهبر زن مصر باستان کشف شد ۵۲.۳ درصد از سالمندان کشور را بانوان تشکیل می‌دهند زوج‌های جوان گلستانی در حمایت از جبهه مقاومت سنگ‌تمام گذاشتند لزوم بهره‌مندی از تلاش‌های استادان در راستای تحول در حقوق زنان و خانواده دختران نوجوان مشهدی در نگاه بین‌المللی تاثیرگذار هستند تولد یک نوزاد ۵ کیلویی از یک مادر اهل چهارمحال و بختیاری قصه مادربزرگ‌های فلسطینی توانسته فلسطین را زنده نگه دارد موضوع دفاع مقدس و سینمای مقاومت شور و ارادتی در آن است بخشیدن ۲۳۰ گرم طلای بانوی آبادانی به جبهه مقاومت اجرای نمایش «شب‌های طهرون» در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران به کارگردانی فلورا سام نخستین نشست «یاوران مقاومت فاطمی» ویژه دختران در مشهد برگزار شد | سیاهی چادر دختران باعث استمرار حرکت جبهه‌ی مقاومت است رشد دو برابری انتصاب زنان در مشاغل مدیریتی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۳۹۹ درباره طعم دهنده‌هایی که چای را خوش طعم می‌کنند چه می‌دانید؟ «شهردخت» بهانه‌ای برای خواهرانگی اهدای ۲۵ سکه توسط مادر و همسر شهیدان غفاری‌دوست برای کمک به جبهه مقاومت ۶۱ اثر به دبیرخانه کنگره ملی بزرگداشت خواهر دباغ رسیده است هدف اصلی دانشگاه الزهرا، تحقق مرجعیت علمی در حوزه زن و خانواده است رونمایی از پوستر فراخوان پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در منزل ننه عصمت خانواده در شکل‌‎گیری هویت در دوره نوجوانی و انتقال ارزش‌ها نقش مهمی دارد
سرخط خبرها
عدم آگاهی جوانان عامل مهم افزایش سن ازدواج است

عدم آگاهی جوانان عامل مهم افزایش سن ازدواج است

  • کد خبر: ۲۹۵۷۱۱
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
پژوهشگر حوزه زنان گفت: علاوه بر اینکه در ظاهر، سبک زندگی غربی باعث افزایش سن ازدواج شد، در باطن نیز عدم آگاهی جوانان به عنوان عاملی موثر در افزایش سن ازدواج نقش دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه شجاعی درباره افزایش سن ازدواج گفت: با توجه به این که در سبک زندگی غربی آزادی جنسی دیده می‌شود؛ طبیعی است که در چنین محیطی تشکیل خانواده نسبت به جوامع اسلامی و همچنین جامعه ایران از اهمیت کمتری برخوردار باشد.

وی با اشاره به تبلیغات و تاثیرات رسانه‌های غربی ادامه داد: اگرچه سبک زندگی غربی در افزایش سن ازدواج جوانان ایرانی موثر است، اما اجرا نشدن و عملیاتی نکردن نظام حقوق خانواده در اسلام در صدر دلایل است.

این پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده افزود: به عبارت دیگر اگرچه قوانین بسیار خوبی در حقوق وجود دارد، اما به دلیل عدم وجود ساز و کار اجرای عملیاتی به خانواده‌ها تسری پیدا نکرد و صرفاً برای مطالعه در کتاب‌های حقوقی وجود دارند. همچنین ساز و کار به منظور ارائه راهکار برای به تحقق پیوستن حقوق زن و مرد در خانواده از مسیر درست است.

شجاعی با بیان این که در ظاهر، سبک زندگی غربی باعث افزایش سن ازدواج شد افزود: در باطن نیز عدم آگاهی جوانان به عنوان عاملی موثر در افزایش سن ازدواج نقش دارد. به عنوان مثال اگرچه جهیزیه هیچ وقت وظیفه دختر نبوده و همیشه از سر لطف نشات می‌گرفته؛ اما در عصر حاضر، جهیزیه بردن به نمادی از وضعیت اشرافی و تجمل گرایی تبدیل شده است. همچنین علاوه بر هزینه‌های سرسام‌آور، به خرج دادن حساسیت‌های بی‌مورد نیز از جمله موانع برای ازدواج به موقع به شمار می‌آید.

وی با اشاره به ترویج بالا بردن مقدار مهریه یادآور شد: همچنین دریافت مهریه از ابتدای رابطه زوجین می‌توانست راهی برای جلوگیری از مهریه‌های سرسام‌آور باشد. به عبارت دیگر اگرچه در حال حاضر پسر‌ها به منظور هراس از پرداخت مهریه از ازدواج دوری می‌کنند؛ اما در شرایط مذکور از بابت پرداخت مهریه نگرانی‌ای نداشتند چرا که شرایط و میزان پرداخت دقیقاً مشخص شده بود. از سوی دیگر پرداخت حقوق مالی مثل نفقه، اجرت، اجرت‌المثل و اجرت‌الرضا می‌توانست زنان را از اشتغال تمام یا پاره وقت در محیط بیرون باز دارد؛ اما در کمال تاسف هیچ یک از این امور نه فرهنگسازی برای پسران شد و نه به اجرا در خانواده‌ها رسید.

این پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده با اشاره به درخواست گواهی صحت و سلامت موقع ازدواج تشریح کرد: مطابق با قانون با ارائه گواهی سلامت به محضردار، امکان جاری شدن عقد وجود دارد؛ دختر و پسر نیز بدون هرگونه تعارف از سمت خانواده‌ها از یکدیگر تقاضای آزمایش اعتیاد، ایدز و سایر آزمایش‌ها را می‌کنند که ثبت رسمی ازدواج صورت بگیرد.

منبع: برنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.