به گزارش شهرآرانیوز؛ ۲۳ تا ۳۰ آبان هفته جهانی حمایت از بیماران کلیوی است، این مناسبت باعث شد تا وضعیت بانوان را از نظر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی بررسی کنیم.
با اینکه بیماری کلیوی میتواند افراد را در هر سن و نژادی تحت تأثیر قرار دهد، زنان با چالشهای خاصتری در زمینۀ بیماری کلیوی مواجه میشوند. حداقلِ خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) در زنان با مردان برابر و حتی امکان دارد بیشتر نیز باشد. CKD تقریباً ۱۹۵ میلیون زن را در سراسر جهان، تحت تأثیر قرار میدهد و درحال حاضر هشتمین عامل مرگومیر در زنان است که باعث ۶۰۰ هزار مرگ در سال میشود. CKD ریسک بالایی دارد و در بسیاری از موارد به سمت نارسایی کلیوی پیش میرود که نیاز به درمان جایگزین کلیه یعنی دیالیز یا پیوند کلیه دارد.
بیماری کلیوی ناشی از لوپوس، ممکن است با گذشت زمان، بدتر شود و منجر به نارسایی کلیه شود. SLE در زنان، بسیار شایعتر از مردان است و اغلب در سالهای باروری به آنان حمله میکند. از هر ۱۰ نفری که SLE دارند، ۹ نفر زن هستند.
عفونتهای کلیه، ممکن است منجر به «سپسیس» شود که میتواند تهدیدکنندۀ زندگی باشد. این نوع از بیماری کلیوی به دلیل آناتومی بدن زنان در زنان و دختران، شایعتر است.
منبع: ماهنامه علمی دیالیز