راه‌اندازی تعاونی‌های کسب‌وکار برای بانوان در خراسان رضوی کسب پیروزی تیم ملی زنان ایران در اولین بازی در رقابت‌های بسکتبال زنان غرب آسیا بررسی نقش زنان در اقتصاد دیجیتال درخشش بانوان در جشنواره «قهرمان ایران» آموزش کاشت بروکلی در گلدان میزان اختراعات ثبت شده زنان ایران بالاتر از میانگین جهانی ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حسین محمدزاده قیصری پیوند دوباره خانواده ایرانی با سبک زندگی اصیل و بی‌آلایش بومی در سریال پایتخت وجود قوانین متعدد برای حمایت از زنان در محیط‌های اداری برگزاری جشن‌های ویژه دختران به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) در مشهد حضور قهرمان لیگ برتر والیبال زنان ایران در لیگ قهرمانان آسیا لزوم تدوین سند جامع زنان در هر استان ناکامی تیم‌های هندبال دختران مشهد برای صعود به لیگ دسته یک کشور راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت بارداری سهم بالای زنان در ابتلا به اختلالات خلقی حجاب، نمایانگر حاکمیت دینی در جامعه برگزاری یک دوره آموزشی با هدف ترویج فرهنگ حسینی در سبک زندگی نوجوانان
سرخط خبرها
ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مرتبط با گردشگری در جهان را دارد

ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مرتبط با گردشگری در جهان را دارد

  • کد خبر: ۲۹۸۰۴۰
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷
براساس آمار موجود، اشتغال مستقیم بیش از ۹۰ درصد کارکنان تدارکات گردشگری مانند مهمانداران، پیشخدمت‌ها و... زنان هستند و ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مدیریتی یا تخصصی در بخش هتل و رستوران در جهان را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گردشگری یکی از پردرآمدترین فعالیت‌های اقتصادی دنیاست. تفاوت این صنعت با صنایع دیگر در تاثیری است که بر تمام اقشار جامعه برجای می‌گذارد و از سویی توسعه اقتصادی و اجتماعی با گسترش گردشگری آن قدر حائز اهمیت است که از آن با عنوان «صادرات نامرئی» نام برده می‌شود.

گردشگری به عنوان مهم‌ترین عامل دستیابی به توسعه پایدار مطرح شده است و زنان در گردشگری دارای رتبه عالی قرار داده شدند، زیرا فرصت کارآفرینی و اشتغال به عنوان اولین مزیت در صنعت گردشگری برای زنان درنظر گرفته شده است.

 از آنجا که گردشگری اثرات مهمی بر زندگی جوامع محلی و میزبان به‌خصوص زنان برجا می‌گذارد و از این رو موضوع جنسیت و گردشگری با ابعاد متفاوت اجتماعی، اقتصادی و زیستی قابل طرح است.

صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال زنان نقش جدی ایفا می‌کند

توسعه گردشگری به افزایش فرصت‌های شغلی، ارتقای پایگاه اجتماعی، ایجاد اشتغال و خودکفایی، ایجادفرصت‌های دستیابی به موقعیت و جایگاه، مدیریت و رهبری و افزایش فرصت‌های زنان برای فعالیت و موقعیت‌های جانبی می‌انجامد.

صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال زنان نقش جدی ایفا می‌کند و از دو طریق در بهبود وضعیت اقتصادی زنان نیز تاثیرگذار است. اشتغال مستقیم که بر اساس آمار موجود بیش از ۹۰‌درصد کارکنان تدارکات گردشگری مانند مهمانداران، پیشخدمت‌ها و... زنان هستند و ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مدیریتی یا تخصصی در بخش هتل و رستوران در جهان را دارد و از طرفی اشتغال غیرمستقیم مانند کارگاه‌های قالی بافی و گلیم بافی، سوزن دوزی و دیگر صنایع دستی. زیرا گردشگری صنایع زیادی را تحت پوشش قرار می‌دهد. با توسعه و رونق صنعت گردشگری فرصت‌های بیشتری برای اشتغال زنان ایجاد می‌شود.

گردشگری به عنوان ابزاری برای قدرتمندسازی زنان محسوب می‌شود

با توجه به افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار و نرخ بالای بیکاری، ایجاد فرصت‌های شغلی از طریق گردشگری می‌تواند به عنوان ابزار مهمی در جهت توانمندسازی زنان نقش ایفا کند. گردشگری به عنوان ابزاری برای قدرتمندسازی زنان می‌تواند فرصت‌های اشتغال‌زایی بسیاری برای زنان در بخش‌های اشتغال رسمی و غیررسمی ایجاد کند.

همچنین منافع بسیاری برای زنان دارد به طوری که فرصت‌های کارآفرینی بسیاری در صنایع دستی، تولید محصولات غذایی و راهنمای تور‌ها ایجاد می‌کند. با توجه به سه ورودی پیش برنده اقتصادی مانند صنایع‌دستی، اجتماعی مانند اطلاع‌رسانی و تبلیغات و زیستی مانند حساسیت زنان در حفظ محیط‌زیست برای توانمندسازی زنان چهار عامل اصلی یعنی عامل اقتصادی، کنترل بر منابع طبیعی، آموزشی، سیاسی مطرح می‌شود.

رشد گردشگری در سال‌های اخیر، فرصت‌های بسیاری برای زنان در مناطق مختلف کشور به وجود آورده است که این حضور متاثر از عوامل پیش برنده گسترده در سه مولفه اقتصادی، اجتماعی و زیستی است.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.