مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مرتبط با گردشگری در جهان را دارد

ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مرتبط با گردشگری در جهان را دارد

  • کد خبر: ۲۹۸۰۴۰
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷
براساس آمار موجود، اشتغال مستقیم بیش از ۹۰ درصد کارکنان تدارکات گردشگری مانند مهمانداران، پیشخدمت‌ها و... زنان هستند و ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مدیریتی یا تخصصی در بخش هتل و رستوران در جهان را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گردشگری یکی از پردرآمدترین فعالیت‌های اقتصادی دنیاست. تفاوت این صنعت با صنایع دیگر در تاثیری است که بر تمام اقشار جامعه برجای می‌گذارد و از سویی توسعه اقتصادی و اجتماعی با گسترش گردشگری آن قدر حائز اهمیت است که از آن با عنوان «صادرات نامرئی» نام برده می‌شود.

گردشگری به عنوان مهم‌ترین عامل دستیابی به توسعه پایدار مطرح شده است و زنان در گردشگری دارای رتبه عالی قرار داده شدند، زیرا فرصت کارآفرینی و اشتغال به عنوان اولین مزیت در صنعت گردشگری برای زنان درنظر گرفته شده است.

 از آنجا که گردشگری اثرات مهمی بر زندگی جوامع محلی و میزبان به‌خصوص زنان برجا می‌گذارد و از این رو موضوع جنسیت و گردشگری با ابعاد متفاوت اجتماعی، اقتصادی و زیستی قابل طرح است.

صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال زنان نقش جدی ایفا می‌کند

توسعه گردشگری به افزایش فرصت‌های شغلی، ارتقای پایگاه اجتماعی، ایجاد اشتغال و خودکفایی، ایجادفرصت‌های دستیابی به موقعیت و جایگاه، مدیریت و رهبری و افزایش فرصت‌های زنان برای فعالیت و موقعیت‌های جانبی می‌انجامد.

صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال زنان نقش جدی ایفا می‌کند و از دو طریق در بهبود وضعیت اقتصادی زنان نیز تاثیرگذار است. اشتغال مستقیم که بر اساس آمار موجود بیش از ۹۰‌درصد کارکنان تدارکات گردشگری مانند مهمانداران، پیشخدمت‌ها و... زنان هستند و ایران رتبه ششم مشارکت زنان در مشاغل مدیریتی یا تخصصی در بخش هتل و رستوران در جهان را دارد و از طرفی اشتغال غیرمستقیم مانند کارگاه‌های قالی بافی و گلیم بافی، سوزن دوزی و دیگر صنایع دستی. زیرا گردشگری صنایع زیادی را تحت پوشش قرار می‌دهد. با توسعه و رونق صنعت گردشگری فرصت‌های بیشتری برای اشتغال زنان ایجاد می‌شود.

گردشگری به عنوان ابزاری برای قدرتمندسازی زنان محسوب می‌شود

با توجه به افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار و نرخ بالای بیکاری، ایجاد فرصت‌های شغلی از طریق گردشگری می‌تواند به عنوان ابزار مهمی در جهت توانمندسازی زنان نقش ایفا کند. گردشگری به عنوان ابزاری برای قدرتمندسازی زنان می‌تواند فرصت‌های اشتغال‌زایی بسیاری برای زنان در بخش‌های اشتغال رسمی و غیررسمی ایجاد کند.

همچنین منافع بسیاری برای زنان دارد به طوری که فرصت‌های کارآفرینی بسیاری در صنایع دستی، تولید محصولات غذایی و راهنمای تور‌ها ایجاد می‌کند. با توجه به سه ورودی پیش برنده اقتصادی مانند صنایع‌دستی، اجتماعی مانند اطلاع‌رسانی و تبلیغات و زیستی مانند حساسیت زنان در حفظ محیط‌زیست برای توانمندسازی زنان چهار عامل اصلی یعنی عامل اقتصادی، کنترل بر منابع طبیعی، آموزشی، سیاسی مطرح می‌شود.

رشد گردشگری در سال‌های اخیر، فرصت‌های بسیاری برای زنان در مناطق مختلف کشور به وجود آورده است که این حضور متاثر از عوامل پیش برنده گسترده در سه مولفه اقتصادی، اجتماعی و زیستی است.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.