شکل گیری نهضت جهانی شیرخوارگان حسینی با محوریت نقش زن در عاشورا و حضور پررنگ مادران ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حمید رخشانی برگزاری اجتماع باشکوه ۷ هزار دختر دانشجو در حرم مطهر حضرت معصومه (س) همزمان با آغاز دهه کرامت انتقاد شدید عضو هیئت‌امنای بنیاد زنان و دموکراسی از ممنوعیت پوشش‌ زنان در فرانسه افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار با مصرف به‌اندازه گوجه‌سبز مادربلاگرها؛ خطری جدی برای تعیین الگو‌های تربیتی و شیوه‌های فرزندپروری اجرای پویش ملی «دخترم، افتخار ایران است» در کشور با هدف پاسداشت مقام دختر دعوت از بانوی مشهدی به  اردوی تیم ملی کبدی بانوان دستور پخت کیک خشک نسکافه‌ای مخصوص در خانه + فیلم تاثیرات مثبت و منفی شبکه‌های اجتماعی بر آشپزی و فرهنگ غذایی اهدای «جایزه یونسکو در زمینه آموزش زنان» با محوریت تقدیر از فعالیت‌های نوآورانه لزوم پرهیز والدین از روش‌های غیرپزشکی برای درمان زردی نوزاد ضرورت بازتعریف و تقویت نقش زنان در مساجد حضور اولین دختر ایرانی در لیگ A تنیس روی میز فرانسه آشنایی با عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان
سرخط خبرها
بیماری مزمن کلیوی، هشتمین عامل مرگ‌و‌میر زنان در جهان

بیماری مزمن کلیوی، هشتمین عامل مرگ‌و‌میر زنان در جهان

  • کد خبر: ۳۰۰۰۴۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
در حال حاضر، بیماری مزمن کلیوی هشتمین عامل مرگ‌و‌میر در زنان است که باعث ۶۰۰ هزار مرگ در سال می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۲۳ تا ۳۰ آبان هفته جهانی حمایت از بیماران کلیوی است، این مناسبت باعث شد تا وضعیت بانوان را از نظر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی بررسی کنیم.

با اینکه بیماری کلیوی می‌تواند افراد را در هر سن و نژادی تحت تأثیر قرار دهد، زنان با چالش‌های خاص‌تری در زمینۀ بیماری کلیوی مواجه می‌شوند. حداقلِ خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) در زنان با مردان برابر و حتی امکان دارد بیشتر نیز باشد. CKD تقریباً ۱۹۵ میلیون زن را در سراسر جهان، تحت تأثیر قرار می‌دهد و درحال حاضر هشتمین عامل مرگ‌و‌میر در زنان است که باعث ۶۰۰ هزار مرگ در سال می‌شود. CKD ریسک بالایی دارد و در بسیاری از موارد به سمت نارسایی کلیوی پیش می‌رود که نیاز به درمان جایگزین کلیه یعنی دیالیز یا پیوند کلیه دارد.

بیماری کلیوی ناشی از لوپوس، ممکن است با گذشت زمان، بدتر شود و منجر به نارسایی کلیه شود. SLE در زنان، بسیار شایع‌تر از مردان است و اغلب در سال‌های باروری به آنان حمله می‌کند. از هر ۱۰ نفری که SLE دارند، ۹ نفر زن هستند.

عفونت‌های کلیه، ممکن است منجر به «سپسیس» شود که می‌تواند تهدیدکنندۀ زندگی باشد. این نوع از بیماری کلیوی به دلیل آناتومی بدن زنان در زنان و دختران، شایع‌تر است.

منبع: ماهنامه علمی دیالیز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.