تأمین ۸۸۸۸ جهیزیه برای زوج‌های احسان‌پذیر در کشور با اجرای پویش «آینه‌ شمعدان» فعالیت میلیون‌ها بانوی بسیجی در کشور با محوریت تولید و کارآفرینی ارتقای رکورد تپانچه ۲۵ متر ایران توسط دختر المپیکی کشورمان روایت دغدغه‌های مادرانه ساره جوانمردی، قهرمان تیراندازی پارالمپیک و جهان معرفی راهکار‌های مؤثر و کاربردی برای نظم‌دهی به آشپزخانه شکل گیری نهضت جهانی شیرخوارگان حسینی با محوریت نقش زن در عاشورا و حضور پررنگ مادران بررسی عوامل اثرگذار در افزایش آمار ازدواج مؤثر لزوم اولویت‌بندی مواد قانون جوانی جمعیت | ایران از نظر مرخصی زایمان جزو سخاوتمندترین کشور‌های دنیاست ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حمید رخشانی برگزاری اجتماع باشکوه ۷ هزار دختر دانشجو در حرم مطهر حضرت معصومه (س) همزمان با آغاز دهه کرامت انتقاد شدید عضو هیئت‌امنای بنیاد زنان و دموکراسی از ممنوعیت پوشش‌ زنان در فرانسه افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار با مصرف به‌اندازه گوجه‌سبز مادربلاگرها؛ خطری جدی برای تعیین الگو‌های تربیتی و شیوه‌های فرزندپروری اعلام برنامه مسابقات هندبال قهرمانی جوانان دختر آسیا| اولین حریف تیم ملی دختران ایران مشخص شد اجرای پویش ملی «دخترم، افتخار ایران است» در کشور با هدف پاسداشت مقام دختر دعوت از ۲۱ دختر از  خراسان رضوی به جشنواره مینی بسکتبال و  استعدادیابی تیم ملی ۲۰۲۹ دعوت از بانوی مشهدی به  اردوی تیم ملی کبدی بانوان دستور پخت کیک خشک نسکافه‌ای مخصوص در خانه + فیلم
سرخط خبرها
قهرمان‌پروری در ایران کم‌رنگ شده است

قهرمان‌پروری در ایران کم‌رنگ شده است

  • کد خبر: ۲۹۸۳۲۶
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱
یک جامعه‌شناس فرهنگی گفت: سه عامل یعنی سیاست‌های فرهنگی کشور در کنار کم‌رنگ‌بودن نقش معرفی چهره‌های برتر در رسانه‌ها و سیستم آموزشی ما، از جمله مهم‌ترین عواملی هستند که باعث شده‌اند تا قهرمان‌پروری در ایران کم‌رنگ بشود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سمیه توحیدلو با ذکر اینکه «قهرمان»سازی نیاز هر جامعه‌ای است، می‌گوید: لازم نیست به دنبال قهرمانان خود در تاریخ‌های دور و افسانه‌ها بگردیم. مثلا انقلاب‌هایی مانند انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی ما مانند هر جنگ دیگری دارای دو روی سکه حق و باطل است و تک تک فرماندهان و جنگاوران بنام آن می‌توانند یک قهرمان برای نسل‌های آینده کشور باشند ولی از آنجاییکه رسانه‌ها چندان به آنها و ابعاد دلاوری‌ها و ابتکارات و نقشی که در پیروزی ما در عملیات‌های مختلف داشته اند، نپرداخته اند، کسی آنها را نمی‌شناسد.

وی ادامه می دهد: همین رویه در مورد بسیاری از روشنفکران دینی و چهره‌های علمی موفق و ورزشکاران گمنام و حتی نام آشنای آنها نیز صدق می‌کند. یعنی کمتر کسی آنها را می‌شناسد چه رسد به اینکه بخواهند قهرمان جوانان و نوجوانان این مرز و بوم شوند!

این جامعه شناس، اما معتقد است که از اواخر دهه ٧٠، سیاست‌های فرهنگی جامعه در مورد قهرمان سازی تغییر کرد.

وی در این زمینه می‌گوید: از سال ١٣٧٦ تفکری در مورد قهرمان سازی در ساختار مدیریت فرهنگی کشور ما شکل گرفت که معتقد بود نباید قهرمان سازی کرد. استدلال مدیران وقت آن زمان هم این بود که قهرمان سازی مانع از دیده شدن دستاورد‌های سایر اقشار جامعه می‌شود و فقط یکسری افراد خاص در چنین جامعه فرصت رشد پیدا کردن دارند. حتی در آنها سال‌ها سیاست کلی کشور در راستای «قهرمان زدایی» بود تا «قهرمان سازی». اینگونه بود که هموطنان ما تبدیل به شهروندانی شدند که حتی با قهرمانان مقابله می‌کردند.

توحیدلو همچنین معتقد است که رسانه‌ها و سیستم آموزشی ما نتوانسته اند چهره‌های موفق جامعه را به خوبی به دانش آموزان و دانشجویان معرفی کنند.

 این جامعه شناس در این زمینه می‌گوید: شاید دلیل آن تکثر چهره‌های موفق در حوزه‌های مختلف باشد. یعنی ما شهروندان موفقی در رشته‌های مختلف علمی و صنعت و ... داریم که باید از طریق سیستم آموزشی ما به نسل جوان معرفی شوند ولی الان این اتفاق نمی‌افتاد. یعنی حداکثر معرفی چند چهره موفق در کتاب‌ها گنجانده شده و تلاشی برای شناساندن سایر چهره‌های موفق به عنوان قهرمانان کشور نشده است.

 به گفته وی این سه عامل یعنی سیاست‌های فرهنگی کشور در کنار کمرنگ بودن نقش معرفی چهره‌های برتر در رسانه‌ها و سیستم آموزشی ما، از جمله مهمترین عواملی هستند که باعث شده اند تا قهرمان پروری در ایران کمرنگ شود.

منبع: شهروند

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.