زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طراحی بسته ملی بازیابی روانی کودکان پس از جنگ ۱۲ روزه دستگیری شرور غرب تهران توسط پلیس اطلاعات + تصویر فروش پلاستیک به نرخ نان | گلایه مردم از قیمت گذاری پلاستیک در نانوایی‌ها مواد فروش تهرانپارس با ۴۵ کیلو تریاک دستگیر شد جزئیات ارائه گذرنامه اربعین ویژه بازنشستگان کشوری استان تهران  سازمان محیط زیست در حال پیگیری تأمین حق تالاب‌های کشور برخورد با ۷ واحد غیرمجاز تفکیک زباله در یکی از شهرستان‌های تهران
سرخط خبرها

آیا درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟

  • کد خبر: ۳۰۲۴۷۹
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
آیا درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چهار سال هورمون درمانی برای کمک به زنان برای مقابله با علائم یائسگی، هیچ آسیبی به مغز، حتی در دراز مدت، وارد نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، تیمی به سرپرستی «کری گلیسون» از دانشگاه ویسکانسین به این نتیجه رسیدند: «در مطالعه حاضر، تقریباً ۱۰ سال پس از ۴۸ ماه درمان یائسگی، عملکرد شناختی زنان تحت درمان با هورمون درمانی با زنان تحت درمان با دارونما تفاوتی نداشت».

در طول چندین دهه قبل، میلیون‌ها زن برای کمک به مهار گرگرفتگی و سایر علائم یائسگی، انواع مکمل استروژن را در درازمدت مصرف کردند. سپس در سال ۲۰۰۲، نتایج حاصل از مطالعه ابتکار سلامت زنان، هورمون درمانی را با افزایش خطر لخته شدن خون، سکته، سرطان سینه و بیماری قلبی مرتبط دانست.

این امر باعث کاهش شدید استفاده از HRT (روش هورمون درمانی) شد، اما در سال‌های اخیر دیدگاه متفاوت‌تری از خطرات و مزایای درمان پدیدار شده است، به طوری که برخی از زنان تنها چند سال در حوالی زمان یائسگی HRT مصرف می‌کنند.

آیا این دوره کوتاه‌تر HRT به مغز آسیب می‌رساند؟

چهار سال پس از توقف چهار ساله HRT، مطالعه انجام شده هیچ کاهشی در تفکر یا حافظه در بین کاربران در آن مقطع زمانی شناسایی نکرده بود. در این مطالعه ۷۲۷ زن در سنین یائسگی حاضر بودند که همگی از سلامت قلبی عروقی خوبی برخوردار بودند.

این زنان همگی ۱۰ سال پس از پایان چهار سال درمان هورمونی مورد آزمایش قرار گرفتند.

گلیسون گفت: «هورمون‌درمانی یائسگی با مزایای شناختی مرتبط نبود و هورمون‌درمانی یائسگی نیز از زوال شناختی جلوگیری نمی‌کند».

به گفته محققان، در حالی که HRT هیچ آسیبی به مغز وارد نمی‌کند، نباید به عنوان وسیله‌ای برای تقویت سلامت عصبی زنان با افزایش سن در نظر گرفته شود.

برای زنان در دوران یائسگی و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی که از آنها مراقبت می‌کنند، دریافت اطلاعات مستقیم، واضح و مبتنی بر شواهد در مورد هورمون درمانی یائسگی چالش برانگیز است.

زنان در این مطالعه اشکال مختلفی از مکمل‌های هورمونی (پریمارین، کلیمارا یا پرومتریوم) را دریافت کردند که به شکل قرص یا پچ دریافت کردند.

گروه گلیسون گفت که باید تحقیقات بیشتری در مورد تأثیر HRT بر سلامت مغز انجام شود.

آنها نوشتند: «این یافته‌ها نیاز به تحقیقات بیشتر برای بررسی سایر پیامد‌های بالقوه سلامت درازمدت مرتبط با هورمون درمانی یائسگی، فراتر از عملکرد شناختی را نشان می‌دهد. مطالعات آینده می‌تواند بر روی زمینه‌هایی مانند خلق و خو و نشانگر‌های زیستی بیماری آلزایمر تمرکز کند.»

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->