به گزارش شهرآرانیوز؛ زوجینی که به مراکز مشاوره و زوج درمانگر مراجعه میکنند میخواهند تعارضاتی که با هم دارند را رفع کنند تا کارشان به طلاق نکشد، در این میان هرچند نظام سلامت تاکنون نتوانسته مداخلات موثری در حوزه سلامت روان داشته باشد و تقریبا در یک سال اخیر خدمات سلامت روان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و مراکز تخصصی سلامت روان در حوزه بهداشت با عنوان سراج در چند سال اخیر توسعه یافته و فعالیت خود را افزایش دادهاند، اما با این حال نمیتوان انتظار چندانی از حوزه بهداشت برای مداخله موثر در رفع تعارضات زوجین داشت.
محمدرضا شالبافان در این زمینه میگوید: غربالگریهایی در شبکه بهداشت درباره تعارضات زوجین انجام میشود و اگر اختلالهایی مانند اضطراب و افسردگی وجود داشته باشد، مداخله درمانی برای هر دو انجام میشود.
وی اضافه می کند: اگر زوجین نیاز به مداخله طولانی مدت داشته باشد، به مراکز تخصصی سراج ارجاع میشوند ولی اگر مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری، ضعف در مهارت ارتباطی وجود داشته باشند، آموزش مهارتهای ارتباطی به افراد ارائه میشود. همچنین برقراری روابط و حل مساله و تصمیم گیری آموزش داده میشود. بسته خدمتی با عنوان «ارتباط متقابل زوجین» نیز وجود دارد که اگر نیاز باشد به زوجین آموزش داده میشود.
سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه زوج درمانی خدمتی زمان بر است و گاهی این مداخلات منجر به حل تعارضات نمیشود، یادآور می شود: ماهیت زوج درمانی این است که هر دو باید همکاری کنند و در واقع روند دو نفره پیش رونده محسوب میشود. ولی در واقع این کافی نیست و نیاز داریم به صورت اجرایی از روانشناسان بخواهیم به صورت فعالانه به دنبال تعارضات زوجین بگردند.
وی از انجام غربالگری تعارضات زوجین در شبکههای بهداشت کشور خبر میدهد و متذکر می شود: به هر حال نگرانیهای خاصی در سالهای اول ازدواج وجود دارد و شاید بتوان با مداخلات فعال و پیگیری افرادی که به تازگی ازدواج کردهاند، احتمال تشدید مشکلات و رسیدن آنها به آستانهای که قابل حل نباشد، کاهش داد.
منبع: ایرنا