روایت زندگی بانوی شهید حج خونین سال ۶۶ در کتاب «گوشواره فیروزه‌ای» ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمدحسین حسین‌نژاد ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دختران از نگاه امام صادق (ع) بررسی طرح اصلاح قانون مهریه با حضور حقوقدانان، وکلا و اساتید دانشگاه در فراکسیون زنان و خانواده مجلس بررسی تیغ دو لبه اصلاح موادی از قانون اجرای محکومیت مالی نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران دختران خراسان رضوی در مسابقات آب‌های آرام کمتر از ۲۳ سال درخشیدند سقوط بانوی مشهدی به رده سوم پینگ‌پنگ زنان ایران افزایش ریسک چاقی در کودکان شیرخوار با مصرف زودهنگام غذای کمکی برگزاری زودهنگام لیگ فوتبال بانوان با حضور ۱۰ تیم اجرای برنامه‌های ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۴ با شعار «مادران، معمار فرهنگ» ارائه مشاوره فرزندآوری به زوجین بدون فرزند با اجرای طرح «آمایش امید» زایمان در آب، یک روش سالم و بی‌خطر برای مادر و جنین روایتی زنانه با «نان سال‌های جنگ» نگرانی والدین از افزایش هزینه‌های مهدکودک‌ها در سال‌های اخیر
سرخط خبرها
پوشاک سنتی زنان بیانگر تمدن و فرهنگ اقوام و ملیت‌ها در طول تاریخ بوده است

پوشاک سنتی زنان بیانگر تمدن و فرهنگ اقوام و ملیت‌ها در طول تاریخ بوده است

  • کد خبر: ۲۹۶۸۵۹
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۴
یک بانوی هنرمند و پژوهشگر برجسته در حوزه لباس های سنتی اقوام مختلف کشور گفت: پوشاک سنتی زنان بیانگر تمدن و فرهنگ اقوام و ملیت‌ها در طول تاریخ بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شیوا تبرایی نظری مؤلف کتاب «سوزن‌دوزی‌های آسیانه میانه با محوریت بخارادوزی» است، او به‌کارگیری تکنیک‌های متفاوت، جهت مقاوم‌سازی درز‌ها و لبه‌های خارجی لباس، به‌کارگیری رنگ و گروه‌های رنگی متناسب با ساختار جغرافیا، جانمایی و مکان‌نمایی هوشمندانه سوزن‌دوزی‌ها در لباس و به‌کارگیری تمهیدات مناسب در انتخاب نوع پارچه و نخ به‌کاررفته در سوزن‌دوزی‌ها را فرهنگ‌زا و پیام‌آور می‌داند.

تبرایی می‌گوید: سوزن‌دوزی‌های سنتی ایران نه‌تن‌ها دارای پیام‌های فرهنگی و اقلیمی است بلکه کارکرد‌های حفاظت پایدار و نزدیکی به چرخه طبیعت را نیز شامل می‌شده است.

این هنرمند و پژوهشگر ادامه می‌دهد: در حوزه طراحی لباس نیز تمهیدات دیگری مانند طراحی الگو‌های پایدار منطبق با زیست‌بوم و فرهنگ از قبیل ایجاد برش‌های ویژه در الگوسازی و یا انتخاب نوع پوشش و لباس متناسب با ساختار جغرافیایی اعم از کوچ‌روی و یا یکجا‌نشینی، نوع فعالیت و حرفه، جنسیت و پایگاه اجتماعی و فرهنگی در راه نیل به مد و اندیشه پایدار، مدنظر قرار می‌گرفته است.

او با بیان اینکه در بررسی لباس از نگاه سنت و در جامعه سنتی می‌توان قالب‌های ازپیش‌تعیین‌شده‌ای را درنظر گرفت که هرکدام گروهی از افراد جامعه را در بر می‌گیرد و هر سبک لباس مربوط به قشر یا گروهی از مردم می‌شود.، اضافه می‌کند: قالب‌هایی نظیر مردانگی، زنانگی، اشرافیت، طبقه اجتماعی و شغلی، عوام بودن، تأهل و تجرد از قالب‌های مرسوم لباس در جامعه سنتی است که برای بیان آن موقعیت، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازاین‌رو، پوشاک سنتی زنان یکی از آثار بیانگر تمدن و فرهنگ اقوام و ملیت‌ها در طول تاریخ بوده و است.

این نویسنده دوخت‌های سنتی ایرانی تأثیر قالب صنعت ابزاری برای سیاست‌ها و تحولات اجتماعی را بر لباس در جوامع بسیار می‌داند. در همه دوران‌ها تحولات اجتماعی سیاسی و جغرافیایی بر جنبه‌های انسان‌شناسانه جامعه‌شناسانه و علمی هنر سوزن‌دوزی تأثیرگذار بوده است. به بیانی دیگر، پرداختن به مباحث علمی مرتبط با هنر سوزن‌دوزی از جمله علوم زیبایی‌شناسی، نمادشناسی، اسطوره‌شناسی، مردم‌شناسی و علوم تجربی مانند شیمی و شاخه‌های مرتبط با شیمی، رنگ، شناخت خواص الیاف، زمین‌شناسی و… در این زمینه تأثیر زیادی داشته و سبب ارائه دیدگاه‌های دقیق‌تر در شاخه دانش سوزن‌دوزی شده است.

منبع: پیام ما

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.