کتابخوانی، راهکاری موثر برای رشد اجتماعی و هیجانی کودکان میزان ابتلاء به بیماری اوتیسم در دختران بالاتر است ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| محمد علی بقالیان تاجری آشنایی با خطرات رانندگی برای مادران در ماه‌های پایانی بارداری آمادگی ۸۰ درصدی بازیکنان تیم ملی فوتسال زنان ایران برای شرکت در تورنمنت تایلند و بازی‌های آسیایی تولد دختران ۳ قلو در مرکز زنان بیمارستان بعثت سنندج کدام استان‌های کشور، پیشتاز آمار زنان فناور هستند؟ ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علی اصغر اسدی درباره اولین دختر دروازه بان هندبال ایرانی که در لیگ اروپا حضور دارد، چه می‌دانید؟ آشنایی با غذا‌های ویژه عید فطر در کشور‌های اسلامی معرفی روش‌های ساده برای لکه زدایی چربی‌های روی فرش حضور تیم ملی بیسبال دختران ایران برای نخستین بار در رویداد‌های بین المللی واریز کمک هزینه خرید بسته‌های بهداشتی و سبد غذایی برای ۲۶ هزار مادر باردار نیازمند در خراسان شمالی «ازدواج سفید»، عامل مهم افزایش طلاق‌ها و فروپاشی خانواده‌ها آغاز اردوی تیم ملی بسکتبال زنان ایران با حضور ۱۸ بازیکن توجه ویژه ایران به نقش زنان و مادران در برنامه‌ریزی شهری اجرای ۳۵ درصدی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۳ سال اخیر ۱۰۰ بانوی معینه در هتل‌های مکه و مدینه مستقر شده‌اند اثرگذاری دوران بارداری مادر بر عادات غذایی کودک
سرخط خبرها
بیماری مزمن کلیوی، هشتمین عامل مرگ‌و‌میر زنان در جهان

بیماری مزمن کلیوی، هشتمین عامل مرگ‌و‌میر زنان در جهان

  • کد خبر: ۳۰۰۰۴۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
در حال حاضر، بیماری مزمن کلیوی هشتمین عامل مرگ‌و‌میر در زنان است که باعث ۶۰۰ هزار مرگ در سال می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۲۳ تا ۳۰ آبان هفته جهانی حمایت از بیماران کلیوی است، این مناسبت باعث شد تا وضعیت بانوان را از نظر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی بررسی کنیم.

با اینکه بیماری کلیوی می‌تواند افراد را در هر سن و نژادی تحت تأثیر قرار دهد، زنان با چالش‌های خاص‌تری در زمینۀ بیماری کلیوی مواجه می‌شوند. حداقلِ خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) در زنان با مردان برابر و حتی امکان دارد بیشتر نیز باشد. CKD تقریباً ۱۹۵ میلیون زن را در سراسر جهان، تحت تأثیر قرار می‌دهد و درحال حاضر هشتمین عامل مرگ‌و‌میر در زنان است که باعث ۶۰۰ هزار مرگ در سال می‌شود. CKD ریسک بالایی دارد و در بسیاری از موارد به سمت نارسایی کلیوی پیش می‌رود که نیاز به درمان جایگزین کلیه یعنی دیالیز یا پیوند کلیه دارد.

بیماری کلیوی ناشی از لوپوس، ممکن است با گذشت زمان، بدتر شود و منجر به نارسایی کلیه شود. SLE در زنان، بسیار شایع‌تر از مردان است و اغلب در سال‌های باروری به آنان حمله می‌کند. از هر ۱۰ نفری که SLE دارند، ۹ نفر زن هستند.

عفونت‌های کلیه، ممکن است منجر به «سپسیس» شود که می‌تواند تهدیدکنندۀ زندگی باشد. این نوع از بیماری کلیوی به دلیل آناتومی بدن زنان در زنان و دختران، شایع‌تر است.

منبع: ماهنامه علمی دیالیز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.