طرز تهیه چیزکیک یلدایی ساده + فیلم هویت‌هایی که درست شکل نگرفته‌اند درباره توجه نامتعارف برخی بانوان به خود و دورشدن از نقش‌­های زنانه‌شان | من، خودم و دیگر هیچ حفظ سلامت استخوان‌ها در زنان یائسه با مصرف ادویه پاپریکا زنان هنرمند در برج آزادی گرد هم می آیند تأثیر دورهمی‌های خانوادگی بر فرهنگ ایرانی لزوم توجه به زیرساخت‌ها و نقش زنان در توسعه منطقه‌ای والیبال بانوان مشهد بازهم لیگ‌برتری نشد! کامبک فوتسال بانوان مشهد به لیگ برتر ۳ دختر وزنه‌بردار مشهدی در راه قطر حضور ۲۰ درصدی بانوان مدیر صنایع در دوازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت روسری زنان ترکمن، نمادی از هویت فرهنگی است آلوئه ورا، درمان طبیعی و مناسب برای رفع لکه‌های حاصل از بارداری نقش مهم زنان در ایجاد پیوند‌های اجتماعی در فرهنگ ایرانی اسلامی روش‌های علاقه‌مندکردن کودکان به مطالعه ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی های مادران شهدا | شهید حسن جنتی منظری نقش‌آفرینی ستاره اسکندری در سریال سلمان فارسی ام البنین ایران درگذشت روش‌های تغییر دکوراسیون شیک و اقتصادی در منزل
سرخط خبرها
بیماری مزمن کلیوی، هشتمین عامل مرگ‌و‌میر زنان در جهان

بیماری مزمن کلیوی، هشتمین عامل مرگ‌و‌میر زنان در جهان

  • کد خبر: ۳۰۰۰۴۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
در حال حاضر، بیماری مزمن کلیوی هشتمین عامل مرگ‌و‌میر در زنان است که باعث ۶۰۰ هزار مرگ در سال می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۲۳ تا ۳۰ آبان هفته جهانی حمایت از بیماران کلیوی است، این مناسبت باعث شد تا وضعیت بانوان را از نظر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی بررسی کنیم.

با اینکه بیماری کلیوی می‌تواند افراد را در هر سن و نژادی تحت تأثیر قرار دهد، زنان با چالش‌های خاص‌تری در زمینۀ بیماری کلیوی مواجه می‌شوند. حداقلِ خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) در زنان با مردان برابر و حتی امکان دارد بیشتر نیز باشد. CKD تقریباً ۱۹۵ میلیون زن را در سراسر جهان، تحت تأثیر قرار می‌دهد و درحال حاضر هشتمین عامل مرگ‌و‌میر در زنان است که باعث ۶۰۰ هزار مرگ در سال می‌شود. CKD ریسک بالایی دارد و در بسیاری از موارد به سمت نارسایی کلیوی پیش می‌رود که نیاز به درمان جایگزین کلیه یعنی دیالیز یا پیوند کلیه دارد.

بیماری کلیوی ناشی از لوپوس، ممکن است با گذشت زمان، بدتر شود و منجر به نارسایی کلیه شود. SLE در زنان، بسیار شایع‌تر از مردان است و اغلب در سال‌های باروری به آنان حمله می‌کند. از هر ۱۰ نفری که SLE دارند، ۹ نفر زن هستند.

عفونت‌های کلیه، ممکن است منجر به «سپسیس» شود که می‌تواند تهدیدکنندۀ زندگی باشد. این نوع از بیماری کلیوی به دلیل آناتومی بدن زنان در زنان و دختران، شایع‌تر است.

منبع: ماهنامه علمی دیالیز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.