به گزارش شهرآرانیوز؛ روستای «اَلگن» متناسب با جغرافیای منطقه شکلگیری واحدهای مسکونی متناسب با اقلیم در آن رخ داده به طوری که بافت مسکونی روستا را نمیتوان پلکانی به شمار آورد، اما بهسبب شیب زمین خانهها بهصورت کاملا طبیعی و بدون نقشه قبلی پلکانی ساخته شدهاند.
هسته اصلی و مرکزی روستای «اَلگن» روی تپهای شکل گرفته که خود در میان سایر تپهها و کوههای اطراف احاطه شده و در مرکزیترین نقطه همان تپه قلعهای اعیانی ساخته شده که از قدیمیترین بناهای روستاست.
«شله ناردون» یکی از غذاهای سنتی این روستاهای «اَلگن» است که در روزهای پاییز به ویژه هنگام بارش باران پخت میشود این غذا با اناردانه یا همان دانههای انار خشک شده، برنج و آبگوشت تهیه میشود.
بهعلت وجود بلوطستانها در این منطقه و فراوانی میوه بلوط وحشی، نان بلوط با طعمی متفاوت و میوه بلوط به صورت کبابی از خوراکیهایی هستند که احتمالا در مناطق دیگر کشورمان کمتر میتوانید مثل آن را امتحان کنید.
نوع دیگری از نان که از مخلوط آرد گندم و جو به دست میآید و به آن «اربیز» میگویند نیز در این منطقه زیاد استفاده میشود، اما بهخاطر فراوانی دام، کبابهای بسیار لذیذ یکی از بهیادماندنیترین غذاهایی است که در این روستا میل کردهاید.
منبع: ایرنا